Hyde Park Winter Wonderland

Søndag besøkte vi Hyde Park Winter Wonderland, som egentlig var en blanding av tivoli og tysk julemarked. Det var kjempestort, hadde mange ulike karuseller og attraksjoner, sirkus, stort julemarked med gaver og pynt, restauranter, skøytebane, spillboder og mange små puber eller boder hvor du kunne få kjøpt Jägermeister-shots og “mulled wine”, en slags gløgg, bare med mer vin og mindre krydder.

Masse folk, annerledes og gøy! Det var artig å kikke på folk, handle et par julegaver, drikke varm vin og spise middag på en restaurant som er (en kopi?) av et omreisende “ballroom” – et slags fullt oppvarmet telt med speilvegger og masse pynt.

Mine tips til besøkende: Book gjerne attraksjonene på forhånd og møt med en god dæsj tålmodighet – mye folk!

 

1: Giant Wheel, et slags pariserhjul

2 og 3: Restauranten Spiegel Saloon

4: Meg. Og veldig mange andre!

6-10: Julemarkedet

Merry Christmas, London!

Selv om det var veldig varmt i helgen, så var det ikke vanskelig å få litt julestemning i London. Oxford Street var pyntet med masse, masse lys, og butikkvinduene på de store varehusene var en fryd for juleøyet.

Besøkte juleavdelingen hos både Selfridges og Marks and Spencer – likte spesielt julebutikken til Selfridges godt. Ble både et par nye ornameneter til juletreeet (igjen!) og noen pepperkakeformer til samlingen (igjen!).  

Det jeg misunner britene litt, er at de har et helt enormt utvalgt “crackers” (skrives det smellbon-bon på norsk?). Helt siden jeg feiret jul i Australia i 2005, har jeg assosiert dem med jul, men her i Norge er de vanskeligere å få tak i. På Selfridges kunne man få dem i alle størrelser og farger – og med ulikt innhold. Dessverre var de for store til å dra med seg hjem. Britene er også veldig gode på julekort og fin innpakning. Marks and Spencer hadde mange litt personlige julekort – til mor, søster etc. Veldig fine!

Thomas og jeg fikk også kjøpt noen julegaver til – og jeg fikk kjøpt meg ny julekjole (igjen!)

London in my Christmas-heart

 

Inne på Selfridges var det hundrevis av papirfugler i taket. Nydelig!    

Endelig advent!

Endelig er advent her! I morgen er det bare fire uker til jul, og søndag er det selveste første søndag i advent. Hurra!

Jeg har satt frem adventsstaken, men får ikke tent den før på tirsdag. Første adventshelg skal nemlig tilbringes i London! Gleder meg utrolig mye til å se hva førjuls-London har å by på! Har researchet litt, funnet et julemarked vi skal besøke, og et par butikker som jeg tror har fine juleavdelinger. Noen julegaver blir det forhåpentligvis også, selv om jeg snart er ferdig. Kanskje en julegave eller to til meg selv?

Jeg elsker London, og jeg elsker jul – dette må jo bare bli en fin helg!

  

Jul på Macy´s i New York

Mamma og jeg var i New York første uka i oktober. Det er jo egentlig bittelitt tidlig for julefølelsen (bare litt, altså), men siden jeg liker å handle julepynt i utlandet, ble jeg veldig glad da vi oppdaget at Macy´s akkurat hadde åpnet sin juleavdeling for sesongen. Hurra!

Og at amerikanerne kan pynte, er det vel liten tvil om. Det er fargerikt, overdådig og utradisjonelt, og selv om jeg aldri kunne pyntet som dette selv, så elsker jeg stilen likevel!

Kjøpte meg blant annet to lysekroner (!) til å henge på treet, et stort reinsdyr dekket av sølvpaljetter til bordet, en sølvklokke til treet som det står Christmas 2011 på, og en øyenstikker og en glassvane, også til treet. Jeg er egentlig veldig glad for at jeg har et tre med blått og sølv, på den måten må jeg begrense meg litt.. Hadde for eksempel veldig lyst på påfuglen med ekte påfuglfjær, men klarte å styre meg. (Like greit, ettersom jeg allerede hadde et digert reinsdyr som skulle gjennom sikkerhetskontrollen)

Er ikke treet med dyr fantastisk? Tenk å pynte et helt tre med pingviner, gorillaer, bjørner, løver og elefanter! 

 


 

5 uker til julaften

I dag er det fem små uker til julaften! Neste helg er det allerede 1. søndag i advent, og jeg gleder meg over at verden begynner å komme etter… 

Jeg har ikke gjort noe spesielt julete i dag, men stemningen kom for fullt da Maria Mena avsluttet sin konsert på Rockefeller i kveld med “Home for Christmas” som hun skrev til filmen Hjem til jul i fjor.  Fiiiin sang!!!!

Juletur til IKEA

Jeg er så glad for at jeg har ei venninne som foreslår juletur til IKEA! Tirsdag fikk jeg sikret meg lys og servietter til hele julesesongen, i tillegg til bittelitt mer julestæsj (selvfølgelig!), noen kjøttboller i magen og noen kroner mindre på kontoen (men ikke så mange, det er jo IKEA…). De fine, nye pepperkakeformene fikk jeg heldigvis sikret meg.

Av stæsjet jeg har tatt bilde av, har jeg mest sans for hjertene i sølv på bilde to, og de røde pappreinsdyrene. De hvite papirfuglene er også utrolig søte. Hva musa på det nederste bildet gjør blant julepynten vites ikke, men når kulda setter inn osv…      

Juletreet som brakk

Endelig har nettavisene begynt å publisere gravende og viktig julejournalistikk igjen. Og heldigvis for dere, ser jeg det nærmest som et kall å videreformidle spennende og interessant julestoff.

NRK på nett kunne i dag melde om at juletreet som Trondheim hvert år gir til Hamburg (trolig som et tegn på vennskap eller samhold, hva vet jeg, jeg pleier ikke å gi bort juletrær) brakk under montering på torget i Hamburg. Dette er krise siden julemarkedet åpnes på mandag. 

Og det er ikke første gang treet har vært utsatt for uhell siden tradisjonen begynte i 1977. Bare se på lista som NRK har gravd frem:

 

– I 1998 ble det sendt et tre som ble beskrevet som et av det vakreste som noen gang var sendt til den tyske byen. Men under omlasting i Ålesund gikk det galt. På grunn av for stram faststropping, knakk treet “så grankvistene spratt”

– I 2003 ble også et vakkert tre sendt fra trønderhovedstaden. På turen over Nordsjøen kom båten utfor storm og uvær. Juletreet fikk et ublidt møte med sjøsprøyt og da treet kom frem i Tyskland var det blitt brunt og hadde mistet nålene på grunn av saltvannet.  

– Året etter knakk treet allerede ved hugging. Da hadde i det minste kommunen tid til å skaffe et nytt. 

– I 2009 ble juletreet stoppet av politiet på autobahn fordi det var for bredt. Det ordnet seg med et nødskrik. 

I 2011 må altså julemarkedet i Hamburg åpnes uten tre. Trondheim håper på et erstatningstre fra Tyskland, men symbolverdien blir da ikke den samme.. 

Hvordan skal dette ende? Vi får håpe at NRK lager en oppfølgingssak.  

 

(Hvis du mot formodning ikke synes at dette var mer enn nok informasjon, finner du hele artikkelen her.)

Jeg gleder meg til…

…. oppfølgeren til Nissene på låven! Christian Ødegaard og Espen Ecbo har endelig laget ny julekalender, og siden jeg synes Nissene på låven er utrolig artig (og klein), så har jeg store forventninger til Nissene over skog og hei. Serien er angivelig basert på 71 grader nord og Paradise Hotel, så det lover godt! Mange av figurene fra den forrige serien er med, og jeg grugleder meg til å se Atle Antonsen som Bent igjen, Asbjørn og Rhino (forhåpentligvis kan flere misforståelser om hår oppklares), sytete Steven som satt fast i pipa sist, Synne, Anne-Gro etc. Det må jo bli bra!

Les mer om julekalenderen her.