hits

Oppskrift på enkel, hjemmelaget marsipan

Ingen jul uten marsipan - en årelang tradisjon i min familie. Et år så det ut som om vi ikke skulle rekke det, men det endte med at jeg trillet marsipankuler på julaften mens de andre var i kirka. Skulle tatt seg ut å feire jul uten hjemmelaget marsipan, liksom!

Og det slipper jeg i år! 

Du trenger:

  • 1 kg mandler (skoldes dagen før, tørker natten over flatt på brett)
  • 1 kg melis
  • 5 eggehviter  

 

Slik gjør du: 

Mandlene skoldes før du skal lage marsipan. (Du skolder ved å koke opp vann, ta kjelen av plata, helle i mandlene, og la de ligge til skallet begynner å løsne. Legg dem i et kjøkkenhåndkle, gni mandlene mot hverandre med håndkleet, og sorter skall og mandler)  Legg dem på et brett og tørk ca et døgn. 

Mal mandlene i mandelkvern eller kjøkkenmaskin. Da jeg var liten malte vi mandlene to ganger - det holder fint med en. 

Rør sammen melis og de skoldede mandlene i en stor bolle. Tilsett fem eggehviter du har vispet lett sammen, og kna marsipanen godt sammen. Del deigen i flere deler om det blir for tungt. Blir marsipanen for tørr kan du tilsette flere eggehviter. 

Tilsett konditorfarge etter eget ønske, og form kuler og figurer. Tørk gjerne på brett noen timer, så får marsipanen litt skorpe. Oppbevares kjølig. 

Oppskriften gir to kg marsipan, men den kan fint deles på to eller fire. Og for ordens skyld, marsipanen er glutenfri. 

 

2 kommentarer

Liv Judit

09.12.2014 kl.00:39

det så herlig godt ut, skal selv lage konfekt til jul må bare finne tid først :)

Mari Julefreak

10.12.2014 kl.10:00

Liv Judit: Ja, tida er en utfordring i desember! Må innrømme at jeg ofte tar nettene til hjelp, men det blir litt slitsomt i lengden...

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

34, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2018 blir niende(!) jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv