hits

Årets julemagasiner

I år som i fjor vil jeg komme med en vurdering av årets julemagasiner. Jeg har fire i år - Tara Juledrøm, KK Jul, Norsk Ukeblads Alt Om julen og Kamille Juleideer. Jeg elsker å sette meg til i sofaen med en kopp te og et ferskt juleblad. Jeg får mange gode ideer - men det viktigste er stemningen og forventningen. Bladene er veldig ulike, men det finnes et juleblad for alle... Her er er min dom:  

KK Jul:

Bladet har i år som i fjor den beste forsiden, synes jeg. Riktige, tradisjonelle julefarger og mye julestemning på en side. Jeg synes de klarer å følge opp inni bladet, med en god miks av det tradisjonelle og det mer moderne. KK Jul inneholder i tillegg til diverse småstoff, tips til gratis pynt du kan lage selv, festbordet i tre ulike stiler, innpakningstips, en motereportasje med vinter- og juleklær, fem sider julegavetips, tre hjemme-hos reportasjer som jeg synes godt kunne ha hatt enda større julefokus, hobbykalender med 24 adventsideer - mange bra ideer her, blant annet en oppskrift på mandelsmåkaker med sjokonøttkrem som så utrolig gode ut, og oppskrifter til årets julemat og julekonfekt. En god miks, og ganske mye å lese. Jeg liker også kvaliteten på bladet, litt tykke, matte sider gir en følelse av kvalitet og at det er et blad som skiller seg fra KK ellers. 

Kamille Juleideer:

For å begynne med forsiden, så synes jeg den gir mer nyttårsstemning enn julestemning. Men forsiden passer til resten av bladet, for her er det mye glitter og glam. Gull, kobber og messing - de store fargene på interiørfronten preger Kamille-jula. Og det er både kult og fint, men jeg får ikke den samme julestemningen som med noen av de andre bladene. Jeg er heller ikke så glad i interiørreportasjer fra julehjem hvor det nesten ikke er pyntet til jul, men det er smak og behag. (Men dette er nå en gang min blogg). Bladet inneholder: Småstoff, fire store og to små hjemme-hos reportasjer, oppskrifter på både mat og strikk, åtte sider med julegavetips, innpakningstips,  24 hobbytips, tips til hvordan skape hvit jul (innendørs), litt om juleblomster (som jeg tenker at er nyttig, men som jeg aldri leser..), oppskrifter på alternative juletrær (men ingen som får meg til å ville bytte ut edelgrana), julebord i to stiler, tips til rosa og kitsch julepynt og guide til bra nettbutikker å handle i. 

Huff, nå var jeg veldig negativ. Er det egentlig lov når det snart er jul? Pluss for strikkeoppskrifter (selv om jeg ikke strikker selv), variasjonen i interiørreportasjene og fristende oppskrifter. Og guiden til nettbutikker, det syntes jeg var bra!    

Alt om Julen (Norsk Ukeblad):

Her finner jeg det tradisjonelle som jeg savner i andre blader. Rødt, varmt, gammeldags - slikt blir det julestemning av! Jeg liker glittereffektene på forsiden, men synes ellers forsiden er litt lite julete. Alt om Julen inneholder: Gode ideer til adventskalendere og adventsstaker, tips til hvordan pynte med epler og granbar og annen pynt fra naturen, fine småstoffsider, mange røde håndarbeidsideer, tips til julestemning med enkle grep, tips og oppskrifter til spiselige gaver, fremgangsmåte for å lage kranser, juletrepynt og lyslykter man lager selv, råd til juleblomstene, oppskrifter på konfekt og inspirasjon til gaveinnpakningen. Det siste var kanskje sidene jeg likte aller best.  

Dette er i det hele tatt et blad med mange gode ideer, for deg som liker å lage ting selv. Det skiller seg dermed litt ut fra de andre bladene, og er perfekt for deg som liker å ha prosjekter å pusle med før jul. Om jeg skal peke på noe, så savner jeg en interiørreportasje eller to, slik at det blir litt mer å lese. 

Kuleste tips: Hvordan lage et etasjefat av gamle kakebokser. Det skal jeg gjøre når jeg får bedre tid! Kanskje den blir klar til neste jul? 

Tara Juledrøm:

Ønsker du deg et blad med mye lesestoff, er Tara Juledrøm bladet for deg. Her er det også mye tradisjonell jul, uten at det blir umoderne. Magasinet inneholder: En reportasje om juleblomster med Finn Schjøll, delikate småstoffsider med masse julepynt man umiddelbart får lyst på, tips til gavepynting i ulike stiler, en hjemme-hos reportasje (hva skjer med pjuskete juletrær, er det virkelig noen som synes det er pent??), julebord i tre stiler (men skuffende sammenliknet med reportasjene over samme tema i de andre bladene), tips til pynt og gjenbruk med  bloggeren Hannas Sjarmerende Jul, en reportasje om julestemning utendørs, nye ideer til pepperkakene, kakereportasje fra Røros med fristende oppskrifter, en reportasje om rakfisk, gode og morsomme tips til nyttårsfesten, vintips til julematen, spiselige julegaver, fire sider med julegavetips, forslag til bokgaver, tre reisereportasjer - og helt til slutt en julefortelling.  

En morsom idé var iskulene til pynt utendørs laget ved hjelp av ballonger. Jeg likte også godt reportajsen om den ultimate nyttårsfesten med innspill fra mennene i Flying Culinary Circus.  Pluss for stemningsfulle reportasjer fra hele tre julebyer - Lübeck, Palma og Ålesund. Jeg ble overrasket over Palma, så der fikk jeg med meg noe nytt.

Jeg skal ikke kåre en vinner, for jeg liker jo alle bladene på sin måte. Jeg elsker julemagasiner - for de gir meg masse ideer, inspirasjon og julestemning! 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

34, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2018 blir niende(!) jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv