Pepperkakemuffins er perfekt når du har lyst på julesmak, men synes det er litt tidlig å lage pepperkaker. Jeg lager dem ca en gang i året, nesten alltid i slutten av oktober. Muffinsene er enkle å lage, og glasuren er myk og søt. I år likte også ungene dem (hurra!), men de foretrekker vanlig melisglasur, så det fikk de (med kakestrø på). Jeg har delt oppskriften før, men her er den igjen:
Du trenger:
(Ca 18 stk)
100 g smør (romtemperert)
2,5 dl sukker
2 egg
1,5 dl rømme (jeg bruker lettrømme)
3 dl hvetemel
0,5 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
1 ts natron
Glasur:
1 pk philadelphiaost (200 g)
50 g smør (romtemperert)
0,5 ts vaniljesukker
2 dl melis
En liten dæsj malt kardemomme
Slik gjør du:
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg om gangen. Rør i rømme, mel og krydder for hånd. Legg en spiseskje røre i hver muffinsform, og stek i ca 15 minutter på 200 grader midt i ovnen.
Ingrediensene til glasuren røres sammen, og muffinsene pyntes når de er avkjølt.