Tretten julegaveideer du fikser (nesten) uten å gå ut av døra

Julaften nærmer seg – og jeg er ikke ferdig med julegavene. Med noen unntak, så hater jeg å gå i butikker i desember, det er altfor mye stress. Det er for sent å bestille fra nettbutikker nå – men helt umulig å fikse gaver fra egen stue er det vel ikke?

Her er tretten forslag fra meg: 

(Noen av ideene involverer en tur i matbutikken, eller til printerrommet på jobben  – men dit må du vel uansett denne uka?) 

 1. Gavekort på en kulturopplevelse. Send en sms og spør om vedkommende er opptatt den og den dagen – eller kjøp et åpent gavekort på billettservice.no du kan printe ut. Eller, skriv på et kort (eller i aller verste fall, en post-it, for det er vel selve gaven som teller?) at du gjerne vil ta med din beste venninne/mamma/bror på teater i 2015. Dato og stykke kan dere komme tilbake til. 
 2. Til barn: Skriv et hyggelig kort hvor du inviterer på lekeland eller lignende (sønnen i huset fikk en date på Leos lekeland på Ulsrud med en liten venninne til jul i fjor, det ble hyggelig samvær for både små og store)
 3. Flere ideer til opplevelser med nieser/nevøer: Kinobesøk, tur i svømmehallen, tur på museum eller jentetur til nærmeste shoppingsentrum med kafé og kos. (Tips: Foreldrene vil sette ekstra pris på disse gavene om de slipper å være med selv..)
 4. Gavekort på middag. En mulighet er hjemme hos deg selv (min erfaring er at du ikke en gang trenger å være spesielt god til å lage mat, bare du inviterer noen som er enda dårligere til det enn deg..). Alternativet er å invitere på middag ute. Noen restauranter har gavekort du kan printe ut, hvis ikke gjelder samme regel som nevnt over – lag et hjemmelaget gavekort.
 5. Flaxlodd. Ok, så må du ut av døra, men de er iallfall lett tilgjengelige. Og hvem blir vel ikke glad for flaxlodd? Jeg synes det er gøy å skrape, men bruker aldri penger på det selv. Og en fin gave til den som har alt – bortsett fra nok penger. 
 6. Spiselige gaver du lager selv. Her er mulighetene uendelige, og et kjapt google-søk på spiselige gaver burde hjelpe deg på vei. Men gå for noe du vet mottakeren vil like. Mine forslag fra egen blogg er amerikanske cookies på glass eller marsipan.       
 7. Ikke undervurder matbutikken som shoppingmekka. Mange butikker har godt utvalg av barnefilmer – hvilket barn blir ikke glad for en dvd og en pose godteri? Kosepakker til ei venninne er det også mulig å sette sammen herfra – hva med noen magasiner hun vil like og litt (eller mye!) godteri/nøtter eller lignende ved siden av? Dette kan også sprite opp den obligatoriske vinflaska man ofte ender opp med å gi bort til jul – men forutsetter at du allerede har kjøpt vinen. For Vinmonopolet nå de siste dagene før jul er kaos, og det er vi jo ute etter å unngå med denne guiden. 
 8. Har du noe hjemme som noen ville blitt glad for? Hva med en bok du allerede har lest, men som mottakeren vil bli glad for? Skriv en personlig hilsen inni – og send videre. Kanskje har du en veske, et smykke eller et klesplagg noen har kommentert hyppig – er det mulig å gi det bort til vedkommende i gave? Får du til dette er det både lite tidkrevende, nesten gratis (føles iallfall slik) og du bidrar til gjenbruk. Tommel opp! 
 9. Kan du gi bort et kurs? Søk på nettet, eller kanskje du klarer å lære bort noe selv? Kan du for eksempel lage sushi, så kan du invitere din sushielskende venn hjem på kurs du holder selv.
 10. Til den som har alt (og som ikke vil ha flaxlodd..), gi et bidrag til for eksempel Leger uten grenser eller Redd Barna. De har gavekort du kan printe ut fra hjemmesidene deres.  
 11. De fleste har en vinflaske eller annen alkohol stående. Dersom du vil at det skal se ut som om du har gjort en innsats, kan du tegne en personlig etikett du limer utenpå flaska, eller lime på et morsomt bilde av deg og mottakeren. Dette tipset fungerer også med hjemmelaget saft.  
 12. Kjæresten eller mannen kan få gavekort på en datenight med favorittmaten, massasje og valgfri film. (Og annet etter eget ønske..) 
 13. Det er for sent å få leveringer fra nettbutikker hjem før jul nå. Men, dersom du er helt i beita, kan du bestille en gave, printe ut bildet av gaven du har bestilt, og pakke inn bildet med beskjed om når gaven dukker opp. Jeg tenker at det kan funke bra hvis det er noe vedkommende virkelig har ønsket seg.  Eller lag en rebus så mottakeren må gjette seg til hva du har kjøpt. Kanskje blir det så gøy at mottakeren glemmer at du var for sent ute med å ordne julegavene i år…?

Noen som har flere forslag? 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg