Ingen jul uten...

... hjemmelaget marsipan!

Da er årets marsipan ferdig, etter at jeg og mamma turborullet kuler sent til kvelds. I tillegg til at vi laget vanlig marsipan, laget jeg også baileyskuler. Ei venninne laget det i fjor, og det var så innmari godt at jeg bare måtte prøve selv i år.

Oppskrift på vår marsipan:

500 gram skoldede og malte mandler knas sammen med 500 gram melis ved hjelp av to eggehviter. Farges med ønsket konditorfarge, og formes til kuler og figurer etter ønske. La stå i romtemperatur over natten om du ønsker litt skorpe på marsipanen. Oppbevares i kjøleskap.Baileysmarsipan:

Tilsett den ferdige, hjemmelagede marsipanen enn klunk baileys. Smak deg frem. Om marsipanen blir for våt, tilsettes litt melis. Kna sammen og rull til kuler. Smelt mørk kokesjokolade over vannbad, dypp kulene i sjokoladen med klype, og pynt med finhakket mandel. Sett kjølig så den stivner. Oppbevares i kjøleskap.

Baileysmarsipan kan selvfølgelig også lages med kjøpemarsipan, men kjøp en marsipan med høyt innhold mandler for best smak...Og hurra for tredje søndag i advent!  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mari

Mari

28, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jula 2012 er tredje jul på bloggen, og jeg ønsker nye og gamle lesere velkommen hit! Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt (er alltid spent på hva favorittbutikkene mine byr på til jul), egen julefeiring, og tanker rundt jula. Nytt av året er min ferske sønn, født i august. Lurer på hvordan han skal prege (eller sabotere?) årets juleforberedelser...? Startskuddet går 24.oktober, og jeg har et mål om å skrive et innlegg om dagen - kanskje får jeg det til i år? God førjul til alle juleelskere!

Kategorier

Arkiv

hits