Farvel til det gamle, hello til det nye!

Siste innlegg på bloggen for i år. Har blitt lite blogging i romjula, hatt mer enn nok med å kose meg. Men så kalte jeg det jo og en førjulsblogg. Dersom julegleden er like stor i 2011, skal dere ikke se bort fra at bloggen våkner til liv igjen.

Jula nærmer seg slutten. Her blir nok juletreet kastet ut om et par dager, det har jo stått lenge, så det drysser godt…  Men i dag er det nyttårsaften, så jeg benytter anledningen til å ønske dere ET RIKTIG GODT NYTT ÅR!! Kos dere i kveld, lag noen gode nyttårsforsetter (som selv om de sjelden holder lenge, iallfall bidrar til et par uker trenng i januar, som er bedre enn ingenting), spis og drikk – hurra for det nye året!

Og til de som vil starte forberedelsene til neste jul litt tidligere i 2011:

 • Kjøp julepynt på salg. Litt stusselig å handle det nå, men veldig gøy å pakke det opp neste år!
 • Når du er i utlandet i år, se om du finner spennende og annerledes julepynt. Kanskje litt flaut å handle julepynt om sommeren, men du trenger jo ikke fortelle det til noen!
 • Kjøp julegaver hele året. Jeg lover at du blir glad for det når desember kommer. Det virker lenge til, men jula kommer faktisk tilbake!!
 • Skriv ned ting du bør huske til neste jul. Gode oppskrifter, lure gavetips etc. Neste jul har du glemt det om du ikke skriver det nå.

 

Og helt til slutt… kanskje det eneste lyspunktet nå som jula er slutt for i år; JULEGODIS PÅ HALV PRIS. Stapp i deg.

GODT NYTT ÅR!!! 

Romjul

Du vet det er romjul når…

…du merker du har lagt på deg, men klarer likevel ikke la være å spise julegodt og -kaker til alle døgnets tider.

…du setter inn i oppvaskmaskinen, og føler du har gjort så mye jobb at du kan se fem episoder av The Big Bang Theory eller annen TV-serie som belønning.

…juletreet drysser bare du ser på det

…julegavene du egentlig gleder deg til sette på plass (hadde det bare ikke vært så slitsomt) blir stående i stua.

…kjøleskapet er fylt av julepostei, klementiner, julepølse og marsipan (men du har glemt å kjøpe brød eller sånne vanlige ting du pleier å ha til frokost)

…du slipper å stå opp

…du går forbi SATS uten å få dårlig samvittighet

Flere ting?

JUL!!

Nå er dagen her! For meg har jo jula vart en stund allerede, men julaften må jo sies å være et definitivt høydepunkt.

Planer for dagen:

 • Våkne og være lykkelig (har jeg allerede gjort)
 • Frokost i pysjen, med enda en ny jule t-skjorte
 • Tre Nøtter Til Askepott. Thomas har aldri sett den, tipper han kommer til å like den veldig godt. Eh…
 • Pynte meg
 • Dra til bestefar på aldershjem. Åpne pakker med ham.
 • Julegudstjeneste. (Jeg er jo ikke troende, men elsker jul, julesalmer og julekonserter. For øvrig elsker jeg kirker også, byggene er vakre, og det er et sted jeg finner ro. Derfor er vi i kirka hver julaften, og for meg er det en fin markering av overgangen mellom advent og selve julaften. Etter kirketid, da er det jul! Vurderer å definere meg som sekulær kristen, ikke-troende kristen eller kristenkulturell. :o)
 • Middag
 • Pakker
 • …. (ser i bøker jeg har fått, spiser sjokolade og dessert, sovner på sofaen, spiller eventuelle cd`er som lå under treet osv. I år blir det vel også en liten midnattstur med hund)

Thomas skal for øvrig være ribbevakt mens vi er hos bestefar/kirke.

Har tatt et bilde av Thomas og meg på den store dagen:

Og da gjenstår det bare å ønske mine lesere EN RIKTIG GOD JUL! Nyt dagene, de går fort!

Lille julaften over

Nå har jeg gledet meg og telt ned i ukesvis. Og når dagen før dagen er her, så er det nesten uvirkelig. Er det virkelig julaften allerede i morgen? Og grøss og gru, nå er det snart over!!

Dagen har vært ganske rolig, vi har vært på kafé, lagt pakker under treet, Tonje har vært innom, jeg har sett slutten på både Love Actually og Alene Hjemme (ganske greit å bare se slutten. Har jo sett dem hundre ganger før, men da får man liksom med seg stemningen…) Thomas har kommet, og i jula låner vi hund! Rambo har allerede tisset på mammas persiske teppe, men er så søt at han blir tilgitt det meste. Har en plan om å sette en rød sløyfe på ham i morgen… Jeg har på meg den nye jule-tskjorta fra USA, mamma og Bjørn har spist juletorsk, jeg har spist .. eh grillet julekylling. En veldig fin oppladning til selveste julaften!! Som er i morgen!!

 

Knut Risan, en julens mann

Dagen før dagen synes jeg det passer seg med en aldri så liten tribute til skuespiller Knut Risan. Hva ville julestemningen vært uten han? Ikke nok med at han er alle stemmene i Tre nøtter til Askepott, han er også kongen i Reisen til Julestjernen og blomsterhandler Rosengren i Jul i Skomakergata. Han må være en av de som har satt størst preg på våre juler som barn (og voksne?). Så kjære Knut Risan; tusen takk!

 

Mammas jul

Har kommet meg hjem via Gjøvikbanen. Enda en tradisjon – lese NEMI julehefte på toget på vei hjem til jul. Hadde fem enheter å bære på selv om Thomas kommer med seg selv og gavene i morgen kveld, men det hører med til jul å bære for tungt og :o)

Kom hjem til et nydelig julehus, og har selvfølgelig tatt noen bilder. Nå kan jula bare komme.

 

Home for Christmas

Nå reiser jeg hjem til jul. Jeg er så takknemlig for at jeg har mange som ønsker meg hjem til jul. Jeg har mitt eget hjem, mammas hjem, søsters hjem, pappas hjem, og andre hjem å besøke hvis jeg vil. Jeg er takknemlig for at jeg bor i Norge, at jeg har penger til julegaver, julemat og strøm. (Selv om kontoen er farlig tom akkurat nå..) Jeg er takknemlig for at jeg har fri i jula, ingen jobb og ingen eksamener som henger over meg. Jeg er takknemlig for snø, for kulden som gjør at snøen ligger, og for varme klær. Jeg er heldig.

Jeg håper at alle som vil hjem til jul får reise hjem. Varme tanker til Ewa som ikke får være hos barna sine i Polen i jula. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må være. Varme tanker går også til de som må jobbe i jula, eller som er et annet sted enn de ønsker å være. Og jeg krysser fingrene for de jeg kjenner som har vært værfaste ulike steder i verden, jeg håper dere kommer dere hjem i tide!

Maria Mena har laget en julesang i år som heter Home for Christmas. Utrolig fin! Den er soundtracket til filmen “Hjem til jul” som jeg planlegger å få sett i romjula. Trailer og en smakebit av låta her:

http://www.youtube.com/watch?v=DWnNt75kUz8&feature=related

Vel hjem!

Litt rødt også

Rødt er jo julefargen fremfor noen. Og selv om jeg pynter mest med blått og sølv, har det selvfølgelig sneket seg inn noe rødt hos meg også. På kjøkkenet sitter for eksempel min eneste røde nisse (har to i sølv). Han er utrolig kul, og har fulgt meg i noen år. Da jeg bodde med Evelina, var det tradisjon at han kom frem med første snøen. Da ble han diskret plassert i DVD-hylla, hvor han satt og dinglet med bena, og minte oss om at det snart var jul. Nå får han sitte i vinduskarmen på kjøkkenet.

På kjøkkenet har jeg også kakeboksene mine. Jeg liker best små kakebokser, med det resultat at jeg har mange kakebokser som egentlig er for små til å ha kaker i… Men det gjør ingenting, de er fine til pynt og. (Ikke har jeg bakt så veldig mye heller!!)

Fikk det som trolig er verden minste julegruppe på lørdag. Den står sammen med den minste julestjernen på markedet, som ser gigantisk ut i forhold. Ertet pappa med at jeg skulle legge den ut på bloggen og si at jeg hadde en litt gnien far, men det fikk jeg ikke lov til. Dessuten ville det vært løgn. 

  

Julekonsert i Lunner Kirke


Lunner kirke. Bilde lånt av www.lunner-kirken.net

Årets tredje julekonsert er tradisjon. Den finner sted i Lunner Kirke, med korene Kordial og Lunner Kammerkor, utrolig dyktige musikere og flinke solister. Årets gjest var Nora Al-Jabri. Fantastisk stemme! Ble superimponert! Hun løftet konserten mange hakk. Spesielt duetten The Prayer var nydelig. Jeg og mamma ble skuffet over at solist Kine ikke var tilstede i år. Hun hadde en fantastisk versjon av Han som steg ner på konserten i fjor (sjekk sangen på youtube om du ikke har hørt den). Den stod på programmet i år og, men kanskje hun var syk? Vi ble iallfall skikkelig skuffa! Litt skuffende er det også at enkelte solister ikke er så gode som resten. Litt trist å si, kanskje, men når arrangementet rundt er så proft, og noen av solistene synger amazing!, så blir det en liten nedtur når de som ikke er så flinke synger. Men som vanlig var konserten under ett en opplevelse. Musikerne spilte Celebration så jeg fikk gåsehud, det samme under duetten This is Christmas.  

Jeg synes det er noe helt spesielt ved å være på julekonsert i kirka hjemme. Omgitt av mennesker jeg kjenner eller vet hvem er, føler jeg meg hjemme på en helt spesiell måte. Vanskelig å forklare, egentlig. (Og det er jo alltid gøy å oppdage at han du var skikkelig forelska i på barneskolen/ungdomsskolen enten har mistet håret/lagt på seg eller rett og slett fremdeles ser ut som da han var tolv… :o)