hits

Rigmors amerikanske cookies

I bladet KK-julen 2008, har jeg funnet en oppskrift jeg har hatt lyst til å prøve en stund, nemlig "Rigmors amerikanske cookies". Nå er det jo ikke sånn at noe med navnet "Rigmor" egentlig frister smaksløkene, men siden de så gode ut, og ingrediensene falt i smak hver for seg (hater oppskrifter som ser gode ut, helt til jeg oppdager at de inneholder korinter, kaffe eller annet jeg IKKE vil ha i kakene mine), bestemte jeg meg for å prøve.

Prosjektet er tilsynelatende vellykket, med unntak av at klokka snart nærmer seg ett, jeg skal på jobb i morgen, og jeg har fremdeles flere brett igjen å steke. I oppskriften stod det nemlig at de skulle steke i 8-10 minutter. Da så de ikke ferdige ut i det hele tatt. Etter 20 minutter så de ferdige ut, og smakte kanskje litt brent (men mest godt). Tok ut det neste brettet etter et kvarter, håper det er akkurat passe. Foreløpig ligger de på rista og er myke, men håper at de skal bli kjeksharde når de er avkjølt. Hm, ikke så lett disse husmorgreiene! 

Men, bare så det er sagt, de smakte faktisk veldig godt! Så jeg ser ikke bortfra at dette blir et prosjekt jeg skal prøve senere og. Men ikke midt på natten.

Oppskriften er som følger:

  • 250 gram mykt meierismør
  • 2,5 dl hvitt sukker
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 2 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 7,5 dl mel
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl hakkede nøtter/mandler (jeg brukte ca 1/3 mandler, 2/3 hasselnøtter)
  • 2,5 plate sjokolade, hakket. (Oppskriften sa ikke noe om hvor store platene var, jeg hakket opp 200 gram, ser ut som om det var ganske passe)

Slik gjør du:

Pisk smør og sukker. Ha i eggene, deretter det tørre (jeg tok melet først, deretter nøtter/sjokolade, bør hjelpe til litt med hendene) Del opp deigen i mindre deler, lag "pølser" i bakapapir. Legges i kjøleskap en stund for at deigen skal bli lettere å skjære. Skjær pølsene i skiver, legg på stekebrett og stek på 180 grader i 8-10 min (eller til de er ferdige?) NAM! 

 

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mari Julefreak

Mari Julefreak

34, Oslo

Siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i jul og julefeiring, måtte det bli en førjulsblogg. Jeg blogger blant annet om julekonserter, julekaker, julepynt, egen julefeiring, og tanker rundt jula. Jula 2018 blir niende(!) jul på bloggen, og den starter som vanlig 24. oktober. Jeg begynner nemlig nedtellingen når det er to måneder igjen til jul. Vil du telle ned til jula sammen med meg her? Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill fra andre juleelskere.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv