hits

november 2012

I anledning 1. desember

 

Desemberbarn  

Æ står og ser etter lys

æ står ved vinduet om morran

æ huske mora mi sto også sånn

og sa ho syns desember va så tung

 

Æ syns desember va lett

æ syns desember va ei lampe

æ gikk i skjæret fra en gyllen skjerm 

og gledde mæ urimelig te jul.

 

Desemberbarn æ leite etter dæ.

E du tatt av våren som de andre

Skal æ ikkje juble når det sner

Skal æ ikkje rope på dæ mer

 

Det står ei stjerne i nord

det kan umulig vær den samme 

som den vi hadde over huset da

æ gledde mæ urimelig te jul.

 

Jeg håper jeg alltid vil være et desemberbarn. 

 

Den nydelige teksten er skrevet av Kari Bremnes, og finnes på plata som heter Desemberbarn.

PS: Fremdeles gode muligheter for å vinne pepperkakeformer. Se her. 

 

Ikke lenge igjen nå...

Da er julekalenderen klar! Og ikke et øyeblikk for tidlig, desember er jo rett rundt hjørnet. Jeg deler med kjæresten, og får pakke hver partallsdag frem til jul (jeg har partall så jeg får gave på julaften...). Thomas, som jeg mistenker egentlig synes kalenderen er mest stress, får første pakke. Håper han blir glad!  

Gleder meg til å se hva kalenderen bringer i år. (Og hvis dere ser at den ene pakken er litt skrukkete, så er det fordi noen (altså jeg) har klemt på den...)  Noen av årets nyheter i heimen

Noe ny julepynt har det blitt i år også. Jeg har vanligvis pyntet treet mitt i blått og sølv, men i år tror jeg at jeg skal forsøke meg på rødt og hvitt, eventuelt rødt, hvitt og sølv. Planen er å ha et litt mindre juletre i år enn vi har hatt før, og da kan det passe å prøve seg frem med litt ny pynt...

Pynten har stått på fat i gangen en stund - og så har jeg fyllt på ettersom jeg har kjøpt nye ting. På den måten gleder jeg meg over kjøpene mine hver gang jeg går forbi! Jeg har også kjøpt noen nydelige, røde glassfugler fra Pentik, men siden de ikke fikk plass på fatet, må jeg ta bilde av dem en annen gang.

Øverste etasje: Reinsdyrhoder fra Åhlens, ugler fra sesongbutikken på Glassmagasinet og filthester fra TGR. Midten: Julejenter fra KID og stripete stoffhjerter fra IKEA. Nederst: Engler fra TGR (ikke til treet), hjerter, trær og stjerner i sølv fra KID, store engler fra KID, gris og nissejente på ski fra Rosendahl, "Karen Blixens Jul".

Tips som tar toppen av julestria:

Siden det er under fire uker til jul, har du (som jeg!) kanskje begynt å bekymre deg for hvordan du skal rekke alt du vil til jul? Disse tipsene fant jeg i et gammelt ukeblad - jeg bringer dem videre med mine egne kommentarer til.  

1. Blås i hva alle andre gjør.

- Det skal jeg klare. Problemet er at JEG vil så mye selv, ikke hva alle andre planlegger.

2. Stagg din indre husmor -  velg ut noe.

- Tror jeg ender med å velge bort vindusvasken i år også... Hvem bryr seg når det blir mørkt klokken tre uansett? Og fire slag holder, det er jo jeg som må spise opp alle julekakene i januar...

3. Sett gubben i sving.

- Eh, jeg vil jo egentlig gjøre dette selv. Men kanskje hvis han tar hele ansvaret for Jonas (3 mnd) i desember så jeg blir ferdig med det jeg vil? Sønnen min kan jeg jo se i romjula, når jeg uansett ligger utslitt på sofaen? Fra spøk til alvor - samboer kan få gjøre de kjedelige eller vanskelige tingene. Støvsuge. Vaske badet. Få treet til å stå rett og stødig i juletrefoten. Betale. Osv.

4. Bestill gaver på internett. Men ikke i siste liten. Om gaven ikke kommer frem i tide, pakk inn scrabble eller magnetbokstaver, og la mottakeren pusle seg frem til gaven. 

 - Et godt tips! Og jeg liker bokstavideen. Mine favorittnettbutikker er japanphoto for fotogaver, platekompaniet for musikk, film og bøker, guttelus.no for kule klær og utstyr til poden, nostebarn.no for varme gaver og lunehjem.no for interiørstæsj.

5. Hold fokus. Ikke begynn med for store prosjekter.     

- Her har jeg noe å lære, men har allerede lært en hel masse: Å lage album i gave tar kjempelang tid. En fotokalender er et enklere alternativ, i verste fall er et julekort med bilde på bedre enn ikke noe. Det samme gjelder for hjemmelagede gaver. Start i januar for å bli ferdig, eventuelt gå for noe du kan håndtere på kort tid... (Grytekluter er raskere enn genser, f.eks) 

6. Pynt gavene med måte, sørg for å ha nok bånd, tape, lapper etc.

- Hør, hør! Hvor irriterende er det ikke å ha funnet frem alt, og så oppdage at du ikke har nok tape!

7. Inviter til juleselskap som spleiselag.

- Ingen dum ide, spesielt om du har stor familie. Eller mange venner. Eller bare er skikkelig dårlig på å lage mat...

8. Lag pakkekalender hvor barna får pakke annenhver dag. Slik slipper du unna med 24 pakker istedenfor 48.

- Funker også for kjæresten. Jeg og Thomas kjøper 12 gaver hver, og får annenhver dag. Det føles jo som om tida går dobbelt så fort når man er voksen, så det er bare rett og rimelig...? (Selv om jeg i tillegg pleier å kjøpe en godterikalender så vi får gave hver dag. En er ikke eldre enn en føler seg!)

9. Prioriter hva du deltar på. Du blir mest savnet i små selskaper.

- Godt poeng! Selv om det kanskje er kjedelig å bytte ut julebordet på jobben mot familiselskap.

10. Inviter til byttefest rett før jul for å få delt ut julegavene. Gjør serveringen enkel - gløgg og pepperkaker.  

 - Lurt! Så slipper man kanskje å kjøre rundt enten veldig sent lille julaften eller veldig tidlig julaften med gavene som ligger igjen.

11. Kriseminimering: Jula kommer uansett!

- De to siste årene har jeg faktisk klart å tenke at det jeg ikke får gjort i år, det kan jeg gjøre neste jul. Eller jula etter der.

God førjulsstri!

Vil du ha nye pepperkakeformer?

Jeg var så heldig å få to slike gutt/jente-pepperkakesett til jul i fjor. Og siden jeg ikke trenger begge to, tenkte jeg kanskje at en av dere vil ha det ene settet? Synes jenta med museflettene er veldig søt - og i tillegg kan de henges på gløggkoppen om du skulle ønske det...

Legg igjen en hilsen og mailadressen din, så trekker jeg en vinner på søndag. Jeg skal forsøke å sende dem ganske snart, så du har dem til julebaksten...

Søte, ikke sant?  I år skal til og med jeg se julekalenderen på NRK

Med unntak av Jul i Skomakergata, har jeg ikke sett så mange av NRKs julekalendre. Men i år skal jeg definitivt se på den nye kalenderen Julekongen. Deler av serien er nemlig spilt inn på Akershus Slott, som er et av mine favorittsteder i Oslo.

Nå er det rundt et år siden jeg sluttet å jobbe som guide på slottet, men jeg husker de holdt på å spille inn Julekongen i fjor vår/sommer. Jeg gleder meg så til å se hva jeg kjenner igjen fra slottet!

Dersom du vil besøke Akershus Slott, så pynter de til jul helgen 15-16.desember. De lover aktiviteter for store og små, masse julestemning og gratis gløgg, kaffe og pepperkaker. Jeg har veldig lyst på en tur, håper jeg får det til!  

En av mine beste arbeidsdager noensinne hadde jeg for øvrig på Akershus Slott - i 2010 pyntet jeg juletrær en hel arbeidsdag. Det kan du lese om her.
 
Fra Akershus Slottskirke
 

24. november

I dag har vi feiret at det bare er en bitteliten måned igjen til julaften. Jeg har gjort diverse juleinnkjøp, og Thomas har sjekket at han fortsatt kan å lage pinnekjøtt. Og det kan han heldigvis. Jeg har selvfølgelig spist altfor mye, men det smakte jo helt fantastisk!

Nå skal jeg drikke en kopp te - og glede meg over at nesten alle julegavene er i hus. Tar for øvrig i mot gavetips til pappaer - han er like vanskelig å finne på noe til hvert år. Han pleier i det minste å ønske seg snille barn, men mulig han har gitt opp håpet om det, for i år ønsker han seg ikke noe...

Og tenk, i morgen er det bare en uke til advent!   

To julebøker jeg har tro på

Disse to julebøkene håper jeg å finne under juletreet i år:

Norges Vakreste Julehjem er en nøye utvalgt samling reportasjer fra Maison Interiør. Og selv om jeg faktisk ikke en gang har bladd i boka, så ser den veldig flott ut! Jeg har også tro på Pauls Jul, etter å sett flere av hans ideer i KK gjennom året.

Noen som har sett noen av bøkene og som kan si sin mening?Tips til årets innpakning, del 2

Ideen med å pynte julepakkene med pepperkakeformer, fikk jeg i fjor. Og det var bra, for da kunne jeg kjøpe former på salg etter jul til det formålet. Pepperkakepapiret kommer fra IKEA og er i likhet med det brune papiret også resirkulerbart.  

Også i fjor brukte jeg pepperkakemotiv til å pynte julepakkene, men på en litt annen måte. Det innlegget finner du her.

Hva synes dere?

Tips til årets innpakning, del 1

I år som i fjor pakker jeg julegavene våre i brunt husholdningspapir. De harde og firkantede pakkene blir seende sånn ut, med et magebånd av gammelt julepapir jeg tok vare på fra i fjor, og rødt papirsnøre fra Panduro. Fint eller kjedelig?

Jeg vil på julemarked!

Julemesser og julemarkeder er så koselig! Spesielt med godt selskap og litt snø som gir den riktige stemningen.

julemarkeder.com finner du en oversikt over julemarkeder i Oslo. For eksempel er det julemarked rundt Blå hver helg i desember. Folkemuseet har julemarked de to første helgene i julemåneden, og gammeldags jul finner du på Vøienvolden og Bogstad gård første helgen i desember. I år som i fjor er det julemarked i Spikersuppa, som starter 29. november. 30.nov-2.des arrangeres noe som heter JuleExpo på Norges Varemesse, hvor de lokker med en "annerledes julehandel". Norges varemesse er kanskje ikke det som gir meg mest julestemning, men med over 300 butikker/utstillere er det kanskje mulig å få gjort mye på en gang?

Jeg skulle gjerne fått med meg jul på Vøienvolden gård, siden den ligger rett ved der jeg bor, og jeg ikke har hatt mulighet tidligere. Men også i år er jeg borte, første helgen i desember er vi nemlig i Bergen. Tror definitivt jeg skal forsøke å få med meg julemarkedet på Norsk Folkemuseum også i år, siden det var superkoselig i fjor!  Og en tur til Blå må jeg også klare å få til.

Og apropos Bergen; julemarkeder i Bergen har egen facebookside. Kanskje flere byer har det for dere som ikke bor i hovedstaden?

Fra julemarkedet på Norsk Folkemuseum på Bygdøy i 2011

Jul på Downton Abbey

Flere enn meg som følger med på Downton Abbey? Det første jeg så av serien var julespesialen i fjor, men da ble jeg til gjengjeld skikkelig hekta. (Så de to første sesongene på ganske så kort tid...)

I dag så jeg søndagens episode, og jammen kunne ikke NRK fortelle at det kommer en julespesial i år også! Hurra for Downton Abbey og julestemning 2. juledag!! (Greit å ha noe å glede seg til når alle pakkene er åpnet julaften. All moroa er ikke over...) 

Dessuten er det godt å vite at det ikke er så lenge til neste gang når siste episode av denne sesongen vises søndag...  Flere enn meg som gleder seg?

En anbefaling

Har du noen gang lurt på hva julenissen gjør de resterende 364 dagene i året?

I fjor leste jeg tegneserieboka "364 days of tedium" av Dave Cornmell. Den var utrolig morsom, og gir et unyansert og brutalt bilde av hva julenissen egentlig foretar seg resten av året. Det viser seg at han har et ganske omfattende overvektsproblem, han er arbeidssky (23. desember: Oh no, I have to go to work tomorrow!!), han drikker for mye - og må si seg nødt til å kvitte seg med et av reinsdyrene i flokken etter å ha våknet opp dagen etter en fuktig nyttårsaften, ved siden av.... nettopp, et reinsdyr.  

Det skjer selvfølgelig forviklinger når det kommer en ekspedisjon til Nordpolen, siden julenissen tross alt ikke skal oppdages av noen. Nissens ferie til varmere strøk med kona er også veldig underholdende. Jeg skal ikke røpe alt, men jeg lo ofte og lenge av denne boka. Anbefales!

Jeg kjøpte min i London i fjor, men den kan kjøpes på amazon. Der finner dere også utdrag fra boka, blant annet stripa om nyttår og reinsdyret...

Påfuglfeber

Helt siden jeg så noen fantastiske påfugler til å ha på juletreet hos Macy´s i New York i fjor høst, har jeg hatt lyst til å dekorere et tre med påfuglfarger. Det blir nok ikke i år, men nå har jeg i det minste fått startet en liten påfugljulesamling. (Angrer så på at jeg ikke forsøkte å få med meg en påfugl hjem fra USA)

Indiska har fine fugler med paljetter, og grønne glasskuler med påfuglmønster. Hos Søstrene Grene fant jeg glassfugler med påfuglfjær. I en butikk her på Sagene så jeg også en påfugl med en lang, flott hale, nesten som den i USA. Har ikke kjøpt den ennå, siden prisen var litt stiv, men jeg er i tenkeboksen...

Hvis det noen gang blir et påfugltre på meg, vil jeg kombinere det med grønne og turkise kuler. Hva tror dere, kan det bli fint?


Påfuglen fra Macy´s
Påfuglinspirert pynt fra Indiska 

Innpakningstips

Da jeg var på Åhlens sist fant jeg disse fine boksene til å pakke inn cd-gavene i. Er de ikke fine? Definitivt penere enn de papirkonvoluttene fra Platekompaniet, synes jeg!  Ikke var de spesielt dyre heller. De hadde også bokser tilpasset DVD, men synes ikke de var like fine.

Åhlens har også masse annet flott innpakningsstæsj, forresten.

Bææææ

Og der, litt etter ribbesesongen, var jammen pinnekjøttsesongen også i gang. I kveld har jeg kost meg med pinnekjøtt og riskrem på Stortorvets Gjæstgiveri. Anledningen var julebord med mine kollegaer, og jeg føler meg superheldig som får være med på julebord selv om jeg er i mammapermisjon.

Og jeg må innrømme (uten at dette nå skal bli en mammablogg, altså), at det var utrolig deilig å hoppe ut av joggebuksa og inn i finkjolen, og kunne nyte et bedre måltid VARM mat helt uten stress... Skikkelig førjulsluksus!

Og hvor godt er ikke pinnekjøtt når man ikke har spist det siden sist? NAM!

Førjulshverdagslykke, del 2

Å knaske ferske skumnisser med storesøster en mørk novemberkveld. Lykke!

(Å sende ønskeliste til julenissen, (altså pappa), gir også julestemning i dag)

Hjem til jul

Nå har jeg endelig sett filmen Hjem til Jul. Og jeg likte den! Litt rar, litt fin, litt trist. Og en passende dæsj julestemning. Anbefales!

Dette skriver Platekompaniet om filmen:

Mørket har senket seg og snøen har lagt et lunt teppe over den vesle bygda Skogli. Det er julaften og menneskene forbereder seg til julefeiring, men i skinnet fra nordlyset er det fortsatt noen som strever med å finne veien hjem.

Pappaen som nektes å være sammen med barna sine, flykningene som ikke har noe sted å gjøre av seg, mannen som har lovet elskerinnen å forlate familien sin, legen som ikke har tid til å få barn. Noen har forsonet seg med sitt eget liv, mens andre lever i dyp frustrasjon. Flyktige møter og overraskende løsninger blandes med tragedie og humor når enkelte av historiene krysser hverandre. Hjem Til Jul er en moderne julefortelling om tilgivelse og håp, og om å finne veien hjem. Helt hjem.

Hjem Til Jul er basert på Levi Henriksens novellesamling Bare mjuke pakker under treet fra 2005. Skuespillerensemblet omfatter både norske og internasjonale aktører, som Trond Fausa Aurvåg, Fridtjof Såheim, Reidar Sørensen, Ingunn Beate Øyen, Nina Andresen Borud, Tomas Norström, Joachim Calmeyer, Kai Remlov), Cecilie Mosli, Igor Necemer, Nina Zanjani, Henriette Steenstrup, Gard Eidsvold, Robert Skjærstad og forfatter Levi Henriksen.

Pepperkakemuffins

Nellik, ingefær og kanel spredte nydelig juleduft i leiligheten da jeg bakte pepperkakemuffins på lørdag. Og siden de var både enkle og gode, deler jeg gjerne oppskriften! (Som jeg for øvrig fant i bladet Kamille Jul)

 

Muffins:  

 • 100 g smør
 • 2,5 dl sukker
 • 2 egg
 • 1,5 dl rømme
 • 3 dl hvetemel
 • 1 msk kanel
 • 1 ts nellik
 • 1 ts ingefær
 • 1 ts natron

 

Glasur:

 • 1 pk philadelphiaost
 • 50 g smør
 • 2 msk vaniljesukker
 • 2 dl melis
 • malt kardemomme

 

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader. Rør sammen romtemperert smør og sukker (jeg brukte miksmaster). Tilsett ett egg om gangen under omrøring. Rør i rømme, deretter melet og krydderet. Stekes i ca 15 minutter midt i ovnen. Bland sammen alle ingrediensene til glasuren i en bolle, og sprøyt over kakene når de er avkjølt. Nam!

PS: Hurra for seks uker til julaften i dag!

Juleselskap i november

En gren av min juleglade familie arrangerte juleselskap i går. Dermed ble det gløgg, ribbe, medisterpølser, medisterkaker og riskrem. Fetter Jørgen fant mandelen i riskremen, selv om jeg spiste en stor porsjon. Heldigvis får jeg sjansen igjen flere ganger før jula er over!

Og til de som synes det er for tidlig med juleselskap og julestemning, vil jeg sitere redaktøren av årets Kamille Jul, Kjersti Mo:

"... jeg vil si at den beste førjulstida er den som er nå - før noe haster så veldig! Når alt du gjør er mest for kosens skyld, og forebygging av stress i slutten av desember nesten er en ren bonus"Rykende fersk julemusikk

Heldigvis kommer det nye juleplater hvert år, kanskje året byr på en ny favoritt?  

Her er noen av de jeg har klart å snappe opp som er årets nyheter. Ikke alle er kommet i salg ennå, men de fleste skal være i salg i løpet av november.

Vet dere om flere? Og er det noen som har en juleplate å anbefale, enten ny eller gammel?

 

Årets nyhter:

Herborg Kråkevik: Jul i stova

Alexander Rybak: Christmastales

John Travolta og Olivia Newton-John:This Christmas

Stille, stille vinternatt: Musikk fra Blåfjell

Rod Stewart: Merry Christmas Baby

Arve Tellefsen og Nidarosdomens guttekor: Julestemning i Nidarosdomen

The real group: The world for christmas

Samuel Ljungblahd og Ole Børud: Someday at Christmas

Familien Akselsen: Blå juleglede

Katherine Jenkins: This is Christmas

Lady Antebellum: On This Winter´s Night

Jul I Folkton: I Solvändets Tid

Frode Ljones: Julestemning

Anne Karin Kaasa: Eg såg deg

Marianne Beate Kielland m.fl: Sæle Jolekveld

Tracey Thorn: Tinsel and lights

Blake Shelton: Cheers, It´s Christmas

Smash Mouth: The Gift of Rock

Colbie Caillat: Christmas In The Sand

Diverse artister: Familiens julesanger

Diverse artister:  Julen for store og små. Norske juleklassikere for hele familien.

Diverse artister: A very special Christmas - 25 years
 
Divserse artister: Dansebandjul 3
 
  

Jul hos IKEA

Heldigvis trengte vi noe på IKEA, hvis ikke hadde jeg aldri kommet meg dit før jul! Jeg ivret svært for turen, snakket entusiastisk om tingen vi begge var enige om at vi trengte, men egentlig så var jeg jo bare ute etter å se om de hadde noen fine juleting i år. Pleier alltid å finne noe, og i år var intet unntak!

Kjøpte resirkulerbart julepapir med pepperkakemønster, noen stoffhjerter i hvitt og rødt, og grå kremmerhus i stoff. Kjøpte også en serviettholder formet som en engel, selv om jeg føler meg litt gammel med tanke på at jeg nå eier en serviettholder... Men den var fin da! Synes de hadde masse fint i år også, men forsøkte å begrense meg, siden jeg tross alt har litt stæsj fra før. 

 Noen av årets favoritter:Førjulshverdagslykke

Mørkt utenfor, en fin juleplate i spilleren - og en nydelig sønn som sover på mamma. 

Et glimt av den viktige førjulshverdagslykken.   

Fem favoritter fra Kremmerhuset

Mens jeg venter på lønna, har jeg surfet på hjemmesidene til Kremmerhuset. Jammen fant jeg ikke flere ting jeg likte:

Når hele himmelen faller ned

Det snør. Himmelsk korrekturlakk
over feilstavet sommer.
Og hør; bylarmen forsvinner
under dalende flommer.
Vi har hørt at ingen snøfnugg er like.
Og sånne under kan en tenke på en stund.
Jeg lener hodet helt tilbake,
og får et iskyss på min munn.
Og får et iskyss.

Det snør. Stumme stjernesøstre
fra usynlige munner.
Og ør; av angrepet fra myldrende lydløse sekunder.
I dag inntas jorden av en himmelsk hær.
Uten våpen tvinges hele byen i kne.
Alt går litt langsommere her på jorden
når hele himmelen faller ned.
Når hele himmelen faller ned

Takk for den unyttige snø.
Til bry og til besvær.
Nå inntas jorden av en himmelsk hær.
Uten bomber og granater
tvinges hele byen i kne.
Alt går litt langsommere her på jorden,
når hele himmelen faller ned.
Når hele himmelen faller ned.
Hele himmelen.
Når hele himmelen faller
Når hele himmelen faller ned

Alt går litt langsommere her på jorden,
når hele himmelen faller ned

Tekst: Anne Grethe Preus

Mamma, Jonas og jeg ble overrasket av snøvær i slottsparken. Finnes det noe vakrere enn snø før jul?

 

7 uker til jul!

I dag er det syv uker igjen til julaften! Jeg har markert dagen ved å se den norske filmen Mirakel. Den er egentlig ikke så veldig bra, men den inneholder masse snø og masse julestemning, derfor passet den på en dag som denne. (Og litt søt er den jo...)

Skulle gjerne hatt litt snø utenfor vinduet og ikke bare på skjermen, men det kommer kanskje snart? Krysser fingrene!

 

Julegrøt

Ei venninne av meg skulle spise grøt for å markere at det i dag er fire uker til første søndag i advent. Og det syntes jeg var en så god idé, at det har vi gjort i dag også!

Dermed stod det julegrøt på menyen i dag - og den smakte akkurat slik risengrynsgrøt skal smake. Hurra for fire uker til advent! 

Vintermuffins

Da jeg skulle lage muffins i dag, fant jeg noen former jeg hadde glemt at jeg hadde kjøpt. De hadde selvfølgelig passet bedre om det faktisk var snø ute, men synes de var ganske så vinterfine uansett! Har noen former med julemønster og, men det får bli nærmere jul...Årets jul på Åhlens

Jula hos Åhlens likner på seg selv. Som tidligere år har de en blanding av tradisjonell julepynt i rødt og hvitt, med trehjerter, rutemønster, røde nisser etc, i tillegg til moderne pynt i masse farger, som glitrende converse, rosa ugler og hodeskaller i sølv til å henge på treet.

Juletekstilene er tradisjonelle - rødstripete forklær og grytekluter, hjertemønstre, broderte puter og juletrematter i filt. Masse julestemning!

En av mine favoritter er reinsdyrhoder til å henge på treet - noen av dem måtte være med meg hjem.

Og siden sofaputene mine har tjent som ammeputer i høst, og dermed er flekkete og lukter sur melk, unnet jeg meg to mørkegrå puter med rødt og hvitt broderi. Slik skal også sofaen bli julefin i desember!

hjemmesiden deres falt jeg for et rødt etasjefat og et kakestempel til å merke årets julekaker med hjemmelaget, så det spørs om det ikke blir en tur til på meg...

Hurra for november!

I dag er det endelig november! Å starte julegleden i oktober er kanskje vel tidlig for mange, men i november er det iallfall lov!

Denne måneden byr blant annet på ribbelag hos Bjørn og mamma, julebord med jobben og tur til Bergen med obligatorisk besøk på Julehuset på Bryggen. Gleder meg! Dessuten vil jeg få unna de fleste julegavene - slik at jeg kan kose meg i hele desember. 

God november til alle juleelskere!

Mari Julefreak

Mari Julefreak

34, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2018 blir niende(!) jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv