Oppskrift på kokosmakroner

I fjor forsøkte jeg en ny oppskrift på kokosmakroner, men de ble jeg ikke så fornøyd med. Det var i tillegg en litt styrete oppskrift, bare eggehvitene skulle brukes og deigen skulle varmes opp i kjele. I år har jeg derfor plukket frem en god, gammel oppskrift, som jeg tror stammer fra skolekjøkkenet på barne- eller ungdomsskolen. Jeg ble godt fornøyd med resultatet, og fikk dermed slag nummer to i boks for i år. Her har du dermed en superenkel oppskrift på en kake som spises av både barn og voksne:   

Du trenger: 

  • 2 egg 
  • 1,5 dl sukker
  • 6 dl kokosmasse
  • 50 gram margarin

 

Slik gjør du: 

Smelt smøret, avkjøl. Visp egg og sukker i ca ett minutt. Rør inn kokosmassen og det smeltede smøret. Sett deigen i små topper på bakebrettet. Stekes på 200 grader, midt i ovnen, ca 10 minutter. 

Oppskriften holder til ca 20 kaker. Jeg doblet den, og fikk rundt 40. Jeg glemte også å avkjøle smøret, men det gikk helt fint. 

Og ja, hurra for andre søndag i advent! (Og nå har jeg fått opp en adventsstake også) 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg