Jul på senga

Jeg har egentlig ønsket meg julesengetøy i noen år nå, men har aldri fått ut fingeren. Men i dag har jeg kjøpt Marius-sengetøy fra Princess til oss! Det er mer vinter enn jul, kanskje, men jeg synes det er veldig fint. Tror nok jeg kommer til å sove ekstra godt i desember når trekkene er på. Håpet på matchende sengetøy til babyen, men det var utsolgt, dessverre. (Trøsten får være at jeg er den eneste av oss tre i husholdningen som bryr meg om det…)

 

Ny julekjole?

I tillegg til å være julegal er jeg også kjolegal. Og selv om jeg har noen røde kjoler i skapet fra før, skulle jeg gjerne ha feiret jul i denne kjolen fra Coast. Hm…

(Så om dere får dorullnisser i julegave i år, er det fordi jeg har brukt pengene mine på ny kjole…)

Vi tenner våre lykter….

Sneen dalte lett og fin, og strøk blidt mot ruten min
i morges da jeg drømte på min pute.
Vi tok skjerf og votter på, hastet veldig med å gå,
snart var det tusen barnespor der ute.

Og vi tenner våre lykter når det mørkner,
og når alle lyder pakkes inn i vatt.
Ja vi tenner våre lykter når det mørkner,
kanskje lyser de til kvelden si`r god natt….

Det har snødd i Oslo i dag – håper den blir liggende!

 

Ribbesesongen er i gang!

Egentlig trodde jeg ikke jeg skulle starte årets ribbesesong før om et par uker, men da vi ble impulsinvitert av noen som hadde impulskjøpt en ribbe, måtte vi jo si ja!

Ribbe, julepølse, rødkål, surkål og potet – slett ingen dårlig middag en søndag sent i oktober. Jammen ble det ikke en liten dæsj riskrem til dessert og…

Jeg erklærer dermed årets julematsesong for åpnet!

Nye pepperkakeformer til samlingen min

I fjor kom pepperkakeformsamlingen min opp i 115 ulike former, og den har vokst siden da. Har ikke tellinga, så det får komme når vi skal bake årets pepperkaker. Men jeg viser gjerne fram formene som kom i posten for noen dager siden. Formina.se  har kjempemange morsomme og billige former. For å unngå toll, bør man bestille for mindre enn 200 kroner, men du finner oppskrift på hvordan du bør gjøre det på siden deres. Jeg betalte ca 250 for 18 former inkludert porto – synes slett ikke det var ille. Raske var de og, tok under en uke, om jeg husker riktig.

En annen side jeg anbefaler heter Cheap Cookie Cutters. Siden er amerikansk, så de bruker litt lengre tid på å sende. Tror det tok ca tre uker i fjor.

Favoritten blant mine nye former er nok sauen sett forfra, men jeg liker også fuglen veldig godt. Gleder meg til å bake med nye former!

Hvilke av de nye formene mine liker du best?  

Jeg drømmer om…

… årets julekonserter!

Julekonserter hører med til førjulstida. Det er noe med roen og stemningen som jeg liker så godt, og at de skaper en god kontrast til masete kjøpesentre, julekort som burde vært skrevet og mislykket julebakst.

Planen er å få med meg noen konserter i år også, og siden det kan være smart å bestille billetter tidlig har jeg begynt å kikke på billettservice. Ingenting er spikret, men jeg håper å få med meg enten Ole Edvard Antonsen og Sølvguttene, Oslo Gospel Choir eller Arve Tellefsen og Nidarosdomens Guttekor.

Jeg blir gjerne med på Bugge Wesseltoft (har vært på denne to ganger før, men elsker juleplata hans) og Helene Bøksle også om noen skulle ta initiativ til det. Dessuten har jeg hørt mye bra om julekonsertene til Oslo Fagottkor, men jeg får se hva som passer – og ikke minst hva jeg rekker! Julekonserten med Kordial og Lunner Kammerkor “hjemme” på Hadeland er tradisjon, så den MÅ jeg få med meg. Hm…  

Har du noen julekonserter du kan anbefale?

 

Julegodter på økovis

I dag har det vært julestemning i heimen. En kollega trengte nemlig et lyst kjøkken til en artikkel om sunn og økologisk julesjokolade man kan lage selv, og siden jeg er veldig glad i både jul og sjokolade, var det ikke vanskelig å si ja.

Dermed hadde jeg plutselig journalist, fotograf og sjokoladekokk på kjøkkenet. Min rolle var å sitte i sofaen og vente på resultatet – slettes ikke noe dårlig oppdrag.

Sjokoladen i dag ble laget med mange spennende ingredienser jeg ikke hadde hørt om før, som inkabær, yaconsirup og cashewnøttsmør, og er uten “vanlig” sukker. Jeg må nok innrømme at jeg holder en knapp på melkesjokoladen fra Freia, men så har jeg heller aldri vært sånn innmari glad i mørk sjokolade. Men det var spennende å prøve, og jeg falt blant annet for sjokoladekubbene med masse ulike typer nøtter i. Dersom du ble nysgjerrig, finner du oppskriftene i neste nummer av Bedre Helse, som skal være i butikkene i slutten av november. 

Senere i dag ble det årets første julebrus, og snø i lufta. En alle tiders før-førjulsdag for en julefreak! Lurer på om det kommer litt snø også i morgen?

To måneder til jul…

… og dermed er julebloggen aktiv igjen!

Jeg har selvfølgelig begynt å glede meg til jul. Her er noe av det som har gitt meg bittesmå glimt av julesteming allerede:

  • Sesongens første klementiner.
  • Julepynt på Åhlens (ja, de begynner tidlig. Hurra for det!)
  • Årets julemarsipan i butikken – blir i godt humør selv om jeg ikke liker kjøpemarsipan…
  • Julegaver. Jeg har selvfølgelig begynt for lenge siden. Jeg har til og med pakket inn noen allerede, siden de skulle haike til Bergen for et par uker siden.
  • Årets julemagasiner. I fjor ventet jeg så lenge med å lese KK Jul at jeg ikke rakk det før det var for sent, derfor benyttet jeg første anledning i år.
  • Gløggflaska fra i fjor som fremdeles står oppå mikroen. Lurer på om den fortsatt smaker godt?
  • Nissene på colaflaskene. Til og med julepyntede hvetemelposer rører meg i julehjertet.
  • Ikke minst gir det julestemning å skrive årets første juleblogginnlegg, med fjorårets julefavoritter på øret. Så får det heller være at samboer rister på hodet, og forteller vår to måneder gamle sønn hvor snål mora hans er. Det lever jeg godt med!

 

Jeg ønsker dere en fantastisk førjulstid, og håper dere tar turen innom igjen!