Juletur til IKEA

I motsetning til samboeren min, så har jeg et varmt og nært forhold til IKEA. I år har jeg ikke fått vært der til jul, og det hører liksom med… Jeg hadde egentlig forsonet meg med at det kom til å være en av mange ting jeg ikke rekker i år, men da jeg hørte at mamma og Bjørn skulle innom der i dag, fikk jeg sagt tydelig fra om at JEG MÅ VÆRE MED!

Ok, så var det sikkert en million mennesker der, men det var også julepyntede rom, julepynt, julemat i restauranten og varme pepperkaker. Det siste var nesten det beste. Vi kjente duften, og Bjørn spekulerte i om de hadde pepperkakeduft på sprayboks for å gi folk den rette stemningen. Men, jammen stod det ikke ei jente og stekte pepperkaker i et utstillingskjøkken. Og det var så godt! Det var sønnens første pepperkake noensinne, og den gikk (overraskende nok?) ned på høykant. Fikk julestemning bare av det – fordi det sa meg noe om hvor mye godt jeg har i vente i alle julene med barn fremover.

Nå har jeg også smakt pinnekjøttet til IKEA. For et par år siden anmeldte jeg juletallerkenen deres (her på bloggen, ikke til politiet), den var jeg ikke videre imponert over. Men pinnekjøttet smakte faktisk veldig godt, og anbefales herved om du skulle slumpe innom IKEA før jul. (De har “julekalender” med gode dagstilbud hele desember. Planlegger å sende mannen en tur i midten av måneden, men jeg får holde det hemmelig til det nærmer seg, så jeg ikke ødelegger hele førjulstida for ham… :o)

Når det gjaldt julepynten så var det litt utplukket, så der måtte jeg nok ha vært tidligere ute. Men fikk med meg en rull nydelig julepapir, i tillegg til vaser til bryllupet. Tenk at det er tre uker til bryllup i dag!   

 

Nå er advent her…

I dag har jeg hatt skikkelig julestemning! Det gjorde godt for julesjelen å komme tilbake til Norge, kulda gir litt julestemning bare den. Vi har pyntet juletreet på jobben i dag – i min redaksjon har vi eget tre. Det er litt glorete pyntet, men vi tenkte at vi må kunne pynte med litt andre farger enn vi ville hatt hjemme.

Vi har to kalendere også – en pakkekalender, og en sjokoladekalender med bilde av alle (som jeg har bestilt fra Japanphoto – helt genialt!). Julekalender hadde de også fått i barnehagen i dag, luktet godt av pepperkaker da jeg kom. Pepperkakehjertene hang på rekke og rad i vinduskarmen. Bare 17.desember manglet – den var det en unge som hadde rukket å ta en bit av før de hang opp, så den måtte lages på nytt. Jeg ser godt for meg hvordan det kunne skje.. (men om det var mitt barn sier historien ingenting om)

På veien hjem begynte det å snø. Helt perfekt!! (Den er borte nå, men det var gøy så lenge det varte – den første snøen gjør meg så glad!). Nå er planen å pakke inn et par julegaver, kanskje med en julekonsert fra i fjor på TV som underholdning (tok opp to som jeg ikke rakk å se i fjor, og har spart på dem til nå.) Jeg ELSKER denne tiden!

Maris julefavoritter 2013

Jeg er fortsatt på Gran Canaria, og nå forsøker jeg å manne meg opp til å jobbe litt. (Siden jeg tross alt er på jobb, og egentlig har ganske mye å gjøre!) Resultatet er prokrastinering, og at jeg har fått på plass årets julefavoritter! I flere år har jeg samlet årets favoritter, og det er gøy å sammenlikne de ulike platene.

Årets favoritter er en blanding av noen klassikere, noen klassikere i ny innpakning, og noen mindre kjente sanger som jeg har blitt veldig glad i.

Rockin` around the Christmas tree er tilbake etter noen år – hørte den for noen uker siden, og ble så glad! Så da fikk den en plass på lista i år. Jeg er fremdeles veldig glad i sangen Maria Mena skrev til filmen Hjem til Jul for et par år siden, og Desemberbarn av Kari Bremnes har jeg heller ikke blitt lei, selv om jeg har hørt den veldig mange ganger nå. Årets overraskelse er kanskje En stjerne lyser i natt i Ole Paus sin innpakning. Jeg har nemlig ikke vært så glad i Ole Paus, men denne versjonen traff meg likevel. Åpningssangen på Tre Nøtter Til Askepott må med i år og – kan nesten ikke tenke meg noe som gir mer julestemning enn det!

Hvilke sanger er dine julefavoritter i år?

 

Deilig er jorden, Marianne Antonsen

Nordnorsk julesalme, Oslo Gospel Choir og Maria Haukaas Mittet

Have yourself a merry little christmas, Judy Garland

River, Sarah McLachlan

Vid Betlehem en vinternatt, Carola

Snøn føll, Peter Jöback og Sissel Kyrkjebø      

Kviskre ei bønn, Oslo Gospel Choir

Vi tenner våre lykter, Katzenjammer

Tre nøtter til Askepott, overtüren

Nu flinteskudd og klokkeklang, Kari Bremnes og Rikard Wolff

Jag kommer hem igjen till jul, Peter Jöback

Christmas (Baby, please come home), Michael Buble

Rockin´ around the christmas tree, Mel & Kim

Holly Jolly Christmas, Michael Buble

Her kommer dine arme små, Carola

Home for Christmas, Maria Mena

Himmel og jord møtes i natt, Oslo Gospel Choir

Stjernesludd, Kurt Nilsen

En stjerne skinner i natt, Ole Paus

Desemberbarn, Kari Bremnes

Å kom nå med frihet, Ingrid Olava

Julestemning i Syden-land

Det har vært stille fra meg et par dager nå – jeg har nemlig slitt litt med julestemningen. Jeg befinner meg på Gran Canaria i forbindelse med jobb (ja, stakkars meg!), og her er det ikke mye som vitner om at det nærmer seg første søndag i advent.

