Oppskrift på pepperkakemuffins

Å være en julefreak i oktober kan være ensomt, og man må tåle litt tyn. Da er det ekstra viktig å omgi seg med gode venner som spør om ikke "vi skal ta den første gløggen snart". Det hele utartet, og vi endte opp med både gløgg, sjokolade, julebrus og pepperkakemuffins i går. Jeg har delt oppskriften på pepperkakemuffins før, men gjør det igjen til glede for nye lesere. I all beskjedenhet synes jeg de ble veldig gode! 

Du trenger: 

100 g smør

2,5 dl sukker

2 egg

1,5 dl rømme (jeg brukte lettrømme)

3 dl hvetemel 

0,5 ts kanel

1 ts nellik

1 ts ingefær 

1 ts natron 

Glasur: 

1 pk Philadelphiaost (200 g)

50 g romtemperert smør

0,5 ts vaniljesukker 

2 dl melis 

En liten dæsj malt kardemommeSlik gjør du: 

Rør romtemperert smør sammen med sukkeret med miksmaster. Tilsett ett egg om gangen. Rør i rømme, mel og krydder for hånd. Stek ca 15 minutter på 200 grader midt i ovnen. 

Ingrediensene til glasuren røres sammen. Muffinsene pyntes når de er avkjølt. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

33, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2017 blir åttende jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits