Ingen jul uten…

… hjemmelaget marsipan!

Da er årets marsipan ferdig, etter at jeg og mamma turborullet kuler sent til kvelds. I tillegg til at vi laget vanlig marsipan, laget jeg også baileyskuler. Ei venninne laget det i fjor, og det var så innmari godt at jeg bare måtte prøve selv i år.

Oppskrift på vår marsipan:

500 gram skoldede og malte mandler knas sammen med 500 gram melis ved hjelp av to eggehviter. Farges med ønsket konditorfarge, og formes til kuler og figurer etter ønske. La stå i romtemperatur over natten om du ønsker litt skorpe på marsipanen. Oppbevares i kjøleskap.

Baileysmarsipan:

Tilsett den ferdige, hjemmelagede marsipanen enn klunk baileys. Smak deg frem. Om marsipanen blir for våt, tilsettes litt melis. Kna sammen og rull til kuler. Smelt mørk kokesjokolade over vannbad, dypp kulene i sjokoladen med klype, og pynt med finhakket mandel. Sett kjølig så den stivner. Oppbevares i kjøleskap.

Baileysmarsipan kan selvfølgelig også lages med kjøpemarsipan, men kjøp en marsipan med høyt innhold mandler for best smak…

Og hurra for tredje søndag i advent!  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg