350 julebabyer

En ordentlig Julefreak er ikke redd for en utfordring, så da jeg ble invitert med av storesøster på “Det store Julebarseltreffet”, sammen med 350 andre mammaer og babyer, da måtte jeg jo si ja.

Det var i Romerikskirken, (og de som har lest meg før vet at jeg har et veldig avslappet forhold til kirker selv om jeg ikke er religiøs), et ikke-kirkete bygg med goood plass! Og det var utrolig nok ikke trangt, vi fikk grøt servert uten å måtte stå i kø, det var ingen babyer som skrek, masse gulvplass hvor babyer (og mødre) kunne boltre seg, julemusikk fra scenen, goodiebags, sjokolade på bordene (pluss i boka for det!) og byttekrok hvor man kunne finne seg gratis babytøy. Og ikke minst utrolig mange fine og søte babyer. For et opplegg, og så utrolig sømløst det gikk for seg! All ære til arrangørene! 

En god porsjon julestemning fikk jeg også. Og det passer bra, siden det er første desember i morgen!! Kalenderen er kommet opp, nå gleder jeg meg til å se Jonas sin reaksjon når han våkner i morgen tidlig. (Gleder meg til å åpne min egen også.)

1. søndag i advent

Det har vært nok en bra førjulsdag i dag! Jeg begynte dagen med å reise (uten barn!) på julemesse på Hakadal Ungdomsskole. Det var ikke så mye folk der da jeg kom, men regner med at det tok seg opp utover dagen. Det gjorde ikke noe for meg, da fikk jeg sett meg godt rundt, og handlet litt hos noen av de koselige damene som hadde tatt med seg strikkevarene sine. Endte opp med en utrolig fin strikkegenser i alpakka til meg selv, revesokker til sønnen min, noen julegaver – og et nydelig strikkesett til Sanna når hun blir litt større. Veldig hyggelig priser var det også, jeg liker å handle når damene er “fornøyde om de får igjen for garnet”, som den ene sa til meg. Helt topp!

Da jeg kom hjem begynte jeg så smått å pynte til jul. Et par adventstaker er oppe, og et stort fat med engler har også kommet på plass. Nå er jeg i gang! Veldig koselig å tenne det første lyset i ettermiddag, synes jeg… 

Julegrantenning ved samfunnshuset ble det også tid til. Det har jeg ingen bilder fra – det var mer enn vanskelig nok å holde meg selv og Jonas på beina på holken. Men vi gikk rundt juletreet (som ble akkurat så kaotisk som det pleier med mye folk), sang julesanger, og sto i kø for å få pose av nissen. Og jammen fikk jeg ikke litt julestemning også! Til kveldsmat ble det vafler foran Donald Ducks Julefavoritter.

Jeg er så glad for at det (endelig!) er advent!!    

Kuppene fra julemessen.   

Mine beste kalenderideer

Med årene har det blitt noen julekalendere. Dette er mine beste ideer:

For et par år siden fikk mannen min en Coca Cola-kalender, som rett og slett bestod av 24 bokser cola med nummer på. Utrolig enkelt – og en stor suksess! Jeg har også sett noen som har laget ølkalender til sin bedre halvdel, 24 typer øl, eller 24 flasker av samme øl om hen har en favoritt.

Hvis du vil ha pakkekalender med partneren, men med litt mindre styr, anbefaler jeg å pakke opp annenhver dag. Desember går jo uansett superfort for oss voksne, så du kommer nesten ikke til å merke at du bare får pakke annenhver dag. Vi ble enige om en totalsum for alle 12 pakkene, og kunne fordele summen slik vi ville. Og det er MYE lettere å finne på 12 gode pakkeideer enn 24… (Dette er også et tips om du har flere barn, ingen barn har vondt av å ikke få pakke hver dag i desember) Og 24 går jo heldigvis opp i både en, to, tre og fire. 

En gang laget jeg en minnekalender til ei venninne. Da sendte jeg en mail om dagen hver dag frem til jul, og hver mail inneholdt et minne, eller en beskrivelse av noe gøy eller flaut vi hadde opplevd sammen. Har du venner du har kjent lenge kan du kanskje gjøre det samme med bilder? Ett bilde om dagen i 24 dager?

Dersom du vil ha kalender, men gjerne vil holde det enkelt: Nellikappelsinen er en klassiker, hvis ikke kan jeg også anbefale min karamellkalender fra et par år tilbake. 24 smørbukk med nummer på. Enkelt – og veldig godt.

Når barna mine blir litt større kunne jeg tenke meg å prøve aktiviteteskalender, altså at hver dag inneholder utstyr til en aktivitet, eller lapp med beskrivelse av noe hyggelig vi skal finne på sammen. “I dag skal vi bake pepperkaker”, “i dag skal vi se en julefilm” etc. Det høres iallfall veldig hyggelig ut!   

Jula vi skulle gifte oss, hadde jeg og mannen min noe jeg har døpt en komplimentkalender. Hver dag skrev vi ned et kompliment til hverandre. Det var koselig, enkelt – men også litt vanskelig. De første er veldig lette å komme på, men når det nærmet seg jul måtte vi bli mer kreative (24 komplimenter er overraskende mange!). En morsom og annerledes førjulsøvelse! 

Jeg tror ikke Sanna på seks måneder får kalender i år. Men jeg så et bilde av en veldig bra babykalender, nemlig en smoothiekalender! De aller fleste babyer og småbarn elsker smoothie, så en pose hver dag må jo være rene drømmen. Og mye sunnere enn karamellkalenderen min…  

Hvis ikke du vil lage kalender selv, så er det mange kjøpevarianter å velge mellom. Jeg har sett både tekalender og lakriskalender til voksne, og til meg selv i år har jeg kjøpt kalender fra L`occitane. Og så er jeg veldig spent på om årets hjemmelagede lego-kalender faller i smak… 

(I år har jeg også lest om noe som ble kalt omvendt julekalender. Det vil si at du hver dag skal finne en ting du kan donere til Fretex eller en annen institusjon/organisasjon som tar imot til et godt formål. Du får det ryddigere hjemme, og hjelper noen i samme slengen. Ingen dum idé?) 

Og, jeg har en (tror jeg), veldig god adventsplan som involverer sønnen min og dinosaurene hans… Hvis det blir en suksess skal jeg rapportere om det her!    

En måned til jul!

Det har jeg feiret ved å spise han gubben her. Kjøpt i dag, fersk og fin. Skumnisser er jul for meg! 

Jul på Hadeland Glassverk (i år igjen!)

Ingen jul uten en tur til Hadeland Glassverk. Jeg er hjemme i permisjon med Sanna (6 mnd), og i dag var vi fire mammaer og babyer som hadde barseltreff på Glassverket. Veldig koselig å ha god tid, kikke i (nesten) alle butikkene, og spise god mat og boller.  

Og selv om det regnet og var skikkelig guffent ute, klarte de å gi meg litt julestemning likevel. Hadeland Glassverk er alltid så fint pyntet både inne og ute, og selv om det er massevis av gaveideer der, så endte jeg opp med å kjøpe flest gaver til meg selv… Hvordan klarer de å lage noe nytt jeg har lyst på hvert år!? For første gang har de stort julemarked i eget bygg, hvor de har samlet alt av pynt og spiselige gaver. Mye fint! Høyt under taket og god plass til barnevogner gir pluss i boka også. 

Besøker du Glassverket i helgene er det blant annet hest og kjerre-kjøring og glassblåsing for å nevne noe.


Det øverste bildet er fra årets nyhet, julemarkedet. Og det nederste er tatt et par tår tilbake, da det var (litt) snø. 

Ribbe og Mamma Mø

Dagen i går ble en skikkelig bra førjulsdag! Vi hadde invitert ribbegjester på middag, siden jeg liker å prøvekjøre ribbeoppskriften min en gang før jul. Det duftet deilig ribbe i huset hele dagen, og er det noe som gir meg julestemning så er det ribbelukt! Riskrem ble det også, og sønnen laget snølykt utenfor, siden snøen var kram og fin. Og da han skulle legge seg leste vi “Mamma Mø og Kråka feirer jul”. Den likte vi godt begge to! Noen julegaver fikk jeg også bestilt på nett i går, samt begynt på lista over hvem som skal få julekort i år. Med julekonsert på lørdag, ble dette en helt super førjulshelg! Og tenkt, neste helg er det første søndag i advent… (Uæææ og jippi!) 


  
 

Fem uker til julaften!

Bare fem kjappe uker til julaften i dag! Jeg markerer det med å reise på julekonsert i Oslo i kveld. Jeg skal høre Carola, og gleder meg veldig til litt julestemning! Jeg holder også på å forberede julemiddag til i morgen, for da er det nemlig duket for gjennomkjøring av ribbeoppskriften med noen gode venner. God helg! 

Hjemmelaget legokalender

Fjorårets kalender bestod av 24 pakker som var en blanding av ting som sokker, godteri og små og billige leker. Og selv om Jonas (3) var ganske fornøyd med den, så var det dyrt, leker av dårlig kvalitet – og litt for mye godteri. Så i år har jeg rett og slett kjøpt et legosett som vi har delt i 24 deler. Pakka kostet 300, men var satt ned med en hundrelapp. Det ble derfor en mye billigere kalender enn pakkekalenderen fra i fjor, og så blir det til noe ordentlig! Rent praktisk bestod pakka av tre deler, og jeg satte mannen min til å dele posene i åtte deler hver, slik at bitene kommer i riktig rekkefølge så det skal være mulig å bygge litt hver dag. Enkelt, ikke så dyrt – og jeg slipper de billige plastlekene. Vinn, vinn, vinn!   

Denne kalenderen er jeg skikkelig godt fornøyd med, og jeg er spent på hvordan den blir mottatt!  



Julejoggings

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at jeg er svak for juleklær til ungene. I år har jeg falt for denne julejoggebuksa til sønnen min. Den er fra HM, og det finnes matchende genser også. Perfekt for sånn ca alle dager fra nå og frem til jul! Så dessuten er veldig søt pysj med lussekatter på til lillesøster på Lindex. Jeg klarte å gå forbi den en gang, får se om jeg klarer det igjen… 

 

Julequiz

Dagens reklame: En tidligere kollega, Marit Bromark, har akkurat gitt ut denne boka. Mer enn 1000 spørsmål totalt, både julekategorier og allmennkategorier. Boka skal være i salg i bokhandel og på Narvesen over hele landet. Julegavetips?