Tredje søndag i advent

Tre lys er tent i adventsstaken. Vi har kjøpt juletre (som står i boden og aklimatiserer seg), og jeg har bakt "skjærereder" etter en oppskrift jeg fant i Hjemmet. Nå skal jeg snart se Nissene over skog og hei, og jeg har også planer om å skrive et par julekort før kvelden er omme. Og siden det snør ute, tror jeg jammen meg jeg skal varme litt gløgg også. Sa jeg at jeg elsker desember!?

Oppskrift på skjærereder

4 eggehviter

1/2 ts bakepulver

4 dl sukker

100 g lys kokesjokolade

100 g mandler

Pisk eggehvitene stive. Bland bakepulver og sukker, og pisk det inn i eggehvitene. Hakk sjokolade og mandler, rør inn. Sett runde kaker på en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i midten ved 175 grader i 10 minutter, deretter 50 minutter på 150 grader. Oppbevares i en tett boks.

Oppskriften sa det skulle bli 20 stk, jeg fikk 29 store kaker. Steketiden er lang, men selve røra går veldig fort å mikse sammen. Og de smakte veldig godt - marengs med sprø mandler og god sjokolade. Hvem sier at de syv slagene må være de som moren din laget? Ikke jeg!      PS: Har ikke peiling hvorfor de to brettene jeg laget ser så ulike ut. Mulig ovnen var varmere på runde to. Måtte selvfølgelig teste - men det viste seg at de stygge og sprukne smaker like godt som de pene. Utseendet betyr ikke alt, heldigvis.   

 

2 kommentarer

Blenda

11.12.2011 kl.21:45

Visst är det så att utsidan inte spelar någon roll - huvudsaken är att man är god. :D

Härligt för dig att det snöra. Här i Södermanland är det kallt men barmark...fast glöggen värmer gott ändå. :)

Mari Julefreak

12.12.2011 kl.09:57

Blenda: Da jeg våknet i dag regnet det, og den fine snøen var blitt til sørpe. Men krysser fingrene for at det blir snø til jul likevel...

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

33, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2017 blir åttende jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits