Test av pepperkaker

Jeg spiser egentlig bare kjøpepepperkaker på jobb, men der rekker jeg til gjengjeld å spise rimelig mange i løpet av november og desember. Jeg har mange pepperkakespisende kolleger, og bestemte meg derfor for å dra i gang en blindtest av kjøpepepperkaker for å finne ut hvilke som egentlig er den beste!

Jeg hadde åtte testere. Noen ble tvunget, andre kom frivillig - men felles for dem alle er at de har lang erfaring i å spise kjøpepepperkaker. De fikk beskjed om å gi kakene terningkast fra 1 til 6. Mens noen spiste seg gjennom pepperkakene på kort tid, brukte andre et par dager på å smake seg gjennom alle. Alt for at dere skal få vite hvilke pepperkaker som er de beste... Utvalget er for øvrig helt tilfeldig og basert på hva jeg klarte å få tak i av kjøpepepperkaker. 

Hørt under testingen om ukjent pepperkake: - Nei, denne pepperkaken var usexy!

Testens vinner ble Sætres Beste Pepperkaker (til høyre). Terningkast 5!

Sagt om vinneren: "Tynn, smakfull. Nesten perfekt". "Best! Denne kunne jeg spist en hel boks av". "Veldig tynn og sprø. Litt kjedelig ettersmak". "Helt grei, men veldig kjeksaktig. God å dyppe i kaffen". "Best - testens vinner. Søt, mye krydder og veldig sprø". "Veldig god! God kryddersmak, smaker skikkelig jul. "Mer smak, men litt kjedelig". 

Pepperkaker fra Bjørken (til venstre) får terningkast 3. 

Sagt om pepperkakene fra Bjørken: "God kryddersmak", "Dette er tull. Hvis null var mulig ville jeg gitt den det, men de får et poeng for at de er sprø", "Smaker som gode, hjemmebakte. Pluss for at de er tynne". "Uff, smaker deig". "Brun papp, veldig stekt og altfor tynn kjeks. Litt brent smak". "Smaker helt vanlig pepperkaker". "Nesten som hjemmebakt. Ekstrapoeng for tynne og sprø kjeks". "Fin ettersmak".

Bertil Pepperkaker fra Berthas (venstre) endte på terningkast 3, og fikk delte tilbakemeldinger. 

Sagt om Bertil: "Pregløs", "Sprø, søt og god, men er dette egentlig en pepperkake?", "Fint utseende". "Litt lite smak, men knasende sprø. Fin tykkelse, ganske søt." "God, men veldig kjeksaktig i smak og konsistens". "Nei, Bertil er ingen ordentlig pepperkakemann. Tam smak, lite krydder, noe karamellaktig. Ujevn overflate". "Ikke god, i beste fall litt morsom". "Mer smak". Bertil er for øvrig den eneste av pepperkakene som oppgir å inneholde pepper.   

Pepparkaka fra IKEA (høyre) var ny for de fleste, og endte med terningkast 3 da stemmene ble lagt sammen. 

Sagt om pepperkake fra IKEA: "Vond bismak", "Knasende god. God, men tam julesmak". "Denne er god! Litt tam i smaken, men god kryddersmak til slutt. Litt hard, kjeksaktig konsistens. Bra tykkelse, ikke så søt". "Litt tykke. En bismak - litt mye ingefær?" "Mild smak, best sammen med kaffe. Litt for søt og hard, men lukter godt". "God. Litt sitronsmak?" "Litt voldsom".  
Sætres figurbakte pepperkaker (venstre) skal inneholde ekte smør og kom på andreplass med terningkast 4. 

Sagt om pepperkakene fra Sætre: "Smaken er farlig god. Må hele tiden ta en til"."For søt". "Hint av sitron? Nam!". "Smaker smør og sukker". "Litt lite smak, litt tam". "Nam, denne smaker godt og har perfekt tykkelse og størrelse. Smaker smør! Passe søt og bra knaselyd. Fin figur". "En god nummer to". "Mild kryddersmak. Kjenner sukkeret".

Pepperkakehjerter fra Bjørken ble testens taper. Den karret seg så vidt til et terningkast 3, men fikk dårligste totale score av alle kakene. 

Sagt om pepperkakehjertene: "Smakte ikke som pepperkake". "Kjønnsløs. Pepperkaker skal smake pepperkaker, dette er kjeks med litt krydder". "Litt lite smak i starten. Søt ettersmak. Veldig tynn kjeks". "Gode. Slik man forventer at pepperkaker skal smake. Litt lite sprø". "Kjedelig. For lite smak. Litt seig". "Smakte litt gammelt". "Temmelig smakløs". "Pregløs". 

Jeg takker for hjelpen til alle mine testere. Restene har stått fremme på jobb i noen dager nå, så snart kan jeg rapportere om hvilke kaker som tåler å stå fremme hele romjula...  

Hvilken er din favoritt? Jeg var ikke med å teste, men innrømmer at jeg likte Bertil veldig godt. Og testvinneren. Nam! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

33, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2017 blir åttende jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits