Julegaver til Fattighuset

Inspirert av Lina og dette innlegget, har jeg i dag gjort noe jeg har tenkt på i mange år. Fattighuset i Oslo ønsker seg julegaver, og i dag var jeg og ei venninne der med ting som kan gis bort til jul. Jeg har gitt bort endel bøker, noen gaver jeg har fått selv som er fine, men som jeg ikke kommer til å bruke, ting jeg har kjøpt for å ha i gavereservoaret mitt i boden, noe sminke og hudpleieprodukter som er helt nye, noen leker etc. Jeg har også fått noen bøker av ei på jobben til å gi bort. Til sammen ble det to fulle poser, som ble tatt godt i mot.

Jeg skal være den første til å innrømme at en av hovedgrunnene til at jeg gjorde dette er at det gir meg god samvittighet, og fordi jeg føler at det på sett og vis er med på å legitimere et ganske stort juleforbruk. Så ja, jeg gir fordi det føles bra for meg - men det kommer jo også noen til nytte! Og jeg synes det var veldig trist da jeg hørte at noen velger å takke nei til julefeiring hos venner eller slektninger, fordi de ikke har råd til å kjøpe julegaver å ha med seg.

Fattighuset tar i mot gaver til og med lørdag 21.12. I morgen har de åpent til 18.00, ellers fra 10-16. Gavene skal være ubrukte, gjerne med lappen på. De trenger ikke pakkes inn, for giveren skal få lov til å vite hva h*n gir bort. Fattighuset tar i mot alt, men trenger mest gaver til ungdommer og voksne. Adressen er Grønlandsleiret 39.  

Se mer på Fattighusets Facebook-side.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

33, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2017 blir åttende jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits