Juletreet som brakk

Endelig har nettavisene begynt å publisere gravende og viktig julejournalistikk igjen. Og heldigvis for dere, ser jeg det nærmest som et kall å videreformidle spennende og interessant julestoff.

NRK på nett kunne i dag melde om at juletreet som Trondheim hvert år gir til Hamburg (trolig som et tegn på vennskap eller samhold, hva vet jeg, jeg pleier ikke å gi bort juletrær) brakk under montering på torget i Hamburg. Dette er krise siden julemarkedet åpnes på mandag. 

Og det er ikke første gang treet har vært utsatt for uhell siden tradisjonen begynte i 1977. Bare se på lista som NRK har gravd frem:

 

– I 1998 ble det sendt et tre som ble beskrevet som et av det vakreste som noen gang var sendt til den tyske byen. Men under omlasting i Ålesund gikk det galt. På grunn av for stram faststropping, knakk treet “så grankvistene spratt”

– I 2003 ble også et vakkert tre sendt fra trønderhovedstaden. På turen over Nordsjøen kom båten utfor storm og uvær. Juletreet fikk et ublidt møte med sjøsprøyt og da treet kom frem i Tyskland var det blitt brunt og hadde mistet nålene på grunn av saltvannet.  

– Året etter knakk treet allerede ved hugging. Da hadde i det minste kommunen tid til å skaffe et nytt. 

– I 2009 ble juletreet stoppet av politiet på autobahn fordi det var for bredt. Det ordnet seg med et nødskrik. 

I 2011 må altså julemarkedet i Hamburg åpnes uten tre. Trondheim håper på et erstatningstre fra Tyskland, men symbolverdien blir da ikke den samme.. 

Hvordan skal dette ende? Vi får håpe at NRK lager en oppfølgingssak.  

 

(Hvis du mot formodning ikke synes at dette var mer enn nok informasjon, finner du hele artikkelen her.)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg