Hjemmelaget marsipan

En av mine juletradisjoner, er å lage marsipan fra grunnen av hjemme med mamma og søster. I år var vi tidig ute, tidligere har det hendt jeg har sittet og trillet kuler på julaften for å bli ferdig. Greit å slippe! I år som tidligere år har stemingen blitt bittelitt amper.. mye på grunn av at jeg skal ha denne marispanlagingen helt på min måte. (Røper ingenting her, det blir for flaut). Men som andre ting før jul er også det blitt en tradisjon etterhvert :o) Og resultatet ble jo bra!

Dersom noen ønsker oppskrift og fremgangsmåte, er det bare å gi et pip. Marsipanen består av lik mengde melis og skoldede, kvernede mandler, som bindes sammen med en blanding av egg, fløte og litt mel. (Tror jeg, mamma er sjef for den blandingen..) 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

33, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2017 blir åttende jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits