8 uker igjen til julaften

Ok, dette innlegget skulle egentlig skrives i går. Da var det nemlig bare åtte kjappe uker igjen til julaften! 

Jeg har startet juleforberedelsene, og har kommet godt i gang med julegavene (noen skal sendes med svigermor til Bergen i helga, derfor fikk jeg god grunn til å starte litt tidlig). Sønnen min har begynt med juleverksted; inspirert av filmen “Karsten og Petras vidunderlige jul” har han laget flere meter med julelenker som nå pryder den ene veggen på rommet hans. Når vi kommer helt til julaften tipper jeg rommet kommer til å minne ganske mye om Gertrud sin julepyntede stue, for de som husker “The Julekalender”.  

Jeg har også kjøpt fem nye julekuler – og snikopphengt tre av dem i en grein i stua “for å se hvordan det ble seende ut”. Men har altså glemt å ta dem ned igjen… Hvis vi får gjester kommer de til å tenke at vi (jeg) er LOCO. 

Jul hos Kremmerhuset

Fredag hadde jeg ca to minutter til rådighet, da jeg ble dratt mot julekuleutstillingen til Kremmerhuset. Så mange flotte kuler på ett sted! Jeg ble helt varm om julehjertet. Og noen nye kuler fikk bli med meg hjem også, selv om jeg har en trillion fra før. Hvordan klarer verden å lage kuler jeg bare MÅ ha, hvert eneste år? Sukk. Men de nye julekulene mine er nydelige, altså, jeg lover å vise dem frem senere! 

Snøfall og snøfall

I dag har sønnen min og jeg sett ferdig Snøfall, julekalenderen til NRK fra 2016. Vi så den nemlig ikke da, men siden vi har fått billetter til å se Snøfall som teater i midten av november, måtte vi se oss opp! Og for en fin julekalender! Den likte jeg skikkelig godt. Grein litt gjorde jeg og, da alt endte godt i episode 24… (Jonas så bare rart på meg, men den ER jo veldig rørende, sant?) 

Og som glasuren på kaka i dag fikk vi årets første snøfall på Harestua. Jeg ELSKER den første snøen, den er magisk! Håper det kommer mer. 

 

Årets første skumnisse!

I dag har mamma og storesøster vært i Sverige på utflukt. Og jammen hadde de ikke kjøpt gave til meg! En pose med deilige, ferske og myke skumnisser – og et pepperkakekirkebyggesett! Jeg har ikke tålmodighet til å lage pepperkakehus selv, så byggesett er perfekt! Gleder meg til å montere og pynte med ungene i begynnelsen av desember. (Og ja, posen med skumnisser er tom nå)

Julejoggedress

Jeg har bestilt matchende julejoggedresser til ungene i år. De må jo holde julestilen i barnehagen og på skolen? (Og jeg må skynde meg før sønnen min blir så gammel at han ikke gidder ta på seg det jeg finner frem) Dessverre finnes ikke denne i voksenstørrelse, tenk om vi kunne matchet alle fire!?

 Joggedressene ble bestilt på Hennes & Mauritz, de har masse juleklær til barn. Bildene er lånt derfra. 

Julebloggen 2018 er herved åpnet!

Ok, så har jeg vurdert å slutte med julebloggen. Men så klarer jeg liksom ikke det, fordi det er så koselig! (Og alle som kjenner meg vet at jeg elsker det som er koselig!) Jeg får lov til å skrive masse om jul, jeg får et spark bak til å gjøre julete ting, og jeg får telle ned på en hyggelig måte sammen med andre julefreaks. Og siden jeg også i år har fått flere henvendelser om når bloggen kommer tilbake (det er lov å kalle det “flere” hvis det er to, sant?), så ble det blogg i år også! 

Og selvfølgelig starter jeg i dag, på selveste to måneder igjen til julaften-dagen. Dagen har, tradisjonen tro, blitt markert på jobb med andre juleglade kolleger. Jeg og min favorittkollega Inger-Lise pimpet et møterom, og laget “Åpent julekontor” med julemusikk, gløgg, klementiner, hjemmelagde julekaker, pepperkaker, marsipan og kremtopper (som jeg mener hører julen til, men noen mente de faktisk kan spises hele året. Snodig.) Det var superkoselig, og jeg la selvfølgelig ikke merke til de som gikk forbi møterommet, kikket inn og ristet på hodet. Når man starter så tidlig som jeg, så gjelder det å omgi seg med de rette folka! 

God førjulsstart, folkens! 

(Og jeg vet at bildet ikke er all verdens, men vi var så ivrige etter å begynne å spise at det var det jeg fikk til)