Oppskrift på hjemmelaget iskrem med daim

Da jeg laget marvposteier fikk jeg seks eggeplommer til overs. De fikk stå i kjøleskap til dagen etter, men i går ble fire av dem til iskrem som skal serveres i jula. Isen lages uten ismaskin (men du kan selvfølgelig bruke om du har!), og består av kun fire ingredienser. Enklere blir det ikke!

Du trenger: 

  • 75 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 3 dl fløte
  • 1 dobbel daim, hakket

Slik gjør du: 

Fløte og halvparten av sukkeret vispes til krem. Eggeplommene og resten av sukkeret piskes litt. (Jeg brukte bare vanlig visp). Daim og eggeblandingen blandes forsiktig med kremen. Settes i fryseren til neste dag (eller lengre). Etter at isen hadde stått et par-tre timer rørte jeg rundt i blandingen for å unngå krystaller i isen. Som egentlig ikke er noe stort problem. Når jeg bruker denne isen på toppen av mandelbunn blir det jo ikke krystaller i den... 

Veldig god og mektig is! Tror det blir dessert 1. juledag. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

31, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2014 var femte jul på bloggen, men jeg er tilbake 24. oktober neste år. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits