NRKs julekalender 2012

Det er lenge siden jeg har fulgt med på NRK sine julekalendre, men neste år skal jeg definitivt benke meg foran skjermen. Neste års julekalender er nemlig delvis spilt inn på et av mine favorittsteder,  Akershus Slott. Jeg hadde siste jobbedag der forrige helg, og da var borggården og kjøkkenet fullt av rekvisitter til innspillingen. Spennende!

Ifølge NRK Super har serien fått navnet “Julekongen” og handler om en gutt som tilfeldigvis oppdager en skjult tunnel som leder inn til en mystisk verden som ingen vet om. Den mystiske verdenen skal være på Akershus Slott, hvis jeg har forstått riktig. Herborg Kråkevik spiller en av hovedrollene, og ifølge mine kollegaer som har smugkikket litt på innspillingen, så virker det veldig lovende! Gleder meg!


(Foto: Forsvarets Mediesenter, lånt fra www.regjeringen.no)

Jul på Åhlens

Åhlens begynner alltid tidlig med jula, og det setter selvfølgelig jeg stor pris på! I år som i fjor har de masse bra julestæsj, så det er bare å ta turen! Hvordan skal jeg karakterisere stilen? Kanskje tradisjonell norsk jul møter amerikansk kitsch? Synes de har mye spennende, annerledes juletrepynt (glorete, men gøy!), samtidig som de har mye annen fin pynt som er litt mer tradisjonell; røde tekstiler, gammeldagse kakebokser, muffinsformer, store kubbelys, lyslykter etc. 

Jeg kjøpte ikke så mye i dag, men snøkula med engelen måtte jeg ha… (Selv om jeg egentlig ikke er noen kjempefan av snøkuler, så ble jeg litt fan i dag…)  Kunne også ønske de hvite englene i glass hadde passet på treet mitt. Kanskje jeg kan finne et annet egnet sted til dem..? *Tenke*  

Julemusikk

Kanskje litt tidlig (for de fleste, ikke for meg!), men Platekompaniet har laget en fin oversikt over all julemusikken de har til salgs. Flere hundre juletitler, hvem skulle trodd! Finnes visst ikke den artist som ikke har laget juleplate på et tidspunkt i karrieren.

Jeg pleier alltid å skaffe meg noe nytt hver jul, men har foreløpig ikke bestemt meg hva jeg skal investere i i år. Har fått anbefalt juleplata til Kari Bremnes og Rikard Wollf, så det er mulig jeg må gi den en sjanse. Dessuten så jeg at Sarah McLachlan kom med en juleplate allerede i 2006, hvordan har jeg kunnet gå glipp av det? Hm, vanskelig. Heldigvis er det fremdeles en stund til jul ;o)

Her er lenken: http://www.platekompaniet.no/musikk.aspx?1152#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

 

  

Kickoff for julen 2011

Det er helt essensielt for en julefreak å omgås folk med et liknende forhold til julen som en selv. Heldigvis har jeg ei venninne som heter Anja, som ikke har noe i mot å kickstarte jula i dag, to måneder før julaften.

Klementiner, julemost (en slags gløgg), riskrem, pepperkaker og årets første julebrus. Og selvfølgelig Love Actually i DVD-spilleren. Herved erklærer jeg førjulen 2011 for åpnet!

 

To måneder til jul!

Endelig er det bare to måneder igjen til jul! Jeg har selvfølgelig ventet på dette, og akter nå å kose meg frem til.. tja, 2012? Og i år som i fjor, for at det ikke skal koke helt over med julefølelser, så kommer jeg til å kanalisere julegleden min via denne bloggen. Jeg vet at det er flere som begynner tidlig, og jeg har fått hele to forespørsler om når julebloggen skal starte opp igjen. Det tok jeg selvfølgelig som et så stort kompliment at jeg ikke kunne gjøre noe annet enn å vekke bloggen til live igjen!      

Så derfor: Velkommen til en ny (og bedre?) sesong av julebloggen! Jeg lover mer julefølelser, mer julestæsj, mer juleunderholdning, nye pepperkakeformer, mer harry julepynt fra New York og ikke minst; omfattende oppdateringer på de viktigste julenyhetene i ukene som kommer.

Nyt tiden fremover, folkens!