8 uker til julaften

Bare åtte uker igjen til julaften, folkens! I dag har jeg hentet denne fine kransen i posten. Jeg har masse julepynt, men litt nytt er det ikke mulig å komme utenom når en er så glad i jula som meg. Kransen er fra HM, og skal få henge i stua. Jeg skal henge den opp en av de nærmeste dagene, jeg må bare finne et bånd som passer bedre hos oss enn det røde.

Gullkrans fra HM med rødt bånd, kr 249.

Tre ganger jeg tenkte på jul i dag:

  1. Da en kollega fortalte at han poster et julebilde på snap-storien sin hver dag frem til 1. desember. Vi ble snapvenner sporenstreks.
  2. Da jeg møtte pappa og kom på at han ikke har fått ønskelistene han har bedt om ennå…
  3. Da jeg fikk smake plommelikøren til en nabo, og den smakte skikkelig jul. Jeg liker egentlig ikke likør så godt, men denne var krydret med så mye julegreier at jeg likte den bare fordi den fikk meg til å tenke på jul. Dessuten ble den servert i et nydelig, julerødt glass.                                                                                                                                                                                                        Nå lurer jeg på hva morgendagen bringer av fine juletanker.

Vi perler til jul

I helgen har ungene og jeg startet årets juleproduksjon av perler, eller “perlinger”, som de ferdige figurene heter her i huset. Disse ble laget på hytta, og skal få pryde en dør eller en vegg der. Noen julegaver skal vi også lage, og da er det fint å begynne litt tidlig, så vi kan perle når vi har lyst og ikke fordi vi MÅ bli ferdige. Jeg har akkurat kjøpt meg en bok som heter “Den store perleboka”, og der var det mange fine julemønstre. Vi bruker også Pinterest for å finne inspirasjon. Fine, sant?

 

Pepperkakemuffins til kveldsmat

Disse pepperkakemuffinsene er skikkelig gode. Saftige, med masse godt julekrydder i, og med deilig kremostglasur på toppen. Oppskriften finner du her. I dag serverte jeg dem med gløgg til, det passet veldig godt. Måtte jobbe litt for gløggen da. Ifølge kiwi-mannen på butikken “hadde de fått dem inn, men ikke satt dem ut i butikken ennå”. Hallo, vet de ikke at det allerede er blitt 26.oktober!?

Pepperkakemuffins
Jeg hadde ikke noe pynt til muffinsene på hytta, men det viktigste er at de smakte godt!

 

 

 

To måneder til julaften!

Og det betyr at julebloggen sparkes i gang igjen. I år som tidligere år (det er en slags førjulstradisjon) har jeg lurt på om det er på tide å fase ut bloggen, men det er jo tiende år med juleblogg i år! Jeg kan ikke legge ned bloggen i jubileumsåret!? Så derfor blir det juleblogging om stort og smått i år også. Jeg har gledet meg veldig til å begynne å glede meg – fikk hjelp av et tidlig snøfall på Harestua i år, så nå er jeg klar for alt førjula har i vente. Og jeg har selvfølgelig snikstartet litt med å drikke to flasker julebrus, jeg har begynt å kjøpe julegaver, jeg har hørt litt på julemusikk (har fått en ny favoritt, anbefaling kommer en av de nærmeste dagene), jeg har planlagt årets julekonserter, og jeg har kjøpt julemagasiner. Min egen julekalender er også i boks, gitt. Så 24. oktober kommer ikke en dag for tidlig i år. Er du klar!?

Julepynt fra Illums bolighus
Hos Illums Bolighus på Glassmagasinet er jula (heldigvis) i gang.