hits

desember 2012

GOD JUL

Og da er dagen her! Nedtellingen er fullkommen - det er JUL!!! Under treet ligger pakkene, det lukter ribbe i huset og jammen fikk jeg ikke med meg litt av Tre nøtter til Askepott i år også.

Ute er det verdens beste julevær - passe kaldt og masse snø. Jeg har gått tur med Thomas, mamma og Jonas - deilig å ha tid til en liten gåtur på julaften. Siden det var etter at butikkene hadde stengt, var det så fredelig ute, og det er så koselig å kikke på alle julepyntede hus og snødekte trær.

Dette er årets siste innlegg fra meg - men antagelig er jeg tilbake 24. oktober neste år. Tusen takk til alle som har vært innom denne førjulstida, det setter jeg stor pris på! Om dere vil legge igjen en kommentar om hva dere liker å lese om her, blir jeg veldig glad for det!  

GOD JUL til alle førjulselskere - og et riktigt GODT NYTT ÅR!

Årets jul er helt spesiell - det er aller første jul med verdens beste sønn.

Like før...

Etter å ha klart å blogge hver dag siden 24.oktober, måtte jeg kaste inn håndkledet da jeg ble liggende med en skikkelig førjulssykdom. Skal spare dere for detaljene, men julestemningen fikk seg en god knekk. Heldigvis er jeg mye bedre nå, akkurat i tide til aller siste innspurt. Det jeg ikke rakk, det rekker jeg ikke - og noen har til og med påpekt at en opprenskende sykdom rett før jul er en fordel for kaloriregnskapet, så man kanskje ikke legger på seg så mye i romjula. Ehm, dem om det...

I dag reiser vi til Hønefoss hvor vi skal feire jul, men har litt småtteri som må gjøres før den tid. Pakke, dusje, skrive et par julekort til, rydde opp i leiligheten, vanne juletreet, pakke inn en gave, Skype med svigermor, finne frem penklærne osv osv. På tide å komme i gang, med andre ord!

I morgen kommer årets siste innlegg - så jeg venter til da med å ønske dere god jul.

Et stemningsbilde fra 2. juledag i fjor - det blir for fort mye jul for en julefreak! Julefreaks storesøster tar det hele hakket mer med ro!

Juletreet vårt

Etter å ha forsøkt å ta mange bilder av juletreet vårt, måtte jeg bare gi opp. Det er rett og slett ikke mulig å ta et bilde som yter treet rettferdighet. Jeg synes nemlig det ble veldig fint i år, men litt vanskelig å se på bildet... (Mål for neste år: ta bedre bilder!)

Jeg har pyntet med rødt og hvitt til en forandring, tidligere har treet mitt gått blått og sølv. Leiligheten vår er ikke så stor, men med juletre i stua, trenger man egentlig ikke så mye annen julepynt. Jeg har også tatt bilde av noen av favorittene på treet. Tror jeg liker reinsdyrene aller best...  

 1. Julejente fra KID 2. Treskilt fra interiørbutikk i Gøteborg (kjøpt i fjor) 3. Elg kjøpt på julehuset i Bergen 4. Fugler fra Pentik 5. Reinsdyr fra fjorårets julekolleksjon på IKEA.

Hvordan pynter dere treet?

10 ting du kan bruke pepperkakeformene til

Siden jeg har så mange pepperkakeformer, har jeg tenkt på om bruksområdene kan utvides noe. Dette er de ideene jeg har fått foreløpig. Har du andre tips?

1. Bake pepperkaker

Opplagt, men det må med! Jeg koser meg aller mest med pepperkakene før jul. To pepperkaker og en kopp gløgg = førjulskos. Det er selvfølgelig ikke bare pepperkaker som kan stikkes ut til figurer, andre typer småkaker egner seg også.

2. Dekorere julepakker

Pakkene under er fra i fjor, da jeg klippet ut figurer av gammelt innpakningspapir. I år pyntet jeg med pepperkakeformer jeg hadde kjøpt på salg eller hadde dobbelt av. Det har jeg skrevet om i dette innlegget.3. Lage julekort

Eller andre kort. Har for eksempel laget bursdagskort ved å klippe ut motivet fra pingvinformen min i fargerikt papir og lime på en bakgrunn i knallfarge.  

4. Lage morsomme matpakker

Bloggeren Olgamor lager utrolig kreative matpakker, og bruker ofte pepperkakeformene sine til det. Disse synes jeg for eksempel var veldig morsomme. Formene kan også brukes til å stikke ut annen mat, som hjemmelagede knekkebrød, hamburgere før steking, gelefigurer osv.

5. Som pynt 

Enkel og fin pynt til kjøkkenet: Fine former hengt på en metallring, og pyntet med en stor, rød sløyfe. 

Pynt til vinduene: Pepperkaker med store sløyfer og flott melismønster.

Pynt på veggen: I et blad jeg nylig leste, så jeg seks reinsdyr i pepperkake festet på veggen, pyntet med bånd som seler. Lett å se for seg nissen svinge over hustakene med slik pynt på veggen!   

6. Pynte juletreet

Hvorfor ikke henge de fineste formene på juletreet i år? Jeg har for eksempel en ballerinaform som er vanskelig å bruke til kaker fordi bena blir så tynne. Kanskje kan den få et rødt silkebånd og havne på juletreet istedet? Ellers er jo pepperkaker laget av solid pepperkakedeig fin og nostalgisk juletrepynt.

7. Lage julepynt i keramikk

Årets KK Jul viste noen nydelige figurer laget av pepperkakeformer, fimoleire og blonder. Heng på juletreet, i vinduet eller annet egnet sted. Enkle og vakre! Jeg hadde lyst til å prøve i år, men tiden har ikke strukket til. Kanskje neste år? Synes de ble utrolig søte, iallfall!8. Som serviettringer

Jeg så det i Kamille Jul, og det er jo genialt! Hvorfor har jeg ikke tenkt på det selv? Passer perfekt til førjulsselskapet, spør du meg!

9. Til å lage mønstre til potettrykk

Del en potet i to, trykk inn pepperkakeformen og skjær rundt for å få frem mønsteret. Press på et håndkle for å bli kvitt vann, mal på poteten, og trykk på gavepapir, julekort etc. Dette gleder jeg meg til å prøve med junior når han blir litt større.

10. Pynte kaker

Dette tipset fant jeg i et engelsk juleblad jeg kjøpte med meg hjem fra London i fjor. Slik gjør du: Legg pepperkakeformen på kaka, fyll den med sølvkuler eller andre spiselige kuler. Pass på at den fyller alle kantene på formen. Fjern formen, og dytt på plass eventuelle kuler som faller ned på feil sted. Ferdig!

Pepperkakeformer må jo også være ideelle til å pynte marsipankaker med? Ved å farge marsipan, kjevle tynt og deretter trykke ut ønsket form? For eksempel en barnekake med fargerike dyr på?

Eller hva med å tegne rundt en pepperkakeform på et matpapir (eller annet papir), klippe ut, legge papiret på en kake og deretter helle over ønsket pynt? Da vil forhåpentligvis hjertet/elgen/bilen stå igjen på kaken etterpå? Må prøves!

En uke til jul!

I dag er det en uke til julaften! Om ei uke på denne tida, sitter jeg sannsynligvis stappmett og fornøyd i en stol eller sofa. Tida går fort, selv når man begynner å telle ned 24. oktober...  

Dagen i dag har vi markert med grøtfest for noen store og små venner. Litt trist (og mistenkelig) at det var jeg som fant mandelen i grøten, men jeg kunne jo ikke akkurat spytte den oppi kjelen igjen heller...

Grøt, gløgg, konfekt, skumnisser (fikk 120 stk av storesøster på lørdag) - og engelske mince pies, nøtteroser og biscotti som noen av gjestene hadde med. Jeg gafler i meg! God siste uke før jul, julemennesker!

Ingen jul uten...

... hjemmelaget marsipan!

Da er årets marsipan ferdig, etter at jeg og mamma turborullet kuler sent til kvelds. I tillegg til at vi laget vanlig marsipan, laget jeg også baileyskuler. Ei venninne laget det i fjor, og det var så innmari godt at jeg bare måtte prøve selv i år.

Oppskrift på vår marsipan:

500 gram skoldede og malte mandler knas sammen med 500 gram melis ved hjelp av to eggehviter. Farges med ønsket konditorfarge, og formes til kuler og figurer etter ønske. La stå i romtemperatur over natten om du ønsker litt skorpe på marsipanen. Oppbevares i kjøleskap.Baileysmarsipan:

Tilsett den ferdige, hjemmelagede marsipanen enn klunk baileys. Smak deg frem. Om marsipanen blir for våt, tilsettes litt melis. Kna sammen og rull til kuler. Smelt mørk kokesjokolade over vannbad, dypp kulene i sjokoladen med klype, og pynt med finhakket mandel. Sett kjølig så den stivner. Oppbevares i kjøleskap.

Baileysmarsipan kan selvfølgelig også lages med kjøpemarsipan, men kjøp en marsipan med høyt innhold mandler for best smak...Og hurra for tredje søndag i advent!  

Instant julestemning

I år har jeg savnet NRK julemusikk, nettradiokanalen som i hele desember i fjor kun sendte julemusikk. Men jeg oppdaget nylig at NRK Alltid Klassisk spiller julemusikk hele døgnet nå. Så da vet jeg hva jeg kan høre på dersom jeg trenger litt instant julestemning når jeg blogger, eller surfer på nettet etter julegaver...

I dag har vi hatt juleselskap i heimen. Pinnekjøtt, riskrem og julekaker - og veldig hyggelige familiemedlemmer. Jeg styret så mye at jeg helt glemte å ta bilder av det fine bordet mitt... (Tok heldigvis noen bilder av gjestene). Fordelen med å ha selskap noen dager før jul, er at man må gjøre seg ganske ferdig til jul litt tidlig. Og det betyr at det blir masse tid til kos framover! Juletreet mitt er også pyntet, skal forsøke å vise det frem en av dagene. Jeg nyter tida som er nå!

Ting jeg ikke visste at jeg trengte til jul

Surfet rundt på coolstuff.no, og fant en rekke ting jeg ikke visste at jeg trengte til jul... (Og nei, jeg har ikke bestilt noe av det ennå, altså...)

Hva med en nisselue til pappvinen?

For deg som er mye på farten - en adventstake i reisestørrelse.

Denne ønsker jeg meg neste år - adventskalender med te. Mor Theresa, Rudolf og Madonna er noen av dem som pryder posene.

Knekk nøttene dine mellom lårene på jernladyen Thatcher.

Julemat på boks. Ferdig varmet. Ekkelt??

Ok, så har jeg bittelitt lyst på disse kinky pepperkakemennene til samlingen min. Bare huske å ikke servere barn eller besteforeldre.

Budsjettgaven: Pakk inn deg selv.

Oppblåsbar julekrans. Som kanskje også kan brukes som badering til Jonas?

Og til slutt en genser med fantastisk julemotiv...

Hva ville du helst hatt av dette? (Så jeg vet det til neste jul??)

Nå kan juleskuldrene senkes...

Nei, jeg er ikke ferdig med husvasken. Heller ikke julegavene. Jeg har ikke pyntet ferdig leiligheten, og jeg har ikke laget marsipan. Jeg har ikke pyntet juletreet, og jeg har ikke skrevet julekort.

Men, takket være storesøsters geniale idé, er jeg ferdig med julegaven til pappa. Hvert år gir gaven hans meg hodebry, men nå er den i boks. Og da vet jeg at det blir en råd med alt det andre også...

11 dager igjen til jul - lykke til med innspurten!

Polarekspressen

"Chris er en gutt som er i ferd med å miste fantasien av syne. På selveste julekvelden ligger han i sengen og tviholder på troen om at julenissen skal avlegge en gaverik visitt, når han plutselig hører et dundrende brøl. Til sin store overraskelse får han se et skinnende, svart tog stanse på gaten utenfor - og dermed starter den utrolige reisen til Nordpolen."

Hvorfor har jeg ikke sett denne før? For en utrolig koselig julefilm! Fikk masse julestemning - og morsomt med et "innblikk" i hvordan det egentlig foregår hos nissen på julaften. Hvor stor må sekken med gaver til alle barna i verden være, for eksempel? Og hvor mange alver/hjelpere har julenissen?

Tom Hanks har stemmen til både konduktøren og julenissen. Og morsomt at du faktisk ser at konduktøren ER Tom Hanks. Jeg gleder meg til jeg kan se den sammen med Jonas, tror den kan bli en klassiker. Nydelig filmmusikk av Alan Silvestri er det også....

Om juletrær

I dag er et nytt stykke juletrehistorie skrevet. Jonas (3,5 mnd) har vært med på sin første juletrehandel. Måtte det blir mange, mange flere!

Når juletreet skal handles, da ER det virkelig snart jul. Vårt juletre er nå kjøpt, og står i en bøtte vann i boden. Jeg er egentlig litt spent på hvordan det ser ut, for det var så kaldt da vi kjøpte det at det krøllet seg oppover. Men det så veldig lovende ut... Lørdag kommer familie på pinnekjøttkalas hjemme hos oss, og da må juletreet være klart. Jeg liker å pynte treet tidlig, for da kan jeg kose meg med det lenge. I romjula er vi jo mye på farten, men på denne måten får vi større glede av juletreet. Dessuten lukter det så godt!

Jeg har vært med og handlet en del juletrær i mitt liv. Jeg synes det er koselig at hele familien reiser for å kjøpe juletre sammen, og nå synes jeg det er fint å gjøre det med samboeren min. Også da jeg delte leilighet med ei venninne i studietida, var det alltid stas å kjøpe juletre, selv om noen nok synes det var bortkastede penger å bruke studielånet på juletre. Det syntes heldigvis ikke vi!  

Edelgran er tingen her i huset, siden det er det jeg er vant til hjemmefra. Tradisjonen begynte visstnok før jeg ble født. En jul da min storesøster var ganske liten, kom pappa hjem med et juletre han hadde hogget selv sammen med sin svigerfar. Det hadde vært mye snø, en vanskelig jobb - og resultatet ble ifølge historien et av verdens styggeste juletrær. Da storesøster så på treet og sa: "Pappa, skal vi ha det treet der?", forsvant treet ganske fort over verandarekkverket og ned i skråningen. Og slik kom dermed familiens første dyre og elegante edelgran over dørstokken hos oss.

Jeg er ofte skeptisk til nye ting (hvorfor endre det som funker?), og husker jeg var superskeptisk da mamma ville bytte fra tradisjonell englehår-kurver-flagg-og-glitter pynt til pynt i gull og rødt. Det endte med at jeg fikk mast meg til et eget juletre i TV-stua med den gamle pynten på. Året etter ble det bare ett tre, for jeg så jo selvfølgelig hvor nydelig det nye treet ble, og hadde ikke noe ønske om å gå tilbake.  

Dette ble et langt innlegg om juletrær. Men juletrær er noe av det mest julete som finnes. Vi har ikke så god plass i leiligheten, og jeg pynter egentlig ikke så mye til jul. Men det trenger jeg heller ikke - for med juletre i hus, da blir det jul uansett!  

Oreokonfekt

I går laget jeg oreokuler, etter en oppskrift jeg fant på Monicas Matverden. Jeg synes det er gøy å prøve meg på nye julekaker og godter, men oppskriftene må være enkle, hvis ikke så gidder jeg ikke. Et annet kriterie er at ingrediensene er noenlunde greie å få tak i, og at det ser/virker å smake godt er selvfølgelig også et must.

Oreokonfekten oppfylte alle disse kriteriene. De er utrolig gode, og har faktisk bare blitt bedre etter en natt i kjøleskapet. Anbefales på det sterkeste! (Har spist fire bare i dag.. håper de rekker helt til jul...)

Oppskrift: (Til ca 35 kuler, avhenger selvfølgelig av hvor store kuler du lager...)

  • 1 pk oreokjeks
  • 200 gram kremost naturell (jeg brukte den som er for baking, lettere å røre ut synes jeg)
  • 100-150 gram mørk kokesjokolade
  • 50 gram hvit kokesjokolade

Slik gjør du:

Knus kjeksen i en blender/foodprocessor til den er pulverisert. (Her slet jeg litt, men endte opp med å bruke en kombinasjon av blender og stavmikser. Ble pulver til slutt!) Rør inn kremosten med tresleiv. Sett i kjøleskapet i 5-10 minutter.

Rull til kuler. Det er mye lettere om du bruker engangshansker til dette, fordi de blir veldig klissete. Legges på brett med matpapir, settes i kjøleskapet til avkjøling minst en time.

Smelt mørk sjokolade over vannbad. Dypp kulene i sjokoladen (jeg brukte pølseklype), sett på brett med papir. La trekket stivne, og pynt deretter med hvit sjokolade. Jeg smeltet den hvite sjokoladen over vannbad, hadde i plastpose og klippet et lite hull i enden før jeg sprøytet på.

Oppbevares kjølig. Nyt!

Julemarked på Blå

Siden dagens planer om å dra på julemarked på Bygdøy med ei venninne ble avlyst, måtte jeg finne på noe annet hyggelig å gjøre i dag. Jeg endte opp på julemarkedet på Blå ved Akerselva. Der har jeg aldri vært før, men skal definitivt tilbake et annet år. Så mye artig til salgs! Masse fine smykker, strikkede luer, votter, sokker og andre plagg. Håndsydde, retro barneklær, glasskunst og spiselige gaver. Varme vafler hadde de og, selv om jeg på mirakuløst vis klarte å holde meg unna.

Endte med to kjeder til meg selv, babyvotter til mini og en gave. Bra jeg ikke hadde med meg mer kontanter, for å si det sånn... Tror det er åpent neste helg og, om dette fristet noen. Turen hjem langs Akerselva var skikkelig fin - passe kaldt, knitrende snø under føttene, islagte fosser og frosne ender. Skikkelig vintervakkert!

Resten av andre søndag i advent har jeg brukt til å lage oreokonfekt. De er ikke helt ferdige, så jeg får rapportere om resultat og oppskrift i morgen...

Julehandel og julefest

Nå har jeg ikke mange julegaver igjen! I dag har jeg nemlig vært på handel. Jeg forlot mann og barn hjemme, og gikk på med friskt mot! Det burde egentlig vært forbud for folk som vil forbli ved sine fulle fem å oppsøke kjøpesentre en lørdag i desember, men det har jeg altså gjort i dag.

Liste var på plass i lomma, og 2,5 time senere hadde jeg vært innom - og handlet - i hele 12 ulike butikker! Meget effektiv, synes jeg selv! Fant alt jeg skulle ha på lista, og rakk så vidt å komme meg ut før frustrasjonen over varme, folk og tunge poser fikk helt overtaket. Litt rakk jeg å fiske med til meg selv også - en genser, to juleplater, noen julekuler, et lite etasjefat og et par julekopper. Kan jo ikke bare handle til andre når det er så sjelden jeg er på shoppingtokt alene?

Kvelden har vært veldig julete, med selskap hos Bjørn på Hønefoss. Full julemiddag stod på menyen igjen, selv om det bare er en måned siden vi var der og spiste det sist. Men jammen smakte det ikke i dag og... På turen hjemover i mørket så vi så mange flotte utetrær med julelys. Det er noe av det fineste jeg vet, og sammen med snøen var det skikkelig juleidyllisk. Jeg hadde selvfølgelig mast meg til julemusikk på anlegget... En fin-fin dag, med andre ord!  

Tre favoritter så langt i førjulstida

Hvorfor fylle ørene med noe annet enn julemusikk? Disse tre er favorittene så langt i år:Peter Jöback - Jag kommer hem igen till jul

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg kjøpte denne etter jul i fjor, men et godt valg! Her liker jeg spesielt tittelsporet og duetten med Sissel Kyrkjebø. Tror de skal få en plass på Maris julefavoritter 2012.Oslo Gospel Choir og Maria Haukaas Mittet - Lys imot mørketida

Fikk egentlig ørene opp for denne etter jul hos svigermor i fjor. Favorittene er Nordnorsk julesalme og Kviskre ei bønn i natt.Sarah McLachlan - Wintersong

Er veldig glad i denne artisten, og hun har en nydelig stemme som egner seg for rolig julemuskk. Anbefales på det varmeste!  Synes hennes versjon av Happy Xmas (War is over) er veldig fin, og sangen River, som jeg ikke hadde hørt før er veldig fin!

Første slaget er i boks

Jeg vet ikke hvor mange slag det blir i år, men nå har jeg iallfall ett! Her har det gått i pepperkakebaking i dag, og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Tynne, sprø og morsomme kaker med god smak. Mamma har som vanlig laget deigen, og jeg har hatt besøk av henne, søster, tante, kusine og kusines barn. Alle de ca 150 pepperkakeformene mine kom på bordet, og det ble kjevlet, smakt og pyntet. Jeg hadde mer enn nok med å passe på baby Jonas, men da roen senket seg over leiligheten utpå kvelden, bakte jeg ut det som var igjen av deigen.

Nå lukter det pepperkaker i hele kåken, og boksen er fyllt! Kakene er smakt på, til en kopp gløgg fra i fjor. Den utrolig kjedelige jobben med å vaske formene tar jeg i morgen... Oppskriften vi bruker på pepperkaker finner du her.Massevis av juleinspirasjon

Noe av det beste med førjulstida er julemagasiner. Jeg elsker å sitte å bla i julehjem, få inspirasjon til nye julekaker og konfekt, se ny julepynt og få gode innpakningsideer. Jeg har kjøpt flere av de norske i år, og har lest både Boligdrøm jul, Tara Juledrøm, KamilleJul og KK Jul. Boligdrøm og Tara har mer tradisjonelle juler å by på, mens Kamille og KK har mye farger, og en ny vri på det tradisjonelle. Jeg liker begge deler!

Jeg liker også å få inspirasjon fra utenlandske juleblader. I år har jeg ikke vært i utlandet før jul (hamstret svenske og engelske juleblader i fjor), men heldigvis har Narvesen et godt utvalg. Svenske juleblader viser juler som likner på de norske, men med en liten twist. Engelske blader, som Livingetc og Good Housekeeping viser en litt annen jul enn vi er vant til - men med bøttevis av ideer og inspirasjon jeg kan bruke. Bare å se julehjem som er helt ulike "våre egne" er gøy. Og hvorfor ikke prøve seg på en julerett fra England?

Bladene tar jeg selvfølgelig vare på fra år til år - for kanskje får jeg nye ideer av å lese de samme bladene om igjen.

  

Reisen til julestjernen

Nå har jeg endelig sett Reisen til julestjernen på kino! Må si det var litt rart å se en "annen" Reisen til Julestjernen enn 70-tallsutgaven som går på TV hver julaften, men den var jo fin! Likte slottet i filmen veldig godt, og fikk julestemning av all snøen, og ikke minst besøket hos selveste julenissen. Både kongen og heksa spilte veldig bra, men jeg synes greven overspilte, og ble mer komisk enn skummel. Skogsnissene var kjempesøte, og minnet litt om rumpnissene i Ronja Røverdatter. Jeg vet ikke helt hva jeg syntes om hovedpersonen, ble hun kanskje litt apatisk?

Men alt i alt synes jeg det var en veldig koselig film, og jeg har tro på at den kan bli en klassiker med tiden. Uansett var det deilig å komme seg på kino - og runde av med en kopp adventte på Tea Lounge etterpå. En fin-fin førjulstirsdag!

Hva synes dere om filmen?


Bilde lånt av Oslokino.no

Julekort

For nybakte foreldre slik som vi er her i huset, er det obligatorisk med bilde av babyen på julekort til venner og kjente. I dag har vi tatt undervannsbilder av Jonas med nisselue på babysvømminga, så da er det vel ingen tvil om hva motivet blir i år! Jeg synes det er koselig å få bilde av venner og barna deres til jul, og håper vi får noen, selv om det dessverre blir færre og færre julekort for hvert år. Jeg må innrømme at jeg ikke er særlig god på å skrive dem, men i år skal jeg klare noen. Jeg må jo det når jeg får så fine julekort å skrive på?

Dersom du synes julekort med babybilder er teit, og heller vi lage andre kort bør du ta en titt innom Hjertebodens juleblogg. Her er det utrolig mange flotte, hjemmelagede kort. Kunne ønske jeg var like flink! (Men har heldigvis en fotogen sønn.. ;o)

Julestemning i Bergen

Jeg tror aldri jeg har sett Bergen så vakker som i dag! Selv om adventstaken fremdeles ligger i boden, har jeg hatt en fantastisk 1. søndag i advent. Maris julefavoritter 2008, 2009 og 2011 i bilen til svigermor (min egenbrente samling), kalkunlunsj hos en kamerat av Thomas og besøk på Julehuset på Bryggen. Gløggen jeg fikk av nissen ble prikken over i`en. Julehuset svarte til forventningene i år også, masse artig stæsj og som vanlig et par nye ornamenter til treet. På Flesland ble det pepperkakeformer med Kardemommebytema - både løven og tårnet til Tobias.  

Etter å ha feiret jul i ti varmegrader og storm i Bergen i fjor, var det utrolig flott å få en skikkelig julestemningshelg der nå. Magisk!

PS: Fire lapper og fire navn - gratulerer til Mari som vant pepperkakeformene! Det ble jeg ekstra glad for!Derfor liker jeg desember

Ny julepynt. Gammel julepynt. Juletre. Pepperkaker. Gløgg. Hjemmelaget marsipan. Ullsokker. Lysende trær i mørket. Frostrøyk. Romjulssalg. Kirkekonsert. Snø. Risengrynsgrøt. Julepakker. Ønskeliste. Rød kjole. Mandel. Skumnisser. Julete. Nellik. Marvposteier. Ribbe. Rødt sengetøy. Strikkegenser. Amaryllis. Familieselskap. Tøfler. Nisser. Forventninger. Pinnekjøtt. Julemusikk. Julekort. Klementiner. Konfekt. Amerikanske cookies. Julemagasiner. Engler. Julekuler. Reisen til julestjernen. Juleblogg. Adventskalender. Stearinlys. Dørkrans. Svibel. Skomakergata. Glitter. Reinsdyr. Julehefter. Nemi. Kanel. Medisterpølse. Cola til frokost. Røde roser. Lyslykter. Adventsstake. Tre nøtter til Askepott. Innpakningspapir. Riskrem. Kos. Rim. Grøtfest. Hasselnøtter. Stjerner. Ro.   

Og mye, mye mer! Hurra for 1. desember! 

Mari Julefreak

Mari Julefreak

34, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2018 blir niende(!) jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv