Oppskrift på hjemmelaget iskrem med daim

Da jeg laget marvposteier fikk jeg seks eggeplommer til overs. De fikk stå i kjøleskap til dagen etter, men i går ble fire av dem til iskrem som skal serveres i jula. Isen lages uten ismaskin (men du kan selvfølgelig bruke om du har!), og består av kun fire ingredienser. Enklere blir det ikke!

Du trenger: 

  • 75 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 3 dl fløte
  • 1 dobbel daim, hakket

Slik gjør du: 

Fløte og halvparten av sukkeret vispes til krem. Eggeplommene og resten av sukkeret piskes litt. (Jeg brukte bare vanlig visp). Daim og eggeblandingen blandes forsiktig med kremen. Settes i fryseren til neste dag (eller lengre). Etter at isen hadde stått et par-tre timer rørte jeg rundt i blandingen for å unngå krystaller i isen. Som egentlig ikke er noe stort problem. Når jeg bruker denne isen på toppen av mandelbunn blir det jo ikke krystaller i den… 

Veldig god og mektig is! Tror det blir dessert 1. juledag. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg