ENDELIG JUL!

Nå er det jul helt på ordentlig! Jeg er ikke ferdig med alt, men rekker litt til før jula ringes ordentlig inn. Jeg skal prøve å ikke stresse, for det er tullete. Jul blir det uansett! 

Selveste julaften snakker jeg litt om jul og juleaksjonen min på NRK P1, ca klokka 14.40. Gøy om noen vil høre på! 

(Og hvis du har lyst til å bidra med noen kroner til juleaksjonen min blir jeg superglad – jeg mangler ca 1000 kroner for å nå målet om å samle inn 25000 til Redd Barna før nyttår. Aksjonen finner du her)

God jul, folkens!!!

Årets julemarsipan i boks

Jeg pleier å ende opp med å trille marsipankuler midt på natta – i dag var jeg ferdig før 23! Nytt av året er svart konditorfarge. Vet ikke heeelt hva jeg synes, de ble ganske grå, men de ser gode ut. Jeg laget jo noen skikkelig blå i fjor, de så virkelig ikke gode ut. Men disse ble ganske fine! Jeg har også laget noen marsipankuler med baileys i  – nam! De skal få sjokoladetrekk i morgen. 

Nå er vi helt i innspurten, dere!! 

På tide å løfte blikket litt

Kjære alle sammen! 

Julekalender, julemat, julegaver, julebrus, julestrømpe, julekaker, julepølse – jeg er heldig som har mulighet til å gi barna mine det aller meste av det de trenger og ikke trenger denne jula også. Sånn er det ikke for alle.

I år som i fjor har jeg dratt i gang en liten førjulsaksjon, denne gangen til inntekt for Redd Barna, og deres innsats for å hjelpe barna som lider i Øst-Afrika. Har du lyst til å bidra? Alle monner drar, det ble tydelig i fjor, da vi endte på ca 15000 kroner etter noen få dager.

Via lenken kan du donere en slant enten via kort eller vipps. Om du heller vil vippse til meg (tlf 48039450), så kan jeg overføre videre. (Bidragene blir da synlige på innsamlingssiden)

La oss løfte blikket litt sammen – før vi om få dager setter oss til bords for å feire jul. På forhånd tusen takk for alle bidrag!

Les mer om aksjonen min, og doner penger her 

Meg og de fine ungene mine. Bare flaks at vi er født i Norge! 

En uke til jul!

Nå er det noen dager siden jeg blogget sist – det har rett og slett vært en veldig hektisk uke! I går giftet mamma seg, og det gjorde at det ble mye å henge fingrene i denne uka. Jeg lover å dele noen bilder fra bryllupet etterhvert! 

Men – det er altså bare en liten uke til selveste julaften. Har det ikke gått ekstra fort i år? Her har treet kommet i fot i dag, så håper jeg vi rekker å pynte det i morgen kveld etter jobb. Treet er usedvanlig pent i år, passe høyt og veldig tett og fint. Gleder meg til å se hvordan det blir med pynt på. Denne uka er det ganske mye som skal skje for at den virkelige julefeiringa kan starte, men jeg har som mål om å komme i julehavn uten å stresse altfor mye de siste dagene. Det har lett for å bli sånn, men det er tullete. For jul blir det (nesten) uansett. Noen ting må på plass for at det skal bli jul for meg: 

 • Treet må pyntes (men her er vi jo godt i gang, siden det både er kjøpt og satt i fot)
 • Julegavene må pakkes inn og leveres 
 • Jeg må lage amerikanske cookies og marsipan
 • Julekortene må skrives og sendes
 • Vi må servere ribbe på julaften 
 • Tre nøtter til Askepott må stå på julaften

Dette bør jeg få til! 

Oslos sprøeste julekonsert?

I går var jeg på denne sesongens siste julekonsert (buhu!). Og det ble en solid og verdig avslutning på årets konsertbonanza. Oslo Fagottkor leverte så til de grader – er storfornøyd! På mange måter er det nesten mer et show enn en konsert, og de leverer en blanding av humor, kroppspositivisme, ettertanke, nydelig kor og solister, og ikke minst det absurde. Hva med for eksempel Les Nisserables? Eller Hkeems “Fy faen” krysset med “Så går vi rundt om en enebærbusk”? Nei, du har ikke tenkt på det før, og du kommer sannsynligvis aldri til å få se det igjen.

Men du kommer definitivt til å se noe annet gøy om du slår til på Fagottenes julekonsert neste år. Årets er utsolgt. Og jeg skjønner veldig godt hvorfor. Det er lenge siden jeg har ledd så godt, hurra for Oslos kuleste kor! 

Nye julekuler i en nydelig farge

Jeg har vært flink og ikke kjøpt så mye ny julepynt i år (har jo noe fra før…) Men jeg falt for de grønne kulene med små stjerner da jeg gikk forbi Kremmerhuset i går. Tre kuler ble med meg hjem og skal få henge på årets tre. Er de ikke fine? Fargen er nydelig! 

 

Bildet er fra Kremmerhuset. 

Under to uker til jul!

Nå begynner det for alvor å nærme seg jul. Jeg er ikke klar! Har mange blogginnlegg jeg ikke har skrevet, gaver som ikke er pakket inn, kaker som ikke er bakt, julekort som hverken er skrevet eller sendt, et hus som ikke er vasket osv, osv.. Og som om ikke det er nok, så gifter mamma seg på lørdag! Så det er endel å ordne til det bryllupet også. Men, da blir det nok et innlegg i kategorien “Julebryllup” her på bloggen, den har ikke blitt oppdatert siden jeg og mannen min giftet oss 21.desember for fire år siden. 

Også prøver jeg å holde fast på hva jeg faktisk har rukket, det er mer konstruktivt. Jeg har:

 • Kjøpt nesten alle julegavene
 • Bakt pepperkaker
 • Bestilt og fått julekort
 • Bakt rundtykker til jul
 • Sendt en pakke med brukte barneklær og leker til Ukraina
 • Pyntet litt i huset og foran døren
 • Vært på fem julekonserter/arrangementer
 • Ordnet kalender til ungene 
 • Hatt bittelitt juleverksted med sønnen min
 • Sett alle episodene (så langt) av Jul i Svingen

Sånn – jeg har da rukket noe? Og enda er det noen dager igjen. Men nå går det fort, altså….! 

Love Actually, en filmkonsert

FOR en spesiell og fantastisk opplevelse! I kveld har jeg vært i Konserthuset og sett Love Actually på storskjerm, med levende symfoniorkester! Det var altså så utrolig flott, og en helt spesiell måte å se denne filmen på. Jeg har sett den sikkert 15 ganger opp gjennom, men det er veldig lenge siden jeg så den på kino – og det å få musikken servert av et førsteklasses orkester gjorde det til en stor film- og musikkopplevelse.

Noen ganger glemte jeg orkesteret fordi jeg var så opptatt av filmen – men plutselig kom jeg på at det faktisk satt ordentlige folk og spilte mens jeg koste meg med film. Det var også gøy å se den sammen med så mange andre – jeg lo flere steder som jeg egentlig har sluttet å le, bare fordi det var andre som gjorde det også… og det var også artig å tenke på at det kanskje satt folk i salen som så filmen for aller første gang. Dette er virkelig julefilmen over alle julefilmer. 

Og tenk, orkesteret spilte til og med låta til Universal, den som er på starten av alle Universal-filmer. Artig!! Film og orkester kommer tilbake i 2018 – anbefales på det aller sterkeste!  

Julekonsert “hjemme”

I går kveld var jeg på julekonserten “Blåtoner”, med Ingrid Olava, Knut Anders Sørum  og Lewi Bergrud i Lunner Kirke. Det er noe helt eget å være på julekonsert “hjemme”. Dette er min kirke, og selv om jeg ikke er religiøs, så har jeg mange gode minner herfra. Fine konserter, julegudstjenester og vielsene til venner som har giftet seg her. Så det føles ekstra fint å være på konsert her. Dessuten møter jeg alltid hyggelige folk jeg kjenner, og det gir meg en følelse av tilhørighet som jeg liker. Lunner kirke ligger også helt nydelig til, og i går var det en nesten trolsk stemning der med lys, tåke og masse snø. 

Selve konserten var også en veldig spesiell og flott opplevelse. Nedpå, litt sår og mange, flotte låter. Jeg likte spesielt godt Ingrid Olavas versjon av Jokkes Her kommer vinter`n, Lewi Bergrud sin sang til sin avdøde far, I englenes kor og Knut Anders Sørum sin fantastiske versjon av Deilig er Jorden. Jammen kom ikke julestemningen og, gitt. Dessuten er Home for Christmas en av mine favoritt-julesanger, og Trygve Skaug har oversatt den til norsk. Sørum sang den på totning, Jula heme, og den er altså helt aldeles vakker også på norsk. Sukk. 

Selskapet var også godt, jeg reiste med fire fine nabodamer. Hyggelig å ta seg tid til å gjøre noe sammen før jul, selv om de nok lo litt av meg da jeg foreslo denne utflukten i… juli da billettene ble lagt ut. Men det tåler en julefreak!