Disse ønsker jeg meg

Jeg har litt påfugldilla, og planlegger et juletre med påfugltema i år (som jeg tror skal få stå på loftstua). Jeg har plukket med meg litt pynt som kan passe til temaet over de siste par-tre årene, og i år skal det faktisk bli et tre. I går var jeg inne på hjemmesiden til Åhlens, og hva fant jeg da? Nydelige påfugler i gull. Var ikke disse fine? Må ha! 


(Bildet er fra pressearkivet til Åhlens)

Pepperkakebonanza

Det er ikke ofte jeg får tilsendt pressepakker på jobb, men for et par dager siden kom det en hvit pappeske med rød sløyfe rundt. To andre kollegaer hadde fått den samme – og inni – der var det jammen meg to kjempestore pepperkakemenn, en sur og en blid. Så nå gomler vi pepperkaker (tar en om dagen, den holder fint til 6-7 pepperkakespisere) til den store gullmedalje. Vi har fortsatt fire menn igjen, heldigvis.

Det er ikke så lett å se på bildet hvor store de er, men de er stoooore. Og gode.

Julegensere, ja eller nei?

1. desember har jeg lovet kollega Inger-Lise å stille opp i en av disse genserne på jobb. God eller dårlig idé? Hun er hakket mindre selvhøytidelig enn meg, og jeg kjenner at jeg allerede gruer meg litt for å gå i kantina med genseren på… Men en avtale er en avtale, så nå er det bare ut og handle.


Bildet er tatt av en annen kollega, Camilla, på pressevisning for Cubus i høst. 

Jul på IKEA 2014

Jula er kommet til IKEA. Heldigvis for meg skulle vi ha diverse møbler derfra, og det passet å dra i dag. Jeg hadde aldri fått med mannen bare fordi jeg vil se over juleutvalget deres, men i dag ble det to fluer i en smekk. (For meg, altså).

Nå synes jo jeg det er superkoselig å gå rundt i et varehus som er pyntet til jul, og det holder egentlig det. I år trengte jeg ikke å kjøpe så mye (klapp på skuldra!), og det er nok en kombinasjon av at jeg har mye fra før, og at det ikke var så mye som fristet akkurat i år. Men jeg merket meg to ulike stiler for årets julepynt. Den ene var den tradisjonelle, skandinaviske med mye rødt og pynt i naturfarger. Den andre stilen var litt glam, med mye gull og glitter. Og da spørs det jo hva man liker… 

Noe småtteri ble med hjem, blant annet noen ruller med julepapir. Det synes jeg alltid IKEA er gode på, og jeg liker at de har godt utvalg av resirkulerbart julepapir i tillegg til det vanlige, glinsende som må kastes i restsøpla. Jeg har også handlet meg marsipanformer, og jeg skal gi rapport om hvordan de fungerte litt senere i sesongen. 

For dem som trenger litt julestemning nå, er IKEA absolutt verdt et besøk. Og det er best å skynde seg, i fjor var jeg der en måned senere, og da var det nesten ikke noe julepynt igjen.

Førjulen er i gang – nå også på jobb.

Jeg jobber i verdens beste redaksjon, og i år som i fjor har vi markert at det er mindre enn to måneder til jul. Inger-Lise, som er like julete som meg, hadde bakt noe jeg ikke har smakt før, nemlig myk pepperkake i langpanne. Det smakte av deilig julekrydder, og helt riktig for denne tida av året. Og sammen med gløgg… Nam! Jeg håper jeg får lov til å dele oppskriften med dere etterhvert, det var en super kake som passer ypperlig som erstatning for småkakene.

Vi fikk for øvrig ganske mange kommentarer da vi laget gløgg, og selv om de fleste syntes vi er rare, og at det er litt tidlig (kan skjønne det??), hørte jeg også en liten stemme som sa “Men det lukter veldig godt, da”. Så jeg tenker at de nok bare er misunnelige på oss som vet å kose oss!

Julestemning i oktober

Å male vinduer ute i sterk vind sånn som jeg har gjort i dag, gir lite julestemning. Derfor har jeg kompensert med årets første kopp med gløgg! Flaska var fra i fjor, og det smakte fortreffelig. Her er ti andre ting som gir meg julestemning så tidlig i “sesongen”:

  1. Årets første snøfall, som her på Harestua kom 16.oktober. Alltid magisk! 
  2. Julemusikk. Begynte for noen uker siden (galskap vil noen si.. men etter at jeg en gang møtte en mann som hørte på julemusikk på flyet til Bergen midt på sommeren, tenker jeg at alt er lov) 
  3. Klementiner. Lukten, smaken og de gule fingrene = julestemning. 
  4. Julereklame. Er det noen som også er tidlig ute, så er det handelsstanden. Jeg koser meg med reklame fra Panduro, Kitch`n og andre som også begynner jula tidlig.
  5. Julemagasiner. Ok, så er det litt pinlig å kjøpe dem tidlig i oktober når de kommer i salg (jeg forsøker å snike dem litt sånn tilfeldig under andre varer jeg har kjøpt), men det er jo så kos å lese dem. Sovende sønn, varm te i koppen, ullteppe og ferske julemagasiner – det er ekte førjulslykke!
  6. Planlegging. Førjulstida må planlegges. Billetter til de beste julekonsertene forsvinner fort, så allerede i september bør man egentlig begynne å tenke på hva man har lyst til å få med seg av juleunderholdning. Og når skal man invitere på juleselskap? Siden vi vil at alle vi inviterer skal komme, må vi jo være tidlig ute med invitasjonene. Det gir meg god julestemning å se at kalenderen for desember fylles med hyggelige planer. Så mye å glede seg til! 
  7. Venner som også er glad i jula. For en julefreak gjelder det å omgi seg med andre som også gleder seg like mye til jul. Stadig tikker det inn snapper med temaene julebrus, pepperkaker, årets første julegaveinnkjøp, snø på hytta og så videre. 10 sekunders julestemning – jeg elsker det! 
  8. Kjøpepepperkaker. Jeg spiser det bare på jobb – men lite slår to pepperkaker og en kopp te når blodsukkeret synker etter lunsj. 
  9. Barnebøker og barnefilmer om jul. Jeg er ikke sånn superbegeistret for Peppa Gris, men sønnen elsker filmen hvor Peppa feirer jul, og det gjør jo egentlig jeg også… (sånn i all hemmelighet) 
  10. Nytt julestæsj. Selv om jeg har lovet meg selv at jeg ikke skal kjøpe så mye nytt i år (har nemlig funnet ut at jeg har ganske mye fra før..), så blir det jo noe. Butikkene klarer jo å lage noe nytt jeg har lyst på hvert år! Men å kikke er helt gratis. (Den nye adventsstaken jeg har bestilt meg, var dessverre ikke det…) Og hvem er det egentlig jeg prøver å lure.. jeg har jo nytt hus i år!?  

Hva er det som gir deg julestemning nå? 

Julebums

Denne boka har jeg kjøpt på loppemarked, og er del av planen min om å gjøre sønnen min like juleglad som meg. (Jobber fortsatt med mannen) Foreløpig er Junior ganske utålmodig, så vi har bare rukket å kjapt bla gjennom den – men rakk å få bittelitt  julestemning før vi var gjennom. Jeg kan per nå ikke si akkurat hva den handler om, annet enn at hovedpersonen er en elefant som heter Bums, og at det ser ut som om det blir jul til slutt!   

To måneder til jul

Og så var det endelig 24.oktober – og bare to små måneder til jul. Dette har jeg gledet meg til! Jeg har sett at jeg har hatt noen treff i høst – noen få kikkere som har blitt stadig flere mot slutten av oktober. Det gjør meg glad, for det betyr at det er flere enn meg som begynner å glede seg til jul så tidlig! Jeg er også glad for at jeg er kommet dit at jeg kan vekke julebloggen min til live igjen – og jeg håper at du vil følge meg gjennom de neste to månedene.

Julefølelsen har allerede begynt å komme hos meg. Helt konkret begynte det på jobb, en av de siste dagene i september. Alt om julen, julebladet til Norsk Ukeblad, hadde kommet fra trykkeriet, og jeg fikk høytidelig lov til å kikke gjennom det eksklusive (det føltes iallfall slik) prøveeksemplaret, før jeg måtte levere det tilbake. (Etter noen dager fikk jeg mitt eget i posthylla, altså). Men følelsen da jeg bladde i det ferske julebladet den dagen, minte meg på at den fineste tida på året ligger foran oss. Og den tida, den begynner nå!

Riktig god førjul til alle – nå starter moroa!