Men, i dag kom jeg over et julemarked på Den Norske Klubben i Arguineguin. For et lykketreff! Det var markedsdag i byen også, og jammen hadde ikke selgerne også noen julevarer å by på. Det kunne ha blitt nissetruser til alle i familien, men jeg valgte å gå forbi akkurat den boden.

 1. Håndarbeidsgruppa har lagt seg i selen til jul 2. Enorme julestjernetrær til salgs på det lokale markedet. “Flergrenet” får en ny betydning nå. 3. Nissesmekker til junior. Det fantes også nissestrømpebukser og nissetruser, for å nevne noe. 4. Et lass med hjemmestrikka sokker, som jo er en perfekt julegave!. 5. Jeg kjøpte meg nye julesokker. Og et par til en liten venn…

Mens vi venter…

I’m dreaming of a white Christmas
Just like the ones I used to know
Where the tree tops glisten
And the children listen
To hear sleigh bells in the snow

I’m dreaming of a white Christmas
With every Christmas card I write
May your days be merry and bright
And may all your Christmases be white

Flere enn meg som venter på snøen?

Julekuler til bryllupsbruk

Vi, (altså jeg), har ikke bestemt oss for hvordan vi skal pynte bordene i bryllupet. Jeg har lyst på noe som er vakkert, morsomt, romantisk og julete på en gang. I dag kom jeg over disse nydelige julekulene, og har en tanke om at de skal få være en del av bordpynten. Selv om jeg ikke helt vet hvordan ennå…

Er de ikke fine? Glasskuler med tre ulike blondemønstre på.

Fra Søstrene Grene

Juleexpo

I helga er det juleexpo på Norges Varemesse på Lillestrøm. Jeg skulle gjerne vært der, men jeg tror ikke tiden strekker til. Men dette ser definitivt ut som et sted for en juleentusiast!

I tillegg til mange, mange julerelaterte utstillere, er det også et julete underholdningsprogram med høytlesning fra Snekker Andersen, julemøte med Manuela fra bloggen Passion 4 Baking (hun har gitt ut julekokebok i år – den står herved på ønskelista mi!), juleverksted for barna, kurs i kranser og dekorasjoner, lappesøm og nisselaging – og mye, mye mer.

Jeg tror ikke jeg tør å grine meg til en tur dit, men det frister. Veldig! Tror jeg må sette det på listen for neste års aktiviteter.

Noen som har vært der og som kan gi en rapport om det er verdt turen og pengene?

Mer informasjon finner du her.

 

En julefreak skal gifte seg

Denne jula er helt spesiell. Om akkurat en måned – 21.desember – gifter vi oss! Tiden har gått så utrolig fort, og det tror jeg de siste ukene gjør også. Mye er på plass, men endel gjenstår også.

Noen reagerer på at vi velger å gifte oss så tett opp til jula, men jeg tror det blir superkoselig! (Og for meg som er så glad i denne tida på året, så tror jeg det blir intet mindre enn perfekt!). Planen er å ha vielsen utendørs, men det forutsetter litt snø og kulde. Foreløpig ser det dårlig ut, men det er heldigvis noen uker igjen. Alle detaljene er ikke på plass ennå, men det blir hvit kjole, skimrende smykker, granbar, lys – og noen overraskelser. 

Akkurat hvor stor plass jula skal få i bryllupet gjenstår å se. Men at jeg skal svinge meg til “Rockin` Around The Christmas Tree” på dansegulvet, det lover jeg! Jeg gleder meg – og krysser fingre og tær for litt kulde og snø. Bilder kommer!

(Endel tulleforslag har vi forkastet. En slede trukket av reinsdyr, dommer i nissedrakt og brudesvenner utkledd som julenissens små hjelpere er bare noen av forslagene som ikke kommer til å bli noe av, men som er morsomt å tenke seg!)

Hvordan ville dere gjort det om dere skulle gifte dere vinterstid?

Foto: Fabrice Lambert/Wikipedia Commons    

5 uker til jul!

I dag er det bare fem uker til jul, folkens! Jeg har feiret med å kjøpe denne juleaktige filmen til sønnen i huset. Han er ikke sånn veldig interessert i TV ennå, men kanskje er det akkurat denne han har manglet? Vinterstemning med Pingu, Brannmann Sam og Thomas-toget må jo bli bra! (Mye bedre enn mye annet de viser på barne-TV iallfall)

Jeg drømmer om mange fine julefilmkvelder i årene som kommer – Polarekspressen, Alene Hjemme, Astrid Lindgrens Jul osv, osv… Det skal bli så kos! Jeg krysser fingrene for at han har fått MINE julegener, da er det duket for masse kos fremover! (Selv om jeg jo vet at julegener kan trenes opp også – samboer er mye mer julete nå enn da vi møttes.)