Oppskrift på berlinerkranser

I år har jeg vært elendig til å juleblogge – jeg beklager det! Førjulsgleden og forventningene til alt det gøye som skulle skje i år som ikke ble noe av i fjor ble brått og brutalt ødelagt av omikron. Og de siste dagene har jeg vært nervøs for at jeg eller noen andre i familien skal havne i karantene eller isolasjon på selveste julaften. Det er flere familier jeg kjenner som opplever det, og det er lov å synes det er sårt å ikke få feire jul med besteforeldre eller hvordan man nå hadde tenkt å feire julekvelden og romjula. Og jeg holder fremdeles pusten, for det er fortsatt noen dager igjen å havne i karantene på… Sukk. Tenk at det ble en sånn jul i år også?

 

Men, i kveld har jeg laget berlinerkranser for aller første gang. Jeg må prøve noe nytt hvert år, og berlinerkranser er jo skikkelig godt!? Dessuten er de raske å lage, og det setter jeg pris på når det er få dager igjen til jul. Kransene mine vinner ingen skjønnhetskonkurranse, men de smakte som de skulle, og da er jeg (og resten av familien) fornøyd.

 

Du trenger: 

1 hardkokt eggeplomme

1 rå eggeplomme

60 g sukker

175 g hvetemel

125 g smør

Pynt: 1 eggehvite og 1 dl perlesukker

 

Slik gjør du: 

Hardkok det ene egget, ha den hardkokte eggeplommen i bakebolle sammen med den rå eggeplommen og sukkeret. Pisk til eggedosis.

Ha hvetemelet i en annen bolle, smuldre smøret i melet. Tilsett eggedosisen, og kna alt sammen til en jevn deig (Den ble veldig klissete, så jeg anbefaler engangshansker). La deigen hvile kjølig i en halvtime.

Del deigen opp i 40 like store deler. Trill hvert emne til blyanttykke ruller, ca 10-12 cm lange, som formes som kranser med endene i kors. Pensle oversiden av kakene med eggehvite, og dypp dem i en skål med perlesukker. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. De skal være lyse, men litt gyldne i kantene. Avkjøl på brett før de flyttes over på rist.

Hvilken kake er din favorittjulekake?

 

Berlinerkranser oppskrift
Heldigvis er det ikke utseendet som teller i mine kakebokser!
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg