I går laget jeg oreokuler, etter en oppskrift jeg fant på Monicas Matverden. Jeg synes det er gøy å prøve meg på nye julekaker og godter, men oppskriftene må være enkle, hvis ikke så gidder jeg ikke. Et annet kriterie er at ingrediensene er noenlunde greie å få tak i, og at det ser/virker å smake godt er selvfølgelig også et must.
Oreokonfekten oppfylte alle disse kriteriene. De er utrolig gode, og har faktisk bare blitt bedre etter en natt i kjøleskapet. Anbefales på det sterkeste! (Har spist fire bare i dag.. håper de rekker helt til jul…)
Oppskrift: (Til ca 35 kuler, avhenger selvfølgelig av hvor store kuler du lager…)
- 1 pk oreokjeks
- 200 gram kremost naturell (jeg brukte den som er for baking, lettere å røre ut synes jeg)
- 100-150 gram mørk kokesjokolade
- 50 gram hvit kokesjokolade
Slik gjør du:
Knus kjeksen i en blender/foodprocessor til den er pulverisert. (Her slet jeg litt, men endte opp med å bruke en kombinasjon av blender og stavmikser. Ble pulver til slutt!) Rør inn kremosten med tresleiv. Sett i kjøleskapet i 5-10 minutter.
Rull til kuler. Det er mye lettere om du bruker engangshansker til dette, fordi de blir veldig klissete. Legges på brett med matpapir, settes i kjøleskapet til avkjøling minst en time.
Smelt mørk sjokolade over vannbad. Dypp kulene i sjokoladen (jeg brukte pølseklype), sett på brett med papir. La trekket stivne, og pynt deretter med hvit sjokolade. Jeg smeltet den hvite sjokoladen over vannbad, hadde i plastpose og klippet et lite hull i enden før jeg sprøytet på.
Oppbevares kjølig. Nyt!
For en flott blogg du har ! 🙂
Helene H. Vinnes: Tusen takk, det var hyggelig!