Førjul i Stavanger

Denne helga har jeg vært i Stavanger for aller første gang – og for en fantastisk søt og koselig by dette er! Jeg er her med sønnen min, og jammen fikk vi ikke litt julestemning også, selv om det hverken er minusgrader eller snø her. (Det har vi hjemme, så ikke noe savn denne helga)

Hva jeg liker med Stavanger? Fargegata, størrelsen, sjøen, oljemuseet, de små sentrumsgatene,  dialekten, te- og kaffebutikken Helmer, Valbergtårnet, gatekunsten, hotellet vårt, sverd i stein, mange koselige butikker og kafeer og mere til!

To julefilmer på kino har vi også fått med oss – referat/anbefalinger kommer. I morgen skal vi gå en tur i gamle Sravanger før vi flyr hjem igjen.

 

 

Stavanger en kveld i november

 

Butikkvindu fra Fargegata i Stavanger

 

Førjul i Fargegata i Stavanger

 

Magisk juleteater

Tidligere denne måneden var hele familien og så urpremieren av Christiania Magiske Tivolitheater på Oslo Nye (takk til storesøster for bursdagsgaver til ungene) Vi likte julekalenderen godt da den kom på TV, og det er ingen selvfølge at magien kan overføres til teaterscenen.

Men dette var et fantastisk flott stykke! Teater om teater gir morsom og leken scenografi og teater kan tillate seg humor og komikk som ikke ville passet i tv-serien. Skuespiller-prestasjoner med høy kvalitet, musikk, farger – og Erle Butenschøn var jammen meg nesten like fæl som på TV (hun må jo være den ondeste karakteren NRK har skapt i en TV-serie noensinne!)

Vil du unne deg en koselig førjulsopplevelse, så anbefaler jeg virkelig Christiania Magiske Tivolitheater, også om du har litt større barn.

 

Årets beste julebrus

I sommer oppdaget vi Oppegård bringebærbrus, fra en liten brusprodusent på… Oppegård. Og den er skikkelig, skikkelig god. Masse ekte bringebær, med dertil ekte bringebærsmak. Lykken var derfor stor da mannen kom hjem med julebrus fra samme produsent. Jeg tror kanskje det er samme brus som på bringebærbrus-flaskene, men den smaker jo bare enda bedre når den heter julebrus.

Denne skal bli en del av julefeiringen i år. Den koster litt, men til jul er som kjent kun det beste godt nok.

Anbefales!

Bringebærbrus fra Oppegård