Tips som tar toppen av julestria:

Siden det er under fire uker til jul, har du (som jeg!) kanskje begynt å bekymre deg for hvordan du skal rekke alt du vil til jul? Disse tipsene fant jeg i et gammelt ukeblad – jeg bringer dem videre med mine egne kommentarer til.  

1. Blås i hva alle andre gjør.

– Det skal jeg klare. Problemet er at JEG vil så mye selv, ikke hva alle andre planlegger.

2. Stagg din indre husmor –  velg ut noe.

– Tror jeg ender med å velge bort vindusvasken i år også… Hvem bryr seg når det blir mørkt klokken tre uansett? Og fire slag holder, det er jo jeg som må spise opp alle julekakene i januar…

3. Sett gubben i sving.

– Eh, jeg vil jo egentlig gjøre dette selv. Men kanskje hvis han tar hele ansvaret for Jonas (3 mnd) i desember så jeg blir ferdig med det jeg vil? Sønnen min kan jeg jo se i romjula, når jeg uansett ligger utslitt på sofaen? Fra spøk til alvor – samboer kan få gjøre de kjedelige eller vanskelige tingene. Støvsuge. Vaske badet. Få treet til å stå rett og stødig i juletrefoten. Betale. Osv.

4. Bestill gaver på internett. Men ikke i siste liten. Om gaven ikke kommer frem i tide, pakk inn scrabble eller magnetbokstaver, og la mottakeren pusle seg frem til gaven. 

 – Et godt tips! Og jeg liker bokstavideen. Mine favorittnettbutikker er japanphoto for fotogaver, platekompaniet for musikk, film og bøker, guttelus.no for kule klær og utstyr til poden, nostebarn.no for varme gaver og lunehjem.no for interiørstæsj.

5. Hold fokus. Ikke begynn med for store prosjekter.     

– Her har jeg noe å lære, men har allerede lært en hel masse: Å lage album i gave tar kjempelang tid. En fotokalender er et enklere alternativ, i verste fall er et julekort med bilde på bedre enn ikke noe. Det samme gjelder for hjemmelagede gaver. Start i januar for å bli ferdig, eventuelt gå for noe du kan håndtere på kort tid… (Grytekluter er raskere enn genser, f.eks) 

6. Pynt gavene med måte, sørg for å ha nok bånd, tape, lapper etc.

Hør, hør! Hvor irriterende er det ikke å ha funnet frem alt, og så oppdage at du ikke har nok tape!

7. Inviter til juleselskap som spleiselag.

– Ingen dum ide, spesielt om du har stor familie. Eller mange venner. Eller bare er skikkelig dårlig på å lage mat…

8. Lag pakkekalender hvor barna får pakke annenhver dag. Slik slipper du unna med 24 pakker istedenfor 48.

– Funker også for kjæresten. Jeg og Thomas kjøper 12 gaver hver, og får annenhver dag. Det føles jo som om tida går dobbelt så fort når man er voksen, så det er bare rett og rimelig…? (Selv om jeg i tillegg pleier å kjøpe en godterikalender så vi får gave hver dag. En er ikke eldre enn en føler seg!)

9. Prioriter hva du deltar på. Du blir mest savnet i små selskaper.

– Godt poeng! Selv om det kanskje er kjedelig å bytte ut julebordet på jobben mot familiselskap.

10. Inviter til byttefest rett før jul for å få delt ut julegavene. Gjør serveringen enkel – gløgg og pepperkaker.  

 – Lurt! Så slipper man kanskje å kjøre rundt enten veldig sent lille julaften eller veldig tidlig julaften med gavene som ligger igjen.

11. Kriseminimering: Jula kommer uansett!

– De to siste årene har jeg faktisk klart å tenke at det jeg ikke får gjort i år, det kan jeg gjøre neste jul. Eller jula etter der.

God førjulsstri!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg