Oppskrift på marvposteier

I dag har jeg laget marvposteier, som jeg synes er veldig godt. (Kalles også Mariposteier her i huset) Det er ikke så vanskelig, bare litt styr fordi det krever et par ulike operasjoner. Mitt første brett ble litt brent, men var heldigvis veldig gode likevel. Jeg sparer de peneste i fryseren til jul - og så havner det nok noen i magen denne uka. Etter å ha smakt på et par i kveld, kan jeg konkludere med at det absolutt er verdt jobben! Og tenk, vi skriver 10. november, og jeg har allerede et slag klart til jul! Husmorpoeng til meg. Her er oppskriften: 

Kakene lages i sandkakeformer. 

Bunn:

300 g mel

300 g smør, romtemperert

6 ss vann

 

Fyll:

250 g malte mandler

350 g siktet melis

6 stivpiskede eggehviter

 

Slik gjør du: 

Bunnen: Smuldre/bland smør i mel, rør inn vannet. Avkjøles i kjøleskap. 

Fyllet: Bland melis og mandler, rør forsiktig inn eggehvitene. 

Kjevle en bit av deigen, skjær ut en sirkler som er litt større enn formene, klem ut deigen i de små formene. Putt en stor teskje fyll i hver form. 

Stekes på 200 grader, nederst i ca 20 min. La stå litt i formene, vipp deretter over på rist. Kan fryses, men holder fint noen dager ferske også. Jeg fikk ca 30 stk av denne oppskriften.  

 

Mine erfaringer og tips: 

  • Jeg har laget marvposteier en gang før. Da smurte jeg formene, og syntes de smakte for mye smør. Nå smurte jeg ikke formene, men kakene slapp fint formen likevel. Det er jo mye smør i deigen. 
  • Jeg liker best tynn bunn og mye fyll. Av den grunn gidder jeg ikke lage kryss av deig på toppen av kakene heller. Det resulterte i at jeg fikk endel bunn til overs, men den kan fryses og brukes til noe annet. Det er ikke sukker i den, så min skal bli ost- og skinkepai til middag i morgen. 
  • Jeg fulgte steketid og temperatur, men mine første ble litt brent. Følg derfor godt med, ovner er jo forskjellige. (Men var redd for å ta dem ut for tidlig, for jeg vil jo ikke at de skal bli rå inni heller..)  

 Lykke til - og nam! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

33, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2017 blir åttende jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits