Oppskrift på kokosmakroner

I fjor forsøkte jeg en ny oppskrift på kokosmakroner, men de ble jeg ikke så fornøyd med. Det var i tillegg en litt styrete oppskrift, bare eggehvitene skulle brukes og deigen skulle varmes opp i kjele. I år har jeg derfor plukket frem en god, gammel oppskrift, som jeg tror stammer fra skolekjøkkenet på barne- eller ungdomsskolen. Jeg ble godt fornøyd med resultatet, og fikk dermed slag nummer to i boks for i år. Her har du dermed en superenkel oppskrift på en kake som spises av både barn og voksne:   

Du trenger: 

  • 2 egg 
  • 1,5 dl sukker
  • 6 dl kokosmasse
  • 50 gram margarin

 

Slik gjør du: 

Smelt smøret, avkjøl. Visp egg og sukker i ca ett minutt. Rør inn kokosmassen og det smeltede smøret. Sett deigen i små topper på bakebrettet. Stekes på 200 grader, midt i ovnen, ca 10 minutter. 

Oppskriften holder til ca 20 kaker. Jeg doblet den, og fikk rundt 40. Jeg glemte også å avkjøle smøret, men det gikk helt fint. 

Og ja, hurra for andre søndag i advent! (Og nå har jeg fått opp en adventsstake også) 

3 kommentarer

sofie hansen

07.12.2014 kl.21:32

¨ååå gud så kjekt! så kjempe godt ut!

Ta gjerne en titt innom min blogg!

Mari Julefreak

07.12.2014 kl.21:43

sofie hansen: Takk, synes selv de ble veldig gode :)

Oslofru

07.12.2014 kl.21:43

Hoppas du haft en fin söndag :)

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

33, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2017 blir åttende jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits