hits

Julekonsert "hjemme"

I går kveld var jeg på julekonserten "Blåtoner", med Ingrid Olava, Knut Anders Sørum  og Lewi Bergrud i Lunner Kirke. Det er noe helt eget å være på julekonsert "hjemme". Dette er min kirke, og selv om jeg ikke er religiøs, så har jeg mange gode minner herfra. Fine konserter, julegudstjenester og vielsene til venner som har giftet seg her. Så det føles ekstra fint å være på konsert her. Dessuten møter jeg alltid hyggelige folk jeg kjenner, og det gir meg en følelse av tilhørighet som jeg liker. Lunner kirke ligger også helt nydelig til, og i går var det en nesten trolsk stemning der med lys, tåke og masse snø. 

Selve konserten var også en veldig spesiell og flott opplevelse. Nedpå, litt sår og mange, flotte låter. Jeg likte spesielt godt Ingrid Olavas versjon av Jokkes Her kommer vinter`n, Lewi Bergrud sin sang til sin avdøde far, I englenes kor og Knut Anders Sørum sin fantastiske versjon av Deilig er Jorden. Jammen kom ikke julestemningen og, gitt. Dessuten er Home for Christmas en av mine favoritt-julesanger, og Trygve Skaug har oversatt den til norsk. Sørum sang den på totning, Jula heme, og den er altså helt aldeles vakker også på norsk. Sukk. 

Selskapet var også godt, jeg reiste med fire fine nabodamer. Hyggelig å ta seg tid til å gjøre noe sammen før jul, selv om de nok lo litt av meg da jeg foreslo denne utflukten i... juli da billettene ble lagt ut. Men det tåler en julefreak!    

2 kommentarer

wenchepia

07.12.2017 kl.10:21

Fikk gåsehud av å lese :) hørtes fantastisk ut<3

Mari Julefreak

08.12.2017 kl.22:08

wenchepia: Det var virkelig en flott opplevelse! Musikk kan være så sterkt!

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

34, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2018 blir niende(!) jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv