Oreokonfekt

I går laget jeg oreokuler, etter en oppskrift jeg fant på Monicas Matverden. Jeg synes det er gøy å prøve meg på nye julekaker og godter, men oppskriftene må være enkle, hvis ikke så gidder jeg ikke. Et annet kriterie er at ingrediensene er noenlunde greie å få tak i, og at det ser/virker å smake godt er selvfølgelig også et must.

Oreokonfekten oppfylte alle disse kriteriene. De er utrolig gode, og har faktisk bare blitt bedre etter en natt i kjøleskapet. Anbefales på det sterkeste! (Har spist fire bare i dag.. håper de rekker helt til jul...)

Oppskrift: (Til ca 35 kuler, avhenger selvfølgelig av hvor store kuler du lager...)

  • 1 pk oreokjeks
  • 200 gram kremost naturell (jeg brukte den som er for baking, lettere å røre ut synes jeg)
  • 100-150 gram mørk kokesjokolade
  • 50 gram hvit kokesjokolade

Slik gjør du:

Knus kjeksen i en blender/foodprocessor til den er pulverisert. (Her slet jeg litt, men endte opp med å bruke en kombinasjon av blender og stavmikser. Ble pulver til slutt!) Rør inn kremosten med tresleiv. Sett i kjøleskapet i 5-10 minutter.

Rull til kuler. Det er mye lettere om du bruker engangshansker til dette, fordi de blir veldig klissete. Legges på brett med matpapir, settes i kjøleskapet til avkjøling minst en time.

Smelt mørk sjokolade over vannbad. Dypp kulene i sjokoladen (jeg brukte pølseklype), sett på brett med papir. La trekket stivne, og pynt deretter med hvit sjokolade. Jeg smeltet den hvite sjokoladen over vannbad, hadde i plastpose og klippet et lite hull i enden før jeg sprøytet på.

Oppbevares kjølig. Nyt!

2 kommentarer

Helene H. Vinnes

10.12.2012 kl.23:56

For en flott blogg du har ! :-)

Mari

11.12.2012 kl.22:42

Helene H. Vinnes: Tusen takk, det var hyggelig!

Skriv en ny kommentar

Mari

Mari

28, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jula 2012 er tredje jul på bloggen, og jeg ønsker nye og gamle lesere velkommen hit! Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt (er alltid spent på hva favorittbutikkene mine byr på til jul), egen julefeiring, og tanker rundt jula. Nytt av året er min ferske sønn, født i august. Lurer på hvordan han skal prege (eller sabotere?) årets juleforberedelser...? Startskuddet går 24.oktober, og jeg har et mål om å skrive et innlegg om dagen - kanskje får jeg det til i år? God førjul til alle juleelskere!

Kategorier

Arkiv

hits