hits

desember 2011

Herlige romjul!!

Som vanlig har jeg det altfor travelt med å slappe av til å oppdatere bloggen i romjula.. Det er en grunn til at jeg kaller det en førjulsblogg - i jula har jeg jo mer enn nok med å feire jul (og bekymre meg for at den snart er over..!)

Men spøk til side - jeg har hatt noen veldig fine juledager. Jeg overlevde min første julaften uten mamma, med god margin! Hadde en superkoselig julaften i Bergen hos svigermor. Men ikke desto mindre var det hyggelig å komme hjem til Lunner 2. juledag. Da ble det reprise på julaften, med mamma og Bjørn, pappa og Kristin og søster med samboer. Ribbe, medisterkaker og medisterpølse stod (endelig!) på menyen, og siden vi av praktiske årsaker hadde spart endel pakker ble det skikkelig Hadelands-jul og. Ingenting er bedre enn pose og sekk!

Juletreet til mamma var helt nydelig - og jammen ble det en enorm mengde pakker også, når alle kom med sitt. Har fått så mange gaver i år at jeg har fått helt dårlig samvittighet. Julaften gikk jeg faktisk inn på Unicef.no og bestilte tre alternative gaver til meg selv fra meg selv for å lette litt på samvittigheten. Så nå er forhåpentligvis både høyenergikjeks, vannrensetabletter og nødmatpakker på vei til noen som trenger det...

Romjulen har også bydd på forkjølelse, tror nesten ikke jeg vet om noen som ikke har hatt en runde. I dag har jeg dermed sett film, lest ukeblader og spist godteri hele dagen - og det passet bra, siden det var det som var planen for 4. dag jul uansett :o)

Er ikke treet til mamma fint?

Og så var julaften her...

Tre nøtter til Askepott er sett, laban med nisseluer og skumnisser er spist, grøt og saus til riskrem står på komfyren, bordet er dekket og gavene ligger under treet. Så får heller regn være regn her i Bergen - det blir jul i år også!

Nå gjelder det bare å komme seg ut av pyjamasen til kirketid...  God jul til alle sammen!!!  

Pepperkakebyen i Bergen

Jeg skal feire jul i Bergen i år - og dermed ble det et besøk til byens stolthet, nemlig Pepperkakebyen. Byen fikk jo mye oppmerksomhet i fjor da en vandal knuste pepperkakehusene rett før jul. Men i år har den fått stå i fred.

Et besøk på Julehuset ble det også, er jo alltid innom når jeg er i Bergen. Men dette var faktisk første gang jeg er der i nærheten av jul. Litt hyggeligere nå enn om sommeren, jeg må innrømme det!

Thomas har fått seg en julebrus å styrke seg på.

Også nisser må på do

Mummier av marshmallows!

Fryktløs pepperkakedame

Litt av byen. Skal det egentlig være Bergen??Men det forklarer kanskje ikke Eiffeltårnet??

Min favoritt. Noen har vært stø med melisen, her...

Thomas sin favoritt..Årets juletre

Årets juletre ble pyntet for en uke siden, og skal passe huset på julaften. Treet går i blått og sølv som i fjor. Jeg synes nesten ikke man trenger å pynte noe ellers i stua når man har juletre - det blir så innmari jul med treet! Nesten trist å reise fra det, håper det har noen nåler igjen når vi er tilbake...

Jeg har lagt ved noen bilder av årets nyheter på treet, mens på dette innlegget ser dere favorittene fra i fjor.

Kolibri fra Sia, kjøpt i Gøteborg.

Litt pussig engel fra Tallinn

Denne julekulen har jeg fått av mamma

Julebjelle som det står Christmas 2011 på. Definitivt en av årets favoritter, og minner meg om turen til New York i høst hvor den ble kjøpt.

Engel i sølv og blått. Har tre ulike, og de er kjøpt på Hadeland Glassverk.

En svane i glass kjøpt i New York.

Et reinsdyr i metall kjøpt på julemarked på Norsk Folkemuseum. Kjøpte flere ulike figurer; en engel, en elg, en kakemann og et juletre. Enkle og fine!

Jul, som også kan leses Pub hvis du heter Thomas og har andre ting på hjernen enn jul... :) Kjøpt på Nille.

Nisse, i slekt med engelen over fra Tallinn. Liker at han ser så teit ut.

M og T fra London. Litt teit, og litt romantisk?

Fugl på klype fra Mester Grønn.

Ugle fra Illums Bolighus i København.

Julelunsj i høyden

Heldige meg som jobber et sted som spanderer både julebord og julelunsj! Var på julebord forrige helg, og i dag var det julelunsj i arbeidstida på Holmenkollen Park Hotell. Luksus! Ble hentet med buss på jobben - og kjørt tilbake etterpå. Strålende vær gav nydelig utsikt fra toppen av Oslo, og gav meg skikkelig julestemning!

Jeg ble jo litt bekymret da jeg så at det stod forrett på bordet, for da tenkte jeg at vi bare kom til å få en dessert... (Krise!!) Men heldigvis var det julebuffet til hovedrett - og ikke minst kake- og dessertbuffet! Herlig, herlig!

Ingrid Bjørnov og Atle Pettersen underholdt - Bjørnov var faktisk overraskende morsom. Da vi gikk fikk vi godtepose, og det satte jeg jo stor pris på (selv om det var hotellansatte og ikke nissen som delte dem ut) - og som om ikke det var nok får vi julegave på jobb i morgen.

Noen tar sikkert dette for gitt, men med en lærer-mamma vet jeg at det ikke er sånn i alle jobber. Jeg håper det går lang tid før jeg slutter å sette pris på hva min fine arbeidsplass gjør for sine ansatte.   

Mitt førjulsbord

Merker det blir litt lite tid til juleblogging nå rett før jul - det er jo så mye annet som skjer! Gaver som skal kjøpes, pakkes inn og deles ut, venninnetreff, litt ekstra jobb for å bli ferdig til ferien, julekort som ikke skriver seg selv (i år heller!) osv.

Men her er et par bilder fra bordet vårt på lørdag - Thomas og jeg hadde invitert Østlands-familien vår på pinnekjøtt. I år var vi "bare" 11, så bittelitt bedre plass enn i fjor da vi var 14.

Lyset er litt rart på bildene, men forhåpentligvis gir de et inntrykk av hvordan jeg velger å dekke mitt julebord. Ser kanskje litt mer ut som et nyttårsbord enn et julebord, når jeg tenker meg om.. Men man tar det man har! (Og jeg liker blått!)Siste søndag i advent

Og da er siste lyset i staken tent - og det er mindre enn en uke til julaften. Jeg har spist riskrem til frokost og pinnekjøttrester til middag etter juleselskap i går - og jammen meg har det ikke blitt et par kuler med marsipan også. Alt ble spist uten snev av dårlig samvittighet, hvilket betyr at jula offisielt er i gang for Mari! 

Var på julekonsert i Lunner kirke nå i kveld - slik vi er siste søndag før jul hvert år. Reiste fra null snø og 0 grader i Oslo til snø og ti iskalde minus på Hadeland. Kaldt, stjerneklart og nydelig julemusikk! Herlig! (Og elsker at kjæresten blir med hvert år - selv om han egentlig synes det er litt kjedelig...)

Nå er det et par episoder av nissene på TVNorge - og kanskje en pepperkake?

Nyt innspurten! 

Tallet er 115

Pepperkakeformsamlingen min har vokst siden i fjor. Da jeg og mamma laget pepperkaker i begynnelsen av desember, måtte jeg telle over de ulike formene mine. Og med formene jeg fikk i posten fra USA på torsdag, er jeg oppe i hele 115 ulike former. Ikke rart jeg blir stressa under baksten fordi jeg ikke får brukt alle de fine formene! (I tillegg til de gamle, synes jo litt synd på de mann/kone-kakeformene som ikke er så kule som de nye.. så lager noen av dem og, selvfølgelig..)

Her er noen av favorittene blant nyhetene:

Finland kjøpte jeg på flyplassen på vei hjem fra utvekslingsoppholdet mitt i Helsinki i mars. Mummi og lille My er også kjøpt i Finland, men har sett dem i Norge også. Prinsessa, krona og slottet fikk jeg i posten av ei venninne av ei venninne rett før jul i fjor. Jeg ble så glad! Så tusen takk igjen, Ellinor! I år har jeg prøvd dem for første gang...og kakene ble både fine og gode!

Ninja-mennene ble kjøpt på tur med søster til Gøteborg.

Disse ABC-kakene (Already Been Chewed) ble veldig fine. Kjøpt i London.

Pepperkakeformer som fulgte med Kamille for et par utgaver siden. Pirattegnet er favoritten blant disse.

Nissemann og nissekone fra Ikea - veldig søte!

Siste tilskudd til stammen - former fra CheapCookieCutters.com. Gleder meg til å prøve dem neste år - synes babyen er spesielt søt, men alpakkaen er også en favoritt. Ballerinaen kommer til å bli umulig å steke...

Og her er noen av de stekte kakene. Ser du sjøhesten, dinosauren og Lille My? (Litt som Finn Willy??)
Her ser du fjorårets opptelling av formene mine, og der finner du også mammas gode oppskrift på pepperkaker.

Årets tre julefavoritter

Hvert år er det noen juleplater jeg hører mer på enn andre. I år har jeg fått tre tydelige favoritter: 

1. Kari Bremnes og Rikard Wollf sin plate Desemberbarn fra 2001. Jeg oppdaget den ikke før i år, men har falt fullstendig. For en nydelig juleplate!

Mine favorittsanger fra albumet er: Det kimer nu til julefest, Finn veien engel, Fra fjord og fjære og Desemberbarn.

2. Kurt Nilsen og Krinkastingsorkesteret: Have yourself a merry little Christmas (2010)

Mine favoritter: Gje meg handa di venn (med Helene Bøksle), Stjernesludd og Auld Lang Syne3. Carola: I denna natt blir världen ny - Jul i Betlehem II (2007)

Mine favoritter: I denna natt blir världen ny og Vid Betlehem en VintarnattHvilke er deres favoritt-juleplater?

Om det som er viktigst

Tirsdag holdt jeg på å begynne å grine fordi jeg ikke fikk til å sette på lysene på juletreet, og fordi det i tillegg nesten veltet da jeg skulle begynne å pynte det (har en samboer som pendler mye til London, ellers ville han selvfølgelig ha hjulpet meg. Bare sånn for the record) Og jeg griner veldig lett, altså.

Men så fikk jeg vite at en i familien er alvorlig syk. Og plutselig betydde ikke det skeive juletreet noe som helst.

Derfor er juleoppfordringen til min håndfull lesere denne:

- Bruk tid sammen med dem du er glad i. Betyr det at du ikke rekker å bake slag nummer sju, eller vaske inni skapet - så får det heller være. Storvasken kan du ta til våren. Eller neste jul.

(Og juletreet står støtt nå. Fikk hjelp av den snille pappaen min i går. Pynt skal det få i dag)

Reisen til julestjernen anno 2012

Visste dere at regissør Nils Gaup skal lage en ny filmversjon av Reisen til julestjernen? Filmen kommer i 2012, og skal visst ligge noe tettere opp til orginalskuespillet til Sverre Brandt fra 1924 enn filmen fra 1976 gjør. 

Reisen til julestjernen har en spesiell plass i julehjertet mitt, siden flere scener ble spilt inn på Akershus Festning som jeg er veldig glad i. Jeg har hatt egne omvisninger der hvor fokuset har vært på de ulike stedene på slottet og festningen som er brukt i filmen, og derfor blir det utrolig spennende hvordan de velger å løse den nye filmen. Filmteknologien har jo endret seg noe på 35 år, det har trolig også noe å si for resultatet...

Antatt premiere er i november neste år, og budsjettet er foreløpig på 28 millioner kroner. Jeg gleder meg, og skal lade opp med 1976-versjonen på julaften ca klokka 12.30.

Flere som gleder seg til den nye filmen?

 

 

Tredje søndag i advent

Tre lys er tent i adventsstaken. Vi har kjøpt juletre (som står i boden og aklimatiserer seg), og jeg har bakt "skjærereder" etter en oppskrift jeg fant i Hjemmet. Nå skal jeg snart se Nissene over skog og hei, og jeg har også planer om å skrive et par julekort før kvelden er omme. Og siden det snør ute, tror jeg jammen meg jeg skal varme litt gløgg også. Sa jeg at jeg elsker desember!?

Oppskrift på skjærereder

4 eggehviter

1/2 ts bakepulver

4 dl sukker

100 g lys kokesjokolade

100 g mandler

Pisk eggehvitene stive. Bland bakepulver og sukker, og pisk det inn i eggehvitene. Hakk sjokolade og mandler, rør inn. Sett runde kaker på en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i midten ved 175 grader i 10 minutter, deretter 50 minutter på 150 grader. Oppbevares i en tett boks.

Oppskriften sa det skulle bli 20 stk, jeg fikk 29 store kaker. Steketiden er lang, men selve røra går veldig fort å mikse sammen. Og de smakte veldig godt - marengs med sprø mandler og god sjokolade. Hvem sier at de syv slagene må være de som moren din laget? Ikke jeg!      PS: Har ikke peiling hvorfor de to brettene jeg laget ser så ulike ut. Mulig ovnen var varmere på runde to. Måtte selvfølgelig teste - men det viste seg at de stygge og sprukne smaker like godt som de pene. Utseendet betyr ikke alt, heldigvis.   

 

Om å pusse sølv

På morgenmøtet på jobb en dag i forrige uke, snakket vi om å pusse sølv. Og da var det flere som sa "hæ, hvem er det som har sølvtøy, egentlig?" Jeg lo litt forsiktig med, men det er på tide å stå fram: Jeg heter Mari - og jeg har nettopp pusset sølvet mitt til jul.

Jeg var ikke så gammel da jeg fikk min første sølvskje. Naboene hjemme eier en gullsmed-forretning, og dermed var jeg og søster´n så heldige å få en sølvskje, og senere kakegafler, hver jul og bursdag fra nabojenta. Jeg skal ikke lyve, jeg synes det var en utrolig kjedelig gave. Tror jeg etterhvert klarte å komme med et så dårlig skjult hint om akkurat det, at jeg i et par år fikk noe annet. Men siden jeg tydelig ikke visste mitt eget beste, er det bra for meg at de begynte å gi meg sølv igjen.

Jeg kan med hånden på hjertet si at de gavene er blant svært få av barndommens jule- og bursdagsgaver jeg fremdeles har, og har glede av. (Har også et sengesett med Sesam Stasjon-trykk jeg fikk til jul en gang som fremdeles er med meg i livet - det brukes stort sett bare når min gode venninne Elisabeth er på overnattingsbesøk. De matchende gardinene med Max Mekker, Alfa og Bjarne på, har dog lenge fått hvile i fred.)  

Men tilbake til sølvet. Det var en verdifull, varig og flott julegave jeg nå er veldig glad for. Nå får jeg sølv av mamma og bestefar, litt hvert år. Men selv om jeg setter 1000 ganger mer pris på det nå enn da jeg var seks, så har jeg ikke klart å pusse det før nå... Det betyr i praksis, at jeg aldri har brukt skjeene og gaflene mine, fordi de har vært helt blåsvarte av tidens tann.      

Jeg kjøpte sølvpuss til julen i fjor - og i år har jeg jammen brukt det også! Og siden jeg er en av dem som best liker å gjøre husarbeid når det synes etterpå, var pussingen en takknemlig oppgave. Ingen tvil om forskjellen! Dermed kan jeg, omtrent 20 juler etter at jeg fikk min første skje, og etter å ha fraktet sølvtøyet mitt fra Lunner til Bjølsen, til studentby, hjem igjen til mamma og til Bjølsen på nytt - og til slutt til Sagene - bruke sølvskjeer til jul.
Julemarked og 2 små uker til jul

På tross av et julebord fredag som inneholdt et par glass for mye et par timer for sent, fikk jeg karret meg på julemarked på folkemuseet på Bygdøy med kjære Tonje i dag. Har hatt lyst til å dra i flere år, men tidligere har det alltid kræsjet med jobb på Akershus Slott. Nå derimot, som jeg har fri i helgene som andre folk, ble det utflukt!  

Og det var veldig koselig! Kikket på de gamle husene og leilighetene som var pyntet til jul, spiste nystekt vaffel,  snuste litt i bodene (som så ut til å inneholde mye fint), skravla og drakk gløgg. En veldig fin tur, og jeg drar gjerne tilbake neste år.

I kveld har jeg vært på julekonsert med Kurt Nilsen - en veldig bra opplevelse. Til og med samboer var fornøyd, og han er vel ikke egentlig noen kjempefan av julekonserter. Tipp topp, tommel opp!   

  

Miljøvennlig innpakning

I fjor lovet jeg meg selv at i år skulle jeg velge miljøvennlig innpakning til julegavene mine. Det er synd og unødvendig at julepapir ikke kan resirkuleres. (Jeg skrev litt om dette i fjor

I år ble løsningen derfor brunt husholdningspapir. Det har jeg dekorert med figurer klippet ut av gammelt julepapir jeg har tatt vare på fra i fjor og året før (figurene er laget ved hjelp av pepperkakeformer)  og/eller billige silkebånd fra Søstrene Greene. Jeg har også brukt vanlig pakkebånd og papirsnøre fra Panduro.  

Synes pakkene ble ganske så fine, jeg.

(Pakken dekorert med pervogrisene er til storesøster som et minne om det året vi, til mammas store fortvilelse, laget opptil flere slike pepperkaker.)

Nydelig julekonsert

Bugge Wesseltoft-konserten jeg og søster var på i går var utrolig fin. Wesseltofts juleplate, It´s snowing on my piano, er så flott! Konserten var avslappende, sart og stemningsfull. Også i år hadde han med seg gjester. En av dem, Frøydis Grorud, spilte saksofon - og jeg tror kanskje det er mitt yndlingsinstrument. Utrolig fint!  Da konserten var ferdig snødde det hunder og katter utenfor konserthuset - og jeg ble så glad! Det var en perfekt avslutning på en veldig bra julekonsert.

På lørdag skal jeg på Kurt Nilsens julekonsert, og siste søndag før jul er det julekonsert hjemme. Det hører med!

Ellers så skulle jeg gjerne vært på konsert med Arve Tellefsen og Nidarosdomens Guttekor i Frogner Kirke, og Kari Bremnes og Rikard Wollfs konsert siste helga før jul i Kulturkirken Jakob. Jeg har også hørt at julekonserten til Oslo fagottkor er bra. Neste år er det heldigvis nye muligheter! 

Har dere noen julekonsert-anbefalinger jeg bør ta med meg til neste år?

Endelig snør det i Oslo

Perfekt vær for Bugge Wesseltoft-julekonsert i kveld! Hurra!

Jeg krysser fingrene for at snøen holder seg litt - og at det er kaldt nok til at det snør på Sagene, og ikke bare her i Nydalen.

Her er teksten til min favorittsang om snø:

Når himmelen faller ned av Anne Grethe Preus.

Det snør. Himmelsk korrekturlakk
over feilstavet sommer
og hør - bylarmen forsvinner
under dalende flommer
Vi har hørt at ingen snøfnugg er like,
og sånne under kan en tenke på en stund
Jeg lener hodet helt tilbake
Og får et iskyss på min munn
Og får et iskyss

Det snør. Stumme stjernesøstre
Fra usynlige munner
Og ør - av angrepet fra myldrende lydløse sekunder
I dag inntas jorden av en himmelsk hær
Uten våpen tvinges hele byen i kne
Alt går litt langsommere her på jorden
Når hele himmelen faller ned
Når hele himmelen faller ned

Takk for den unyttige snø
Til bry og til besvær
Nå inntas jorden av en himmelsk hær
Uten bomber og granater
Tvinges hele byen i kne
Alt går litt langsommere her på jorden
Når hele himmelen faller ned
Når hele himmelen faller ned
Hele himmelen
Når hele himmelen faller
Når hele himmelen faller ned

Alt går litt langsommere her på jorden
Når hele himmelen faller ned

Andre søndag i advent

Lørdag var det tre uker til julaften - og i går var det andre søndag i advent. Julekransen kom opp på utgangsdøra, og englene mine ble hentet opp fra boden. Dessuten tente jeg selvfølgelig to lys i vår enkle og improviserte adventsstake. Vil så gjerne holde på denne adventsfølelsen!

Noen flere enn meg som merker at tiden går fort nå?Jul på Hadeland Glassverk

Det finnes nesten ikke noe koseligere enn en tur på Hadeland Glassverk i desember. Innimellom bakingen i helga ble det dermed en tur dit på mamma, Bjørn og meg.

Selv om snøen manglet, så ble det fin stemning likevel, med masse lys og juletrær, julehus, gamle stabbur og juletallerken på låven. I år hadde de også en pepperkakelandsby på utstilling, laget av lokale barn. Likte spesielt pepperkakekoret og dama pyntet i engelsk konfekt. Det hadde vært kjole for en godterientusiast som meg!

I pepperkakelandsbyen var det også et elektrisk tog. Det stod stille - men heldigvis hadde Bjørn et slikt tog da han var liten. Etter en liten operasjon gikk toget igjen - til barnas (og Bjørns!) store glede.  

Klarte å holde sånn bruktbart på lommeboka denne gangen, men en liten engel ble det visst likevel...

Årets julemarsipan i boks

Er hjemme hos mamma i helgen for å bake et par slag til kakeboksene.

I går kveld ble årets julemarsipan laget, og jeg fikk dermed valuta for den nye mandelkverna mi fra første stund. Jeg er spesielt fornøyd med hjertene og grisene - laget med de nye miniformene fra Åhlens.

Lykken var også stor da det viste seg at jeg hadde en klump med meierismør (det nye gullet) i kjøleskapet, for da blir det jammen meg pepperkaker og!

Pakker! Masse pakker!


Julekalender hører med til advent. I år har jeg tilgang på hele tre stykker - heldige meg! Thomas og jeg har pakkekalender med 12 pakker til hver. Dessuten har vi en Haribo-kalender vi også åpner annenhver dag - det er jo så kjipt for den som ikke får pakke i pakkekalenderen! (To kalendere er selvfølgelig min idé...)

Flaks for meg er jeg velsignet med en sjef som også er en skikkelig juleentusiast - og det betyr kalender i redaksjonen på jobb også. Dagens kalendertrekker får velge gave selv - derfor prøver jeg å lukte meg frem til hvilke av gavene som inneholder sjokolade. Hm... (Og i dag fikk jeg gave - og traff! Fant sjokolade!)

Onsdag pakket jeg og storesøster inn 48 pakker - 24 hver til mamma og pappa. Og det er årsaken til at dette innlegget kommer i dag, mamma fikk nemlig ikke sin kalender før nå. Men kalenderne ble veldig godt mottatt av begge to! Gøy å se hvor glade de ble!

Moro er det også med julekalender på TV - Lo godt av Rhino i Nissene over skog og hei i går.


Thomas og min kalender

Storesøster pakker og pakker!

Alle gavene til pappa sin kalender.Julekalenderen på jobb - den grønne pakken i midten er nå halvveis oppspist av meg..

NRK julemusikk

Tusen takk til Maria som i dag gjorde meg oppmerksom på at NRK i desember har en kanal som sender julemusikk hele døgnet! Perfekt for en julefreak!

Derfor har arbeidsdagen tidvis blitt akkompagnert av julemusikk i dag - meget passende for en fredag i advent. Dessuten fikk jeg kalendergave på jobb i dag, heldige meg. (En twix som snart er oppspist)

Nå spilte NRK for øvrig nettopp en sang jeg ikke har hørt før - og som jeg håper det ikke blir nødvendig å spille til jul. Refrenget begynner slik: "Jula den kjem alltid - om det regner eller snør" - passer litt for godt til været vi har hatt i det siste.

1. desember

Hurra for 1. desember! Plutselig ble resten av Norge litt mer i julemodus og! I dag har jeg kost meg med juletre og julemusikk i kantina på jobben, medisterpølse til lunsj, julekalender på TV og pakking av kalendergaver. Vi gikk nemlig tom for tape i går, dermed måtte kalenderen pakkes inn i dag. Første lyset i adventsstaken ble også (litt for sent) tent i dag, siden vi ikke var hjemme på søndag.

Dessuten har jeg skoldet mandler - i morgen skal jeg nemlig lage marsipan hjemme hos mamma. Dagens juleinvestering er en mandelkvern - føler jeg scorer mange voksenpoeng med den! Gleder meg til marsipanlaging - ingenting gir julefølelse som de tingene man gjør hvert eneste år...  

Mari Julefreak

Mari Julefreak

34, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2018 blir niende(!) jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv