God jul!

Og da var julaften her. Vi våknet til snø på Hadeland, men med mye regn og sterk vind er været riktig ufyselig nå. Vi feirer hos mamma og Bjørn, og svigermor ++ er også her etter bryllupet. Veldig koselig å være så mange, og koselig for Jonas å være sammen med både farmoren og bestemoren sin!

Mamma er dessverre blitt syk, men med mange hender blir det jul i huset likevel. Vi har besøkt bestefar, jeg har sett (fem!) minutter med Tre Nøtter til Askepott, Jonas har åpnet et par gaver – og ribbelukta sprer seg i huset.

Så da gjenstår det bare for meg å ønske dere alle en riktig god jul, og et fantastisk 2014! Takk for følget denne førjulen – jeg er tilbake 24. oktober neste år. 

Alt godt til neste gang!

(Det har foreløpig ikke lyktes meg å ta noe fint bilde av sønnen i dag, så da blir det bilder av mammas julestue istedenfor)

Og så var vi gift…

Lørdagen ble en fantastisk dag! Det ble ikke helt som vi hadde tenkt – det var spådd regn helt til klokken 12 på formiddagen, så vi bestemte oss for å flytte vielsen inn. Dermed ble vi gift i en konferansesal på Sanner Hotell – som med sine røde gardiner, gullspeil og røde stoler, faktisk ble veldig julete. En borgelig seremoni som føltes veldig høytidelig – utrolig fint, ble det! (Og gjestene pustet nok lettet ut fordi de slapp å være ute..) Og været ble bedre, sola tittet frem og gav oss nydelig lys til fotograferingen ute. Litt snø lå også igjen, og bilder på holka ble det og. Et av bildene har fotografen delt her, og jeg gleder meg veldig til å se resten!

Jula var representert med julekuler på bordene, reinsdyr til middag (så tilgi oss om ikke Rudolf kommer forbi hos dere i år.. ;o), Have Yourself a Merry Little Christmas som brude”vals”, pepperkaker og gløgg etter vielsen – i tillegg til at folk hadde fått hele julebordsesongen til å varme opp til fest. God stemning!

Kaker i massevis (jeg er jo en kakefreak i tillegg til en julefreak), og mye utagerende dansing – veldig gøy! Klokka ett ble det kjolebytte, til en det var lettere å danse i. Festen ble avsluttet med en nattlig vandring til Søsterkirkene på Granavollen for en kort sightseeing for de tolv som fremdeles var våkne… Dagen gikk altfor fort, men minnene kommer til å sitte lenge – og vil gjøre jula enda mer spesiell for meg.

  1. Under seremonien.
  2. Endelig gift – og vi kan puste lettet ut!
  3. Det var snø! (Meg og mamma)
  4. En lykkelig brud med deilig kake.
  5. Mye kake – resten ble servert til frokost dagen derpå.
  6. Brudevals (en utfordring med stor kjole!)
  7. Og det morsomste av alt – herlig stemning på dansegulvet. (I kjole nr 2)
            

Flere bilder dukker sikkert opp på bloggen neste år – siden jeg øyeblikkelig takker for meg for i år… 

Noen timer igjen..

..og så er det bryllup. Sommerfugler (eller julenisser?) i magen –  jeg tror det blir en fantastisk dag!

Regn førte til at den planlagte utendørsvielsen er flyttet inn, men regn eller ikke regn, tenk å få lov til å gifte seg rett før jul! 

God jul, huset!

Jeg gleder meg allerede til neste jul! Da bor vi i nytt hus. Det blir fint på veldig mange måter – men viktig for en julefreak – jeg får 140 m2 mer å pynte på. Jeg tenker et tre i hver etasje, plass til de store nissene vi har fått i gave tidligere juler, flere adventstaker, god plass til kakeboksene etc. I år har vi nesten ikke pyntet til jul, det har vært så mye med bryllupet. (Men vi pyntet treet i går natt!!) Gjett om jeg skal ta det igjen neste år – og årene etter der!

Været var trist i går, og gav lite julestemning. Men like fullt – GOD JUL, HUSET!

En julehilsen fra Tyskland

Torunn, ei venninne som bor i Tyskland, er herved første gjesteblogger noensinne. Takk for stemningsrapporten fra Dresden, jeg vil også på julemarked i Tyskland!Frohe Weihnachten

På torget står en trehytte

Med stjerne på taket

Og glødende lys som inviterer inn

 En mann holder tett om et krus

Puster på det varme innholdet

Så Glühweinsdamp et øyeblikk

Fyller lufta rundt ham

Han skåler

Med venner

Prost!?

Regn

I lufta

Som kom som snø

Tidligere på dagen

Desember

I Dresden

Julemarked

Glühwein

Brente mandler

Treskjæringskunst

Varme

Venner

Julemarked

Julemarked

Det blir

Ingen jul

I Tyskland

Uten

God jul!

 Julegaver til Fattighuset

Inspirert av Lina og dette innlegget, har jeg i dag gjort noe jeg har tenkt på i mange år. Fattighuset i Oslo ønsker seg julegaver, og i dag var jeg og ei venninne der med ting som kan gis bort til jul. Jeg har gitt bort endel bøker, noen gaver jeg har fått selv som er fine, men som jeg ikke kommer til å bruke, ting jeg har kjøpt for å ha i gavereservoaret mitt i boden, noe sminke og hudpleieprodukter som er helt nye, noen leker etc. Jeg har også fått noen bøker av ei på jobben til å gi bort. Til sammen ble det to fulle poser, som ble tatt godt i mot.

Jeg skal være den første til å innrømme at en av hovedgrunnene til at jeg gjorde dette er at det gir meg god samvittighet, og fordi jeg føler at det på sett og vis er med på å legitimere et ganske stort juleforbruk. Så ja, jeg gir fordi det føles bra for meg – men det kommer jo også noen til nytte! Og jeg synes det var veldig trist da jeg hørte at noen velger å takke nei til julefeiring hos venner eller slektninger, fordi de ikke har råd til å kjøpe julegaver å ha med seg.

Fattighuset tar i mot gaver til og med lørdag 21.12. I morgen har de åpent til 18.00, ellers fra 10-16. Gavene skal være ubrukte, gjerne med lappen på. De trenger ikke pakkes inn, for giveren skal få lov til å vite hva h*n gir bort. Fattighuset tar i mot alt, men trenger mest gaver til ungdommer og voksne. Adressen er Grønlandsleiret 39.  

Se mer på Fattighusets Facebook-side.  

Julekalender 2013

Her i huset har vi en sjokoladekalender med bilde av meg, mannen og sønnen på (bestilt på Japan Photo). I tillegg har jeg og Thomas en komplimentkalender – vi skriver ned et kompliment til hverandre hver dag. Veldig hyggelig i disse tider hvor vi knapt rekker å snakke om noe annet enn bryllup og juleorganisering. Kan anbefales. (Men neste år skal vi tilbake til pakkekalenderen, altså!!) Vi har også kalender på jobben, og i dag vant jeg – og fikk julesåper til badet!

Lina, som står bak bloggen Her skal vi bygge og bo, har en helt fantastisk julekalender på bloggen sin. Oppfordrer alle til å ta en titt!

Hils på Buddy:

Her tar han seg et bad i marshmallows. Så deilig og så ekkelt! Raring.

Tredje søndag i advent…

… og jeg har ENDELIG vært på julekonsert med Kari Bremnes og Rikard Wollf i Kulturkirken Jakob. Det har jeg hatt lyst til siden helt siden jeg hørte plata deres, Desemberbarn, for første gang for noen år siden – og falt pladask. I år har endelig muligheten bydd seg – så da får det ikke hjelpe at det er seks dager til bryllup. For det er når man har skuldrene oppunder ørene at man egentlig bør dra på julekonsert. Det er balsam for sjelen – og er kanskje det som gir meg mest julestemning av alt jeg gjør før jul. Takk til Sigrid som ville på konsert med meg! 

(Juletreet er kommet inn i stua i dag, det gjør også sitt for julestemningen. Skal pyntes i morgen – det gleder jeg meg til!

Ingen jul uten pepperkaker

Da er årets pepperkaker i boks. Mamma, søster og jeg hadde dugnad hjemme hos Anne Cath, og i tillegg til julelamaer, Lille My og nissemenn bakte vi over 100 pepperkakehjerter som skal serveres i bryllupet.

Siden pepperkakeformsamlingen min etterhvert har blitt ganske plasskrevende, fikk jeg streng beskjed av søster om å ta med et begrenset utvalg denne gangen. Ikke så lett, siden jeg alltid blir litt trist på vegne av de formene som ikke blir brukt… Innlegget fra forrige opptelling finner du her.

Nam… gode!

13. desember

I dag har vi hatt vår aller første Luciafeiring i barnehagen. Jonas var kledd i de eneste hvite plaggene han har (det er en særs upraktisk farge for små barn), og vi fikk servert kaffe, saft og lussekatter. Jonas er jo en liten mann med stor matlyst, så jeg tror han spiste tre lussekatter til sammen. Koste seg veldig! Han synes nok det var litt rart at lyset var slukket, og at det var stearinlys og en helt annen stemning på kjøkkenet enn han er vant med. Så han var litt sjenert først – men det gikk over veldig fort da bollene kom på bordet.  

Selve Luciatoget, som noen av de eldre barna i barnehagen stod for, kom og gikk i full fart. Veldig søte var de, den lille stunden det varte!

Svart senker natten seg, i stall og stue

Solen har gått sin vei, skyggene truer.

Inn i vårt mørke hus, stiger med tente lys,

Santa Lucia, Santa Lucia.