Åtte uker til julaften!

I dag er det bare åtte uker til julaften! De som synes det er lenge til jul har glemt hvor fort ukene går… 

Hvor langt har jeg kommet? Jo, jeg har booket flere julekonserter (jmf. forrige innlegg), jeg har kjøpt (og lest) flere julemagasiner og jeg har kommet ganske langt på julegavene. Akkurat hvor langt jeg har kommet har jeg ikke helt oversikt over, så jeg bør egentlig ta meg en pakkekveld snart, sånn at jeg ser hva som står igjen. Og jeg har kjøpt en utrolig flott og kul kjole som skal få være med på både julebord og nyttårsfeiring. (Selv om sønnen min syntes den var “æsj”. Helt til han skjønte at den ikke var til ham, men til meg…)  

Og – jeg har innledet julematsesongen! Lørdag spiste vi pinnekjøtt med noen venner, og det smakte skikkelig godt. Pinnekjøtt er altså noe av det beste jeg vet… Gleder meg til mer! 

  

Årets julekonserter

Noe av det jeg er mest glad i med jula – og førjula – er å gå på julekonsert. Og i år har jeg flere planlagt, og jeg gleder meg sånn! To av konsertene bestilte jeg faktisk før sommerferien. Det er litt crazy at de legges ut tidligere og tidligere… men hvis jeg venter med å bestille så blir de jo utsolgt! 

I år gleder jeg meg til følgende: 

Maria Mena i operaen 12. november. Det er hennes første julekonsert, og dette har jeg ventet på helt siden jeg hørte “Home for Christmas” for første gang. Jeg har vært fan av Maria i mange år (har blant annet latt som jeg var presse for å snike meg inn på siste halvdelen av en utsolgt konsert i Berlin), og jeg har vært fan av jula i mange flere år enn det – så de to sammen blir så bra! Også i operaen da, med storesøster – det blir stor stas. Mena har to konserter denne kvelden, men begge er utsolgt. 

25. november skal jeg på Kurt Nilsen i Grieghallen i Bergen. Mannen min er ikke så fan av julekonserter, men han liker Kurt Nilsen – så da er det en konsert vi kan gå på sammen. Jeg har aldri vært i Grieghallen, så det gleder jeg meg veldig til! Nilsen har flere julekonserter flere steder i Norge, sjekk her for billetter

6. desember er det julekonsert på Hadeland. Da inviterer Knut Anders Sørum, Lewi Bergerud og Ingrid Olava til Blåtoner, julekonsert i Lunner kirke. Hit skal jeg sammen med noen nabodamer, og det tror jeg blir veldig hyggelig. Og du har vel hørt Ingrid Olavas versjon av “Kom nå med frihet”? Utrolig vakker! Denne gjengen reiser rundt med denne konserten gjennom hele desember, spillelista finner du her.  

Ingrid Olava, Lewi Bergerud og Knut Anders Sørum, bilde lånt herfra

Bare to dager senere, fredag 8. desember, skal jeg i Oslo Konserthus, og dette er jeg veldig spent på. Her viser de nemlig julefilmen over alle julefilmer, Love Actually – med ordentlig symfoniorkester som spiller musikken! Det MÅ jo bli bra!? Gleder meg veldig, veldig til dette. Og det beste for dere – det er billetter igjen

Mandag 11. desember skal jeg på julekonserten til Oslo fagottkor med ei venninne. Det er noen år siden jeg var på julekonsert med dem, men FOR et show! Dette skrev jeg om her. Så jeg ser frem til å oppleve dem igjen. Billetter finner du her, selv om det begynner å bli tynt. 

Bugge Wesseltoft, Kordial, Sissel Kyrkjebø, Julerock i Sandvika, Ole Edvard Antonsen, Oslo Gospel Choir, Arve Tellefsen… jeg skulle gjerne vært på flere julekonserter, jeg. Men av hensyn til hjemmefronten så tror jeg at jeg bør være godt fornøyd med de jeg får med meg! 

24.oktober…

…. og nøyaktig to måneder til jul! Og det betyr at for oss julefreaks, så er det lov til å begynne å glede seg til jul. Jeg har allerede gledet meg til å glede meg til jul en stund, men nå starter det for alvor. Og i år har jeg kickstartet skikkelig! Jeg kom hjem fra London i går, og de som synes at nordmenn begynner med jula tidlig, har ikke vært i England på denne tiden av året! Det var masse jul i butikkene, og jeg elsker det! (Og det får også oss som er litt vel opptatt av jula litt tidlig til å føle oss mer normale…) Jeg planlegger et eget førjulsinnlegg om London en av dagene, kanskje er det noen som skal dit – eller som rekker å bestille seg en tur til jul. (Eller hva med å sette en London-tur på årets ønskeliste?) 

24. oktober betyr også at julebloggen vekkes til live igjen. Hvert år lurer jeg litt på om jeg skal kaste inn håndkleet, men så klarer jeg ikke det, for det er jo så utrolig koselig å juleblogge! Gleder meg til å skrive om årets førjulstid, og jeg gleder meg til hyggelige julekommentarer fra kjente og ukjente. 

Dagen har for øvrig blitt markert med britiske smørkjeks i julefasong – og en liten klunk julebrus. Nu kör vi!