Da jeg laget marvposteier fikk jeg seks eggeplommer til overs. De fikk stå i kjøleskap til dagen etter, men i går ble fire av dem til iskrem som skal serveres i jula. Isen lages uten ismaskin (men du kan selvfølgelig bruke om du har!), og består av kun fire ingredienser. Enklere blir det ikke!
Du trenger:
- 75 g sukker
- 4 eggeplommer
- 3 dl fløte
- 1 dobbel daim, hakket
Slik gjør du:
Fløte og halvparten av sukkeret vispes til krem. Eggeplommene og resten av sukkeret piskes litt. (Jeg brukte bare vanlig visp). Daim og eggeblandingen blandes forsiktig med kremen. Settes i fryseren til neste dag (eller lengre). Etter at isen hadde stått et par-tre timer rørte jeg rundt i blandingen for å unngå krystaller i isen. Som egentlig ikke er noe stort problem. Når jeg bruker denne isen på toppen av mandelbunn blir det jo ikke krystaller i den…
Veldig god og mektig is! Tror det blir dessert 1. juledag